Zaterdag 11 juli, 2020

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. (26) met twee maanden verlengd op verdenking van de drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen helemaal afgerond.

Voor de rechter in Ieper moest een man zich verantwoorden nadat hij verschillende keren zijn vriendin hard aanpakte. Op een bepaald moment liep de jonge vrouw uit Poperinge een neus- en oogkasbreuk op.

In de uitgaansbuurt van Knokke-Heist zijn afgelopen nacht vijf feestvierders bestuurlijk aangehouden. Volgens de korpschef kan het een oplossing zijn om het sluitingsuur van de cafés te herzien. Wat het weekend brengt, is koffiedik kijken, maar de korpschef hoopt dat de rust terugkeert.

Laurens Kindt

Een psychopaat van de zuiverste soort, zo noemden de gerechtspsychiaters Christian Fobe op zijn assisenproces over de moord op André Den Baes uit Assebroek. En op het tweede assisenproces deden ze dat nog eens over, want de Poolse moordenaar verscheen als één van de weinigen in dit land twee keer voor assisen wegens moord. Telkens werden die gepleegd in zijn huisje in Merkem bij Houthulst. "De politie heeft ons gevraagd of ze hier nog eens mochten graven, om zeker te zijn, maar het is genoeg geweest", zeggen de huidige bewoners Hedwig en Francine.

Een alcoholverslaafde man moest zich woensdag in de rechtbank verantwoorden, omdat hij medewerkers van het Iepers psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart op 6 juni bedreigde met een mes. "Door corona viel de dagtherapie weg, maar Heilig Hart was zijn thuis."

Twee koppels uit Roeselare riskeren voor de rechtbank in Kortrijk celstraffen tot 40 maanden en boetes van 24.000 euro voor jarenlange verkoop van kilo's cannabis, cocaïne en xtc. De openbare aanklager wil ook zo'n half miljoen euro drugsgeld verbeurd verklaard zien. Drie beklaagden zitten al ruim een jaar in de cel.

Op het Marktplein in Kuurne is een nieuwe 360 gradencamera geïnstalleerd die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 live gevolgd kan worden in de dispatch van de politiezone Vlas. Kuurne treedt daarmee in de voetsporen van Kortrijk, waar zulke camera's al ingeburgerd zijn. Ook aan het Vlaspark en het recyclagepark komt met behulp van drie camera's extra toezicht.