Ieper Emmily Talpe nieuwe voorzitter van Brandweer Westhoek

Tijdens de bijeenkomst van het zonecollege van vrijdag 8 november 2019 werd Emmily Talpe, burgemeester van Ieper, aangesteld als voorzitter van Brandweer Westhoek. Ze vervangt burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde die zijn mandaat ter beschikking heeft gesteld op de zoneraad van 25 september 2019.

Anzegem Oppositie dient klacht in tegen Escolys bij gouverneur

De Escolys-soap schrijft een nieuw hoofdstuk in het script. Deze week dienden de oppositieleden uit Anzegem een klacht in tegen het bedrijvencomplex Escolys dat de gemeente aankocht. In de oude weverij in Ingooigem zou een nieuw gemeentehuis en tal van gemeentediensten komen, maar de oppositie ging deze week stevig op de rem staan.

Torhout Eerste dubbelinterview met onze ministers van Werk: Hilde Crevits en Nathalie Muylle

Jan Gheysen

Twee generatiegenoten, twee politica's die eerst als schepen in hun geboortestad hun strepen verdienden. En nu zijn ze allebei minister van onder andere Werk en Economie. We ontmoetten Nathalie Muylle, de federale minister op het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits. Voor beide CD&V'ers waren het slopende weken, maar daar valt tijdens het gesprek weinig van te merken. Vooral de onvoorspelbare brexit houdt hen de komende maanden bij de pinken. "West-Vlaanderen is kwetsbaar als de chaos dreigt."

Zonnebeke Gemeenteraad wordt circus: hoe moet het nu verder in Zonnebeke?

Meer dan ooit staan meerderheid en oppositie met getrokken messen tegenover elkaar in Zonnebeke. Op een extra gemeenteraad op Allerzielen moest zelfs de politie ingeschakeld worden. "Politieke onbestuurbaarheid", fulmineert de oppositie. "Heel die heisa vreet aan mijn gezondheid", zucht burgemeester Dirk Sioen (#Team8980).

Oostende Volgt Conner Rousseau John Crombez op als voorzitter van sp.a?

John Crombez werkt mogelijk zijn laatste dag af als voorzitter van de sp.a. De leden konden de voorbij weken stemmen voor één van de drie kandidaten om Crombez op te volgen. Vlaams fractieleider Conner Rousseau, de enige kandidaat met nationale bekendheid, heeft de beste papieren om de fakkel vrijdag over te nemen. Als hij echter niet meer de helft van de stemmen achter zich krijgt, volgt er een tweede ronde.

Ieper Ferme discussie over Kerst in Ieper op Ieperse gemeenteraad

Peter De Groote (CD&V) had op de gemeenteraad stevige kritiek op het stadsbestuur over de organisatie van Kerst in Ieper. Zo vond hij het niet kunnen dat het Centrummanagement opnieuw de organisatie op zich moet nemen en vreest hij dat de nieuwe ijspiste voor hoge energiekosten zal zorgen. Schepen Desmadryl verweerde zich echter, onder meer door te wijzen op de goeie samenwerking tussen de stadsdiensten en het Centrummanagement.

Ieper Stadsbestuur Ieper gooit ontwerp site openluchtzwembad overboord

"De ruimte en de ligging van het gewezen openluchtzwembad bieden véél meer potentieel dan het ontwerp dat voorligt en waar niemand warm of koud van wordt", antwoordde schepen Philip Bolle (SP.A) tijdens de Ieperse gemeenteraad maandag op de vraag van CD&V-raadslid Jo Baert of er nog werk gemaakt wordt van de herbestemming van de site. Via de Vlaamse overheid wil het Ieperse stadsbestuur nu het erfgoedstatuut van de site herzien.

Ieper Ieper investeert 300.000 euro in uitbreiding voedselbedeling

Het Ieperse stadsbestuur investeert in verbouwingen van een leegstaand pand naast de bestaande voedselbedeling 't Spoor. Dat moet het nijpend plaatsgebrek van 't Spoor oplossen. Bovendien krijgen een aantal armoedeverenigingen er een vaste stek.

Pittem Sporthal beroert Pittemse gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 4 november informeerde oppositiepartij NieuwPittemEgem naar de stand van zake omtrent de plannen rond de sporthal.

Roeselare Opdracht Bourgeois-Demotte wellicht niet verlengd

Het ziet er naar uit dat de opdracht van preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) niet zal worden verlengd. Dat schrijft De Standaard maandagmiddag en het nieuws wordt intussen bevestigd.

Kortrijk Maxim Veys (sp.a) vreest dat aantal daklozen ook in Vlaanderen zal toenemen

Sp.a vreest dat de dak- en thuisloosheid ook in Vlaanderen zal toenemen. Dat zegt Kortrijkzaan en Vlaams parlementslid Maxim Veys in een reactie op het onderzoek dat Brussels Studies maandag publiceert en waaruit blijkt dat het aantal thuis- en daklozen in het Brussels Gewest in tien jaar tijd meer dan verdubbeld is.

Zonnebeke Meerderheid laat raadzaal ontruimen door politie

De extra gemeenteraadszitting, bijeengeroepen door de oppositie (N-VA, InSamenSpraak en Lijst Passendale) verliep erg wanordelijk. Uiteindelijk liet de meerderheid (#Team 8980) de politie tussenbeide komen om het publiek uit de raadzaal te verwijderen.