Kortrijk De wondere wereld van Luc: de verzuring*

Luc Dufourmont

Echt rustig is het nooit in het hoofd van Luc Dufourmont. Sommigen noemen het een afwijking, anderen een gave. In deze column neemt hij ons elke week even mee in zijn denkwereld. Soms grappig en dan weer intriest, maar altijd recht uit het hart en met een flinke dosis buikgevoel.

Varsenare Regisseur Gilles Coulier: "Je moet je angsten durven te omarmen"

Bert Vanden Berghe

Regisseur Gilles Coulier maakte een indrukwekkend debuut met de tv-reeks Bevergem, en blijft sindsdien verrassen. Hij timmert stevig aan de weg, met daarnaast ook een eigenzinnige en nuchtere visie op zijn werk en het leven. Gilles spreekt met ons over druk, ambitie en angst. "Ik vind het interessant om elke keer weer geconfronteerd te worden met mijn eigen angsten."

Dwars door Oceanië: Adelaide

Wouter Deboot

Vorig jaar fietste Wouter Deboot dwars door Amerika, dit jaar rijdt hij dwars door Oceanië. Met zijn fietstocht door Australië en Nieuw-Zeeland wil hij ons laten kennismaken met onze tegenvoeters. Wekelijks vertelt Wouter hier over zijn belevenissen die maandag in 'Iedereen Beroemd' te zien zijn.

Knokke-Heist Dijkenwandeling rond de Zwinduinen

Het Zwin is meer dan enkel zijn bekende park. Rondom strekken zich de Zwinduinen en -bosjes uit. Onze wandeling volgt de dijken die deze oostelijke uithoek van West-Vlaanderen sinds enkele eeuwen beschermen tegen de zee. Nood aan het alleen-op-de-wereld-gevoel? Dan is deze winterwandeling zeker je ding.

Vlamertinge Ontroerend Goed: Kasteel du Parc in Vlamertinge

Bert Vanden Berghe

Met een eigenzinnige blik op de vaak vanzelfsprekende pareltjes van on(t)roerend erfgoed trekken fotograaf Pieter Clicteur en journalist Bert Vanden Berghe door West-Vlaanderen.