Maandag 13 juli, 2020

Hij mag dan nog 'maar' 25 jaar zijn, Jelle Decoene weet waar hij naartoe wil en hoe hij daar wil geraken. Op 1 juli gaat de jonge Kuurnenaar aan de slag als nieuwe coördinator voor het volleybaloverleg in Kortrijk. Een nieuwe functie die de vier volleybalclubs dichter bij elkaar moet brengen. Het doel is duidelijk: eersteklassevolleybal in Kortrijk, en dat op vrij korte termijn. "Dat is absoluut realistisch, maar we moeten stap per stap werken", aldus Decoene.

Zowel de heren van Decospan Menen en Knack Roeselare als de dames van Hermes Oostende treden in het seizoen 2020-2021 in een reeks aan met een ander aantal teams als de voorbije competitie.

Nadat de Nationale Veiligheidsraad verleden week woensdag het licht op groen zette voor de indoorsporten, uiteraard mits inachtneming van de coronamaatregelen, trainde Knack Roeselare maandag voor de eerste keer weer op Schiervelde.

Bij de mannenclub van volleybalclub Kuros Zulte, dat ook volgend seizoen in tweede provinciale aantreedt, zijn bepaalde veranderingen opvallend. De nieuwe reeksnaam wordt 'promoreeks 3'. Enkele jeugdtrainers verdwijnen en Maarten Deleersnijder, de assistent van trainer Thijs Coorevits, gaf zijn ontslag. Maar het meest in het oog springend is de voorzitterswissel. Sylvie De Breuck geeft de fakkel door aan Frederik Devreese.

Met de 22-jarige en 2,12 m grote Amerikaanse middenman George Huhmann haalde Knack een vervanger voor de Canadees Jansen Vandoorn. Huhmann komt over van de Princeton University. Het is meteen een eerste buitenlands avontuur van de EIVA Player of the Year 2019.

Knack Volley Roeselare kiest met Sander Depovere voor een tweede ervaren Belgische spelverdeler naast Stijn D'Hulst. Sander, setter bij Knack Volley sinds het seizoen 2017-2018, ondertekende een nieuwe overeenkomst voor de komende drie seizoenen.

Met het oog op volgend seizoen heeft de eerste ploeg van Bevo Beobank Roeselare zich versterkt met de 33-jarige Marta Sobolska. De receptie-hoek komt over van eerstedivisieploeg Bidavo Bissegem.