Oostrozebeke Oostrozebeke gaat fors investeren in 2020

Dat de gemeente Oostrozebeke her en der wat belastingen heeft verhoogd heeft veel te maken met de veelheid aan bouwprojecten die op het investeringsprogramma staan.

Wervik N-VA verlaat gemeenteraad nog voor die echt begon: "Hoeveel keer moeten we dit nog zeggen?"

De gemeenteraad in Wervik begon dinsdagavond met een incident. De oppositiepartij N-VA verliet de zitting. Aanleiding van de herrie is een verkeersbord zone 30 helemaal op het einde van de Magdalenastraat en ter hoogte van de parking tussen de Komenstraat. "Het is al de vierde keer dat ik hier meld dat de zone 30 niet sluitend is", aldus raadslid Sanne Vantomme. "Hoeveel keer moeten we dit nog zeggen op een gemeenteraad?"

Kuurne Kuurne vernieuwt centrum én bouwt nieuwe school, maar verhoogt ook belastingen

Dinsdagmiddag stelde het Kuurnse gemeenbestuur de plannen voor de komende zes jaar voor. De gemeente neemt zich voor om 27,8 miljoen euro te investeren, onder meer in de heraanleg van het centrum aan de Leie en de bouw van een nieuwe school met sporthal op de site-Hippodroom. Opvallend wel: de gemeentelijke belastingen gaan licht omhoog, gemiddeld zo'n 25 euro per gezin.

Tielt Simon Bekaert blijft voorzitter van SP.A West-Vlaanderen

Op het provinciaal ledencongres van SP.A West-Vlaanderen werd Simon Bekaert verkozen tot voorzitter van SP.A West-Vlaanderen voor een termijn van vier jaar. Hij werd vorig jaar ad-interimvoorzitter en verlengt nu dat mandaat.

Wervik CD&V wil referendum over Steenakker en openleggen Reutelbeek in Wervik

De oppositiepartij CD&V doet komende dinsdag op de gemeenteraad in Wervik het voorstel dat de stad onder de bevolking een referendum organiseert over twee belangrijke dossiers. Het gaat om de heraanleg van de Steenakker, momenteel de grootste centrumparking, en in Geluwe het idee om tegen de Sint-Dionysiuskerk een deel van de Reutelbeek weer open te leggen. De meerderheid is alvast niet van plan om in te gaan op het voorstel van CD&V.

Avelgem Veilig fietsnetwerk is prioriteit voor Avelgem in 2020-2025

Donderdagavond heeft het nieuw Avelgems gemeentebestuur zijn meerjarenplanning van 2020-2025 voorgesteld in Spikkerelle. Onder moderatie van voormalig WTV-anker Mieke Dumont, nu aan de slag als coördinator Communicatie en Publiekswerking bij de Vooruit in Gent, werd aan enkele honderden nieuwsgierige Avelgemnaren onthuld waar hun gemeente de komende legislatuur haar aandacht op zal richten.

Damme Joachim Coens over uitspraken over Damme van VRT-journalist: "Damme is géén Bokrijk"

Op de Damse gemeenteraad wilde raadslid Jos Millecam donderdag van burgemeester Joachim Coens weten wat hij vond van de uitspraken van een VRT-journalist over Damme als 'Het Bokrijk van West-Vlaanderen'. "Ik heb de journalist opgebeld en hem laten weten dat hier heel wat te beleven is, zoals zelfs een festival met moderne kunst", antwoordde Coens.

Wielsbeke Was ondernemersavond in Bibox een flop?

Als we oppositieraadslid Rik Buyse mogen geloven was de organisatie van de ondernemersavond in lokaal Bibox een flop. "Zeg maar een heel saaie bedoening waar weinig volk op af kwam en waar nagenoeg geen animatie was."

Zedelgem Oppositie plaatst vraagtekens bij belastingpunten

De jongste gemeenteraad van Zedelgem vatte aan met de eedaflegging van het jongste raadslid en voorzitster van Groen Frauke Breekelmans. Aansluitend lichtten de bevoegde schepenen de gemeentebelastingen toe. Koren op de molen van de oppositiepartijen die hun stem lieten horen.