Oostende Hermes Oostende verliest match met veel discussies in Gent

In Gent leed Hermes Rekkenshop Oostende een 3-1-nederlaag maar de Oostendenaars klaagden dat het arbitrale duo alle betwistbare fases in het voordeel van Gent besliste. Dat resulteerde in heel wat frustratie evenals een gele en een rode kaart voor Oostende.

Roeselare Knack Roeselare wint in drie sets van Haasrode/Leuven

Knack Roeselare zit duidelijk in een groeiende conditiecurve. In een degelijke pot volleybal waarin ook de bezoekers hun aandeel hadden, nam Knack in drie sets afstand van zijn opponent. Knack won de eerse set met 25-20, verdubbelde 25-21 en rondde 25-21 af.

Menen Menen strandt in kwartfinales van Belgische Beker

Decospan VT Menen mist de halve finales tegen Aalst. Na de verloren heenwedstrijd in Leuven bleek het woensdagavond ook niet sterk genoeg voor de Vlaams-Brabanders om de kwalificatie af te dwingen. Het werd 3-2 met 17-25, 25-19, 24-26, 25-22 en 15-8 als setstanden.

Roeselare Ex-Knackspeler Brecht Van Kerckhove stopt als bondscoach van Red Dragons

Na één zomer als hoofdcoach bij de Red Dragons heeft Brecht Van Kerckhove beslist er een punt achter te zetten. Dominique Baeyens neemt over voor het olympisch kwalificatietornooi in Berlijn begin januari. "Baeyens heeft de ervaring en kent de groep", klinkt het bij de federatie.

Oostende Hermes Oostende kwalificeert zich voor de halve finales

Twee dagen na de 2-3-zege op bezoek bij Saturnus Michelbeke heeft Hermes Oostende ook de terugmatch in eigen zaal gewonnen: 3-1. Zo kwalificeert het team van coach Frederik De Veylder zich voor de halve finales van de beker van België.

Lendelede Deelwinst als eerredder voor Lendelede in Gent

Na de 0-3 nederlaag in eigen huis kon B&W C Lendelede in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de beker in Gent bij een 2-0 setachterstand en al zekere kwalificatie voor de thuisploeg in set drie de eer redden met 21-25 winst. Meer zat er evenwel niet in voor de West-Vlamingen die de vierde set met 25-17 verloren en de wedstrijd met 3-1.

Roeselare Knack Roeselare overklast Menen

De derby Knack Roeselare versus Decospan Menen gaf nooit de gekende spankracht van eerdere streekontmoetingen. Knack opende overtuigend met 25-14, verdubbelde vlot 25-18 om dan zelf in de fout te gaan in de 19-25 Menense aansluitingsset. De vierde beurt was er met 25-10 dan teveel aan voor de bezoekers.

Oostende Hermes Oostende wint heenmatch van kwartfinales in Michelbeke

Beurtelings wonnen beide teams een set. Vermits Hermes de initiële set won, en dus ook de derde en de vijfde, trokken de groen-gelen het laken naar zich toe. De twee setwinsten met het meest geringe verschil staan op naam van de Oost-Vlamingen.