Dinsdag 27 oktober, 2020
Laurens Kindt

Op het assisenproces tegen William De Bondt (53), die beschuldigd wordt van de moord op zijn vriendin Isabelle Deschodt (39) op 18 juli 2017 in Diksmuide, is de beschuldigde verhoord. "Het schot ging per ongeluk af, ik heb haar nooit willen vermoorden", bleef William De Bondt volhouden.

In Nieuwpoort is maandagmorgen een envelop met een verdacht wit poeder afgeleverd in een apotheek. Het personeel sloeg alarm bij de politie. "De apotheek in de Albert I-laan is momenteel volledig afgesloten in afwachting van de aankomst van de civiele bescherming", zegt Ine Deburchgraeve van de lokale politie Westkust.

Vijf Kortrijkse studenten moeten elk 250 euro ophoesten omdat ze de coronamaatregelen hebben overtreden. Het groepje zat onlangs samen op een bankje op de Grote Markt een broodje te eten. Maar volgens de huidige coronamaatregelen zijn samenscholingen van meer dan vier mensen verboden. De politie trad daarom meteen op.

Op vrijdagavond 23 oktober omstreeks 22.30 uur werd de zaakvoerster van frituur Fauve uit Sint-Eloois-Vijve overvallen. De uitbaatster werd verrast door onbekenden aan het kruispunt aan de Gentseweg dichtbij de Aveve. De overvallers gingen er vandoor met de volledige kassa van die avond.

In Moorslede en Dadizele hangen er negen extra camera's: in en rond zwembad De Amfoor, aan de Sint-Martinuskerk en aan Den Ommeganck in Dadizele. "Daarmee komen we uit aan twintig vaste camera's in acht jaar tijd", aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Een man uit Middelkerke riskeert een principiële geldboete omdat hij de leerkracht van zijn dochter heeft bedreigd met een slijpschijf. Zelf ontkent K.C. dat. "Ik had die slijpschijf enkel bij om haar locker open te maken omdat de school dit weigerde."

6 van de 11 personen die tijdens de grootschalige politieactie dinsdagmorgen werden opgepakt, blijven aangehouden en worden naar de gevangenis overgebracht, zo besliste de onderzoeksrechter. Ondertussen verschenen ook de details van de inbeslagname, waardoor het duidelijk wordt dat Komen-Waasten met een uiterst professionele bende te maken had.

Piet De Ville

Horeca-ondernemer Koen Hessels (55) is blij dat hij het nog kan navertellen. Te voet, op weg naar een lunchafspraak, werd Koen vorige vrijdagmiddag toegeroepen en vervolgens aangevallen door een voor hem onbekende man. "Hij haalde een in een keukenhanddoek gewikkeld voorwerp boven en begon ermee te slaan. Het bleek een zware koevoet. Toen ik die zag, besefte ik dat ik zou moeten vechten voor mijn leven."