Dinsdag 28 januari, 2020
Bert Vanden Berghe

Ze heeft de vechtlust van een twintiger, maar de ziel en wijsheid van een zestiger. Marijke Pinoy is naast een geboren actrice een emotioneel woelwater, die als het moet vandaag nog altijd op de barricades gaat staan. Voor zichzelf, maar nog meer voor de zwakkeren in de samenleving. "Cynisme is het omgekeerde van verwondering."

Nancy Boerjan

Modeontwerpers hebben vandaag geen verhaal meer tegen het fast-fashiongeweld. In een tweedelige reeks gaan we op zoek naar ontwerpers die toch weerwerk bieden en een uitweg zoeken in maatwerk. Deze week brengen de Kortrijkse ontwerpers Joanne Vanden Avenne en Marie-Léonie Stock hun deel van het verhaal.

Stephanie Coorevits

Geen boeiender ras dan het West-Vlaamse, vindt ook Stephanie Coorevits. De schrijfster, psychologe en televisiemaakster laat zich graag inspireren door de West-Vlamingen en hun gewoontes.

Redactie KW

Iedereen overtuigen van je gelijk en altijd je zin krijgen? Een fluitje van een cent, met deze onderhandelingstechnieken, rechtstreeks uit de trukendoos van de FBI. Getest en goedgekeurd.

Nancy Boerjan

In haar boek Thee beleven doorheen de seizoenen neemt Valérie Hallin je mee op een wonderlijke reis doorheen de wereld van het theeblaadje. Als ik op een zondagnamiddag in haar atelier De Theeroos mee aanschuif voor een afternoontea neemt ze me moeiteloos op sleeptouw. Buiten valt een koude regen. Who cares? Binnen slurpen we winterthee.