Zaterdag 28 november, 2020

Menen ligt na één bekerronde al uit de Belgische Beker. Het verloor van Aalst met 1-3. Setstanden waren 25-16, 17-25, 18-25 en 14-25

Doordat het coronavirus nog altijd rondwaart bij Caruur Gent wordt de kwartfinale van de beker bij Caruur Gent van woensdag 25 november verplaatst naar zaterdag 5 december om 19.30 uur. Als Knack Roeselare zich in deze confrontatie over één wedstrijd weet te plaatsen voor de halve finales, dan wordt Tectum Achel of BDO Haasrode/Leuven de volgende bekeropponent.

Knack Roeselare blijft na zes wedstrijden ongeslagen en overtroefde Tectum Achel in amper 62' effectieve speeltijd. De inleidende beurt kwamen de bezoekers met 25-15 niet aan bod, Roeselare maakte halfweg de tweede set de kloof naar de 25-20 verdubbeling om in set drie gemakkelijk met 25-15 af te ronden.

Bij een nieuwe coronatestronde van dinsdag bleek dat er nog eens twee Menenspelers besmet geraakten met covid-19. De match van zaterdag tegen Haasrode Leuven in de Vauban kan in principe wel gewoon doorgaan.

Het had een topderby moeten worden vandaag in de Meense sporthal tussen de leider Knack Roeselare en nummer drie Menen, maar vijf coronabesmettingen bij de grensclub gooien roet in het eten. De match wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Een streep door de rekening van spelers, fans én van Menencoach Frank Depestele (43), die in Roeselare destijds de pannen van het dak speelde.

In amper 62' effectieve speeltijd nam Knack Volley in drie sets de maat van VBC Waremme. Na de inleidende 16-25 verdubbelde Knack met 14-25 om de derde beurt met 22-25 volle wedstrijdwinst aan te tekenen.

Menen heeft na de nederlaag in Leuven weer met een zege kunnen aanknopen. Na een zeer moeilijke match in Gent, trokken Sinnesael en maats het laken toch nog in extremis naar zich toe. Setstanden waren 25-18, 14-25, 22-25 en 26-28.

Dit seizoen kwam Anshel Ver Eecke nog niet in actie bij de club waar hij al ruim een decennium actief is. Aan de basis ligt een dubbele blessure. Eerst hield een heupoperatie hem aan de kant, nadien stak een knieaandoening stokken in de wielen. De supporters konden afgelopen zaterdag wel een nieuw talent ontdekken van Ver Eecke. Hij fungeerde immers als commentator tijdens de wedstrijd Menen-Borgworm.

Na drie opeenvolgende zeges heeft Decospan zich dan toch gewonnen moeten geven. Het verloor bij Leuven met 3-1. Het zag er nochtans goed uit bij 13-17 in de derde set maar Menen kwam een scheidsrechterlijke dwaling die erop volgde niet meer te boven. Setstanden waren 19-25, 25-22, 31-29 en 25-20.

Als het van de volleybond afhangt, kan er straks opnieuw lustig gevolleyd worden in het Belgisch vrouwenvolley, nochtans een amateursport. De bondsheren negeren de oproep tot het induwen van de pauzeknop en de oproep tot solidariteit van vijf clubs compleet. Zo laat de bond de impasse in deze sporttak nog toenemen. Dat stuit op heel veel onbegrip.