Zaterdag 31 oktober, 2020

In het volleybal liep de jeugdcompetitie voor -12 jarigen nog door aangezien kinderen tot 12 jaar ook indoor mogen blijven sporten. In overleg met de jeugdcommissies van alle Vlaamse provincies werd de beslissing genomen om ook de competitie van de U11 en de Volleytoer op te schorten.

De Liga van het vrouwenvolley kreeg een geschreven akkoord van het kabinet van minister Ben Weyts om de ligacompetitie te kunnen hervatten mits voldaan wordt aan alle voorwaarden van een protocol dat identiek is voor alle indoorcompetities.

Het volleybal in de EuroMillions Volley League, de Liga A, hervat volgend weekend. De Liga had een uitzondering gevraagd op het verbod van indoor sporten. Daardoor kunnen de trainingen met contact en de competitie in het profvolleybal verdergezet worden.

Omdat ook het internationaal volleybal niet ontsnapt aan de coronapandemie besliste het organisatiecomité van de CEV om in het seizoen 2020-2021 geen competitie met traditionele heen- en terugwedstrijden te spelen.

Bij Decospan Menen keek men vol verlangen uit naar de eerste thuiswedstrijd in maanden. Na twee competitiezeges was het vertrouwen groot om ook een topclub als Maaseik op de knieën te krijgen. Maar woensdagavond werd uiteindelijk beslist om alle machen in Liga A opnieuw af te gelasten.

"Op het moment dat wij ons service-wapen in stelling kunnen brengen, in combinatie met onze power op de hoeken, zal geen enkel team graag tegen Hermes uitkomen", benadrukt sportief manager Lieven Louagie. "We worden in de prognoses steevast onderschat. Het is nu aan ons om die kenners ongelijk te geven!" De Hermes-kern telt negen nieuwe gezichten op twaalf speelsters en een nieuwe trainer-coach. Lieven Louagie stelt de tien nieuwelingen voor.

Na overleg met het ministerie van Sport is er beslist dat de professionele volleybalclubs, de Liga A bij de heren, een uitzondering kunnen bekomen op het verbod van indoor sporten mits er voldaan wordt aan extra voorwaarden zoals het strikt naleven van protocollen. Er werd beslist dat de kalender in de Euromillions Volley League verder afgewerkt wordt zoals gepland vanaf het volgend weekend. De wedstrijden voorzien voor dit weekend worden uitgesteld.

Hermes Oostende dat in prestaties en vooral in constante van die prestaties in stijgende lijn zit, koos om het laatste weekend voor de competitiestart een oefenwedstrijd te spelen tegen titelkandidaat nummer 1, Ladies Volley Limburg. Er is geen betere manier om je prestaties in te schatten dan tegen een heel goede tegenstander!

De jongens van Dieter Vandenbroucke hebben geen vervolg kunnen breien aan hun sterke competitiestart in Vilvoorde. Het ging met 3-0 ten onder bij Booischot (25-20, 25-20 en 25-21).