Zaterdag 30 mei, 2020
Redactie KW

De supporters van KV Oostende verkozen Jelle Bataille tot speler van het seizoen. In de trofee Puis/Verbiest eindigde de flankspeler voor Ante Palaversa en Wout Faes, die de prijs vorig jaar won. Zijn gave rechtervoet en wereldgoal tegen Standard plaatsten het KVO-jeugdproduct op de radar bij verschillende topclubs. Hoog tijd om met deze topper in wording aan tafel te schuiven.

Dat kan tellen: Paul Conway, de nieuwe eigenaar van KVO, was eerder al succesvol met niemand minder dan Brad Pitt. Hij kende Oostende dankzij Marvin Gaye. En zijn voetbalvisie strookt met die van Pep Guardiola. De Amerikaan kwam vorige week zijn nieuwe club in de steigers zetten en gaf er zijn eerste interview aan de Belgische Rivièra. In opvallende no-nonsensestijl. "Sport is business. In Amerika gaan geen sportclubs failliet." Conway meets KVO.

Bij voetbalclub Eendracht Kuurne staat er vanaf volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan het roer. Davy Vangheluwe (48) werd als nieuwe coach aangesteld en volgt daarmee voorganger Christophe Werquin op. Die laatste wordt TVJO, Technisch Verantwoordelijke van de Jeugdopleiding.

Voetbal Vlaanderen hoopt het seizoen 2020-2021 in de tweede en derde amateurklasse én de provinciale reeksen te kunnen opstarten in het weekend van 5 en 6 september. Die richtdatum werd woensdag bevestigd door voorzitter Marc Van Craen. "Al blijft het wachten op richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad."

Valerie Van Avermaet

De 16de titel is binnen maar Club stoomt in de Club Academy ook al de kampioenen van de toekomst klaar. Maxim De Cuyper (19), Charles De Ketelaere (19), en Ignace Van der Brempt (18) tekenden afgelopen weken alvast bij tot 2023: staat na Brandon Mechele (eindelijk) een nieuwe lichting eigen jeugd klaar? En oogt de toekomst ná deze lichting even mooi? De kampioenen van morgen en de kampioen van overmorgen: assistent-coach Carl Hoefkens en hoofd opleiding Pascal De Maesschalck schetsen elk op hun terrein de werking van de jeugdmachine. "Jeugdspelers moeten de ambitie hebben om Champions League met Club te spelen."

Frank Buyse

Zonder Simon Mignolet was Club geen kampioen. Dat zegt toch Hein Vanhaezebrouck. Maar ook omdat de 32-jarige Limburgse topkeeper zo snel en zo schoon de West-Vlaamse topclub omarmde. "Het is een gemakkelijke relatie: onze karakters sluiten heel goed bij elkaar aan."

Redactie KW

22 oktober 2019, speeldag 3 in de Champions League. Plots was Charles De Ketelaere daar. Een rasechte Bruggeling, een eigen jeugdproduct. Zijn eerste basisplaats bij Club en meteen op het allerhoogste niveau. 'A new star was born', de 19-jarige De Ketelaere ontpopte zich de rest van het seizoen tot dé revelatie in de kampioenenploeg. Vorige maand bevestigd door een nieuw contract voor de 'opvolger van Hans Vanaken'. Maar is hij wel hetzelfde type? En hoe goed is Charles De Ketelaere nu echt? Jeugdtrainers en analisten buiten zich over het goudhaantje. "Binnen vijf jaar is hij een dragende speler bij de Rode Duivels."

Neo-eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke maakte zonet zijn spelerskern voor volgend seizoen bekend. Door het groot spelersvertrek stelde de bestuursploeg rond voorzitter Dimitri Geerolf een bijna volledig nieuwe kern samen met als doel om in de linkerkolom te kunnen eindigen.