Zondag 5 april, 2020

De spelers van Knack Roeselare zijn door het vroegtijdig stopzetten van de competitie technisch werkloos. Er zijn wel al enkele spelers bekend voor volgend seizoen.

Pervol Ruiselede kan allerminst tevreden terugblikken op het abrupt afgesloten seizoen. De reguliere competitie in eerste nationale werd afgesloten met een zesde plaats op acht ploegen. Het wordt afwachten in welke reeks ze zullen terechtkomen. Maar Evert Casier wacht niet af. Hij treedt volgend seizoen met Waasland Beveren-Kruibeke aan in Liga B.

Bij Beaphar Poperinge werd vorig weekend de intensieve zoektocht naar een nieuwe coach voor de A-ploeg afgerond. Jaime Piazzette, eerder al drie seizoenen aan het hoofd van Roepovo Poperinge, neemt volgend seizoen de plaats in van de afscheidnemende Dries Sergier.

Volley Team Lichtervelde stopt vanaf volgend seizoen met haar dames A- en B-ploeg. Te veel speelsters stoppen of vertrekken, waardoor het bestuur deze moeilijke beslissing moest nemen.

Eerstedivisieploeg Balti Kortrijk heeft voor volgend seizoen een nieuwe spelverdeler aangetrokken. De 26-jarige Emmerson Debusschere maakt de overstap van eerstenationaler Pervol Ruiselede.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Er wordt dit seizoen niet meer gevolleybald op het hoogste niveau bij de mannen. Dat heeft de Belgische volleyliga beslist in samenspraak met de clubs. Er wordt geen kampioen aangeduid. Aalst stond momenteel aan de leiding in de Liga A maar wordt dus niet beloond met een titel.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Patrick Clarysse (49), coach van de herenploeg van Hermes Oostende, volgend seizoen de overstap maakt naar reeksgenoot Volley Bredene. Een niet onbelangrijk detail hierbij is dat de zoon van Patrick al heel wat jaren een belangrijke speler is bij Volley Bredene.