Vrijdag 3 april, 2020

De rechtbank van Veurne heeft zes Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in het drugslabo voor de aanmaak van speed in de kelder van café Dodengang langs de IJzer in Diksmuide, dat begin juli 2019 werd ontdekt door de speurders. Cafébaas Eric S. krijgt 3 jaar cel, de twee spilfiguren Robin B. en Nico K. 4 jaar cel, twee handlangers 2 jaar cel en een derde handlanger 18 maanden cel. Verder zijn stevige verbeurdverklaringen van vermogensvoordelen uitgesproken.

Een 31-jarige automobiliste die bij een controle door maar liefst vier agenten overmeesterd worden, liep een effectieve celstraf van één maand en een boete van 400 euro op. De rechter veroordeelde haar voor weerspannigheid tegen agenten in Roeselare.

Sinds woensdag zijn 17 nieuwe camera's operationeel in de Ieperse uitgaansbuurt. "Er zijn nu meer én betere camera's, wat de politie toelaat om sneller problemen te signaleren en in te grijpen", aldus burgemeester Emmily Talpe.

Vijf Georgische mannen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot grotendeels effectieve celstraffen van 12 tot 15 maanden voor een reeks diefstallen in vestigingen van grootwarenhuis Okay. Ze gingen er telkens met tabak aan de haal. Na een diefstal in Bissegem konden ze opgepakt worden.

Een 61-jarige vrouw uit Harelbeke moet zich laten behandelen voor haar drang om te stelen. Dat besliste de rechter in Kortrijk nadat ze op 27 november 2018 betrapt werd op een diefstal in het Ring Shopping Center in Kuurne. In dat geval blijft haar celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro voorwaardelijk.