Tielt 60 uur werkstraf voor diefstal BMW in Tielt

Twee mannen uit Tielt hebben in de Brugse rechtbank elk 60 uur werkstraf gekregen voor autodiefstal. Het duo ging er in Tielt vandoor met een zware BMW maar crashte amper 50 meter verder tegen een gevel.

Ieper Drie mannen die vriendin mishandelden hopen op werkstraf

Op de rechtbank van Ieper staan drie mannen uit het Gentse terecht omdat ze hun 'vriendinnen' meermaals aftroefden. Een van de slachtoffers verloor zelfs haar milt na een schermutseling. Het trio riskeert een effectieve celstraf.

Ieper GEZOCHT: Wie wil nog geld van Jo en Pol?

Volgende week vrijdag buigt het Gentse hof van beroep zich andermaal over de afhandeling van de schadevergoedingen in de fraudezaak rond Lernout & Hauspie. De vraag is echter of bijna 20 jaar na het faillissement nog iemand overblijft die hoopt zijn of haar verloren centen terug te zien.

Ieper Bankier die verdacht wordt van oplichting riskeert vier jaar cel

Een voormalige bankier uit Ieper, die ook bij een nevendossier in de zaak Lernout & Hauspie was betrokken, riskeert voor de rechtbank van Ieper 4 jaar cel voor oplichting. De man zou mensen in totaal 1,5 miljoen euro lichter hebben gemaakt, geld dat zou worden geïnvesteerd in projecten in Ghana en Dubai.

Poperinge Olivier werd door leugendetector vrijgepleit voor opzettelijke brandstichting

Na 89 dagen in de gevangenis is Olivier De Turcq weer op vrije voeten. Hij werd aangehouden nadat een brand in de Werf in Poperinge bijna slachtoffers eiste. Volgens het parket had Olivier opzettelijk brand gesticht, maar bijna drie maanden lang schreeuwde Olivier zijn onschuld uit. "Ik was in slaap gevallen met een brandende sigaret", zei hij al die tijd. Een leugendetector geeft hem nu gelijk en Olivier werd per direct en zonder voorwaarden vrijgelaten.

De Haan 18 maanden cel voor rugzak met verschillende drugs

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 27-jarige man uit De Haan veroordeeld tot 18 maanden effectieve gevangenisstraf voor drugsfeiten. In de rugzak van Eric V. werd speed, cocaïne, cannabis en heroïne aangetroffen. Hij kreeg ook een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.200 euro met uitstel.

Brugge 75-jarige staat terecht voor poging doodslag met auto

Een 75-jarige Bruggeling moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor een poging tot doodslag met zijn wagen. Tijdens een conflict met enkele jongeren zou C.V. geprobeerd hebben om een meisje aan te rijden. De zaak werd uitgesteld naar 26 maart, maar een dossier rond schriftvervalsing werd wel al gepleit.

Nog geen vonnis in dossier rond phishing en money mules

Het vonnis in een zaak van phishing is uitgesteld naar de zitting van 9 januari. Ook drie zogenoemde money mules moesten zich verantwoorden voor hun aandeel in de zaak. Uit cijfers van Febelfin bleek woensdag dat één op de tien jongeren bereid is om tegen betaling een rol als geldezel te spelen.

Oostende Alsnog 30 maanden effectief voor gewapende man op de trein

De 30-jarige man die vrijdag met verschillende verboden wapens van de trein werd gehaald, heeft van de Brugse strafrechter alsnog 30 maanden effectieve gevangenisstraf gekregen. Door de nieuwe feiten vorderde het parket met succes de onmiddellijke herroeping van de voorwaarden die hij na een rooftocht in Knokke had gekregen.

Bredene Tieners krijgen 37 maanden cel voor gewapende ripdeal

De Brugse strafrechter heeft twee 19-jarigen uit Bredene veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf voor een mislukte ripdeal en een andere afpersing. Toen ze in Snaaskerke een drugskoerier wilden bestelen, vuurde Oskar P. twee keer met een alarmpistool. Het openbaar ministerie had 40 maanden cel geëist.

Uitstel in zaak tafelschuimster na psychiatrisch onderzoek

Nadine W., de tafelschuimster die "de schrik van de kusthoreca" genoemd wordt, is psychiatrisch onderzocht en ze krijgt momenteel een behandeling in de gevangenis. Dat bleek donderdag voor de Gentse correctionele rechtbank, waar de vrouw zich moet verantwoorden voor vijf feiten in Gent.