Zondag 5 april, 2020

Zulte Waregem heeft vrijdag bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van degradant Sporting Lokeren. Voordien speelde hij liefst 601 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht. Bij Zulte Waregem kwam Deschacht het voorbije seizoen tot 27 officiële duels.

Frank Buyse

Van Eerste Amateurklasse tot Vierde Provinciaal stopgezet: niet iedereen staat te juichen, maar clubs en supporters weten tenminste waar ze aan toe zijn. Wat het profvoetbal betreft, dringt de UEFA er alvast op aan om alle competities uit te spelen. Indien nodig tot eind juli, zo werd gezegd. Weinig kans dat er hier volgende week op de Algemene Vergadering van de Pro League een definitieve beslissing zal vallen dus. Wat nu al duidelijk is: weinig of geen solidariteit. En heel veel opportunisme.

Frank Buyse

We belden al elke week voor haar column in deze krant, wat vraag je nóg aan Tessa Wullaert, nu ze niet voetbalt? Welaan, het werd een heel geestig interview. Over de impact van corona - "Dit is vakantie voor mij" - en over het leven. Maar vooral over haar binnenkant. "Ik kan niets wegsteken. What you see is what you get." Maar goudeerlijk: "Ik ben te egoïstisch voor kinderen, denk ik."

Terwijl de hoogste echelons van de voetbalclub alle zeilen bijzetten om KV Oostende alsnog in veilige (licentie)wateren te leiden, zitten heel wat ouders met vragen. Kan hun zoon of dochter ook volgend seizoen nog een balletje trappen bij KVO of niet? Achter de schermen wordt al aan de mouw getrokken van spelers door andere clubs. Rik Coucke, directeur van de Se'Academy, roept alle leden en hun ouders in een brief op geduldig te blijven en het vertrouwen in de club te behouden.

Het financieel geplaagde KV Oostende heeft woensdagavond tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie haar licentiedossier verdedigd. De club verzocht de commissie met aandrang "om zich uit te spreken over de verbondenheid van Marc Coucke met KV Oostende", zo maakte KVO donderdag bekend.

Als het van de Pro League afhangt, zal er na 29 speeldagen een streep getrokken worden onder de Jupiler Pro League. Tot die conclusie kwam de raad van bestuur donderdag. Als de aanbeveling door de algemene vergadering bevestigd wordt, mag Club Brugge zich kampioen noemen en bestaat 1A volgend seizoen uit 18 ploegen - inclusief OH Leuven en Beerschot.

De dames van VK Dadizele zijn door het stopzetten van de competitie vroegtijdig uitgeroepen tot kampioen in tweede provinciale. Om ook een reeks hoger geen mal figuur te slaan is men de voorbije dagen bijzonder actief op de transfermarkt nadat men eerst de huidige spelerskern wist vast te leggen voor volgend seizoen. Er zijn al vier nieuwkomers.