Zaterdag 29 februari, 2020

Black and White Company Lendelede dames schreef tegen zijn naaste achtervolger, het voorlaatste geklasseerde Antwerp, zijn vierde seizoenszege in. Lendelede moest daarvoor wel twee keer een setachterstand ophalen maar won overtuigend de beslissende set.

Damesvolleybalclub VBC Gaverhal heeft de derby tegen Davoz Zwevegem met 3-1 gewonnen. De ploeg van trainer-coach Rony Raes is nog niet mathematisch zeker maar kan de kampioenstitel in vierde provinciale B eigenlijk niet meer mislopen.

In de eerste wedstrijd van de kwalificatieronde tegen Caruur Gent - er wordt gespeeld naar twee winnende wedstrijden - nam Knack uiteindelijk in drie sets gemakkelijk afstand van de thuisploeg. De eerste set drong Gent wel aan naar 23-25, Roeselare verdubbelde 20-25 om met 15-25 optie te nemen op de 'Champions Final 4'.

De Lendeleedse teammanager Joost Kerckhof start straks een derde hoofdstuk op in zijn volleyballoopbaaan. Hij stapt over naar VDK Gent om er diezelfde functie te vertolken. Ook een aantal speelsters raakt stilaan elders onder dak.

Knack Volley Roeselare gaat op zoek naar de Knack Krak in een competitie waarin elf sponsors het tegen elkaar opnemen in verschillende opdrachten. Die worden in beeld gebracht in leuke filmpjes en elke week valt een sponsor af. Wie laatst overblijft, wordt de Knack Krak.

Met een 3-0-zege in de laatste poulematch tegen het Servische Novi Sad plaatste Knack Roeselare zich voor de kwartfinales van de Champions League. Een knappe stunt en dat amper drie dagen na de gewonnen bekerfinale in het Sportpaleis.