Zeebrugge Duitse vermoedelijke mensensmokkelaar aangehouden

Op 6 november 2019 in de vooravond bood zich een bestuurder met een Duits voertuig aan ter hoogte van de grenscontrole van P&O Ferries te Zeebrugge. De man wilde de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk.

Westrozebeke Beruchte hondenfokker staat terecht voor zwartwerk

Een hondenfokker van een hondenkwekerij uit Westrozebeke heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor zwartwerk. Roland T. (47) sjoemelde immers met de detachering van drie Slovaakse werknemers. Het openbaar ministerie vorderde 14.400 euro boete.

Oostende Zakenman Armand Marchand veroordeeld voor uitkeringsfraude

Oostendenaar Armand Marchand (57) is in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan uitkeringsfraude. De flamboyante zakenman streek bijna 100.000 euro aan ziekte-uitkeringen en tegemoetkomingen op terwijl hij volgens het gerecht als zaakvoerder werkte. De strafrechter legden hem een geldboete op van 6400 euro, waarvan de helft met uitstel.

Wevelgem Moordenaar van Jill Himpe (36) blijft aangehouden

Ridoan O., de 39-jarige Kortrijkzaan die dinsdag Jill Himpe (36) vermoordde in Aalbeke en haar lichaam achterliet in de woning van haar moeder in Wevelgem, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk beslist.

Koekelare Jaar cel voor stalker die lingerie Koekelaarse ex stal

Een 54-jarige man uit Koekelare heeft in de Brugse strafrechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van zijn ex-vrouw. Hij drong haar woning meermaals binnen en hing er aan de haal met haar schoenen en lingerie.

Bredene Tieners riskeren 40 maanden cel voor gewapende ripdeal

Twee 19-jarigen uit Bredene hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een mislukte ripdeal en twee andere afpersingen. Toen ze in Snaaskerke een drugskoerier wilden bestelen, vuurde Oskar P. twee keer met een alarmpistool. Het openbaar ministerie vorderde 40 maanden effectieve gevangenisstraf.