Torhout Nieuwe nederlaag voor ontgoochelend VKt Torhout A

Na de verliespartij in Blaasveld is het stilaan vijf voor twaalf voor de dames van coach Stefaan Decoster. Na de lange reeks nederlagen van de voorbije weken zou winst bij staartploeg Limal ongetwijfeld deugd doen en de ploeg hopelijk wat vertrouwen geven voor de rest van de competitie.

Lendelede Lendelede verliest 1-3 van As/Tongeren

Black and White Company Lendelede keek, na twee overwinningen op rij voor eigen supporters fusieploeg As/Tongeren, met vertrouwen de confrontatie tegen de tweedegeklasseerde aan en hoopte stilletjes op puntengewin.

Roeselare Knack laat set tegen Caruur Volley Gent

Op de eerste speeldag van de terugronde in de reguliere competitie won Knack met 3-1 van Caruur Volley Gent. Knack opende met 25-20 winst, verdubbelde met 25-17 maar moest met 27-29 de Gentse aansluitingsset toestaan. De vierde beurt won Knack overtuigend met 25-16.

Oostende Hermes Oostende stunt bij het Sloveense Nova Gorica: 0-3

Na een collectief sterke prestatie versloeg het de Sloveense nummer drie Nova Gorica met droge 0-3. Nina Coolman, Jitse Verbinnen en de Poolse Basia Zakoscielna zorgden voor de meeste Oostendse punten. Hermes heeft zo stevige kaarten in handen voor de terugwedstrijd op 18 december.

Roeselare Stuntzege! Knack Roeselare vernedert Friedriechshafen in eigen huis

Met een 0-3 stuntzege bij Friedrichshafen opende Knack overtuigend de Champions League-campagne. Knack had niet eens anderhalf uur nodig om Fiedrichshafen een pak voor de broek te verkopen. Knack opende met nipte 23-25 deelwinst, had minder moeite om met 21-25 te verdubbelen en vernederde de thuisploeg met een on-Europese 15-25 in set drie.

Oostende Hermes Oostende na 1-3 zege bij VDK Gent met één been in finale

Met een 1-3 zege bij VDK Gent zette regerend bekerhouder Hermes Oostende een grote stap richting finale. In de terugwedstrijd heeft het aan twee winnende sets genoeg om zich voor een tweede trip naar het Sportpaleis te kwalificeren. Indien het daar niet in slaagt dan krijgt het nog een golden set als ultieme kans.

Torhout VKt Torhout A verliest ook bij rode lantaarn Blaasveld

Met een verplaatsing naar Blaasveld was puntenwinst voor de Torhoutse dames haast een must in de strijd om het behoud. Blaasveld stond laatste maar is niettemin een ploeg met veel potentieel. Coach Stefaan Decoster had eerder al aangegeven dat het geen gemakkelijke klus zou worden voor zijn team.

Roeselare Knack Roeselare heeft vijfde bekerfinale op rij vast

Drie sets duurde het voor Knack Roeselare zijn riante uitgangspoitie uit de heenwedstrijd in het finaleticket kon verziveren. Knack opende met 25-20 winst, Maaseik stelde 22-25 gelijk als Knack in de derde beurt met 25-20 die noodzakelijke tweede set vast had. In set vier haalde knack met een pak wisselspelers met 25-20 de wedstrijdwinst.

Roeselare Matthijs Verhanneman: "Graag nog eens de poulefase overleven"

De bijna 31-jarige Matthijs Verhanneman is aan zijn twaalfde seizoen bij Knack Roeselare bezig. Sinds 2007 is volleybalster Yana De Leeuw, spelverdeelster bij Lendelede, zijn partner. Hun gezinnetje is compleet met de kinderen Vince (6) en de tweeling Quinn en Jayda (bijna 4). De meervoudige landskampioen en bekerwinnaar is bij Knack Volley een onmisbare sleutelspeler geworden en kijkt uit naar de Champions League die woensdag van start gaat.