Kortrijk Moeskroen wint burenduel en duwt Kortrijk nog wat dieper in de put

Moeskroen heeft vrijdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen bij de buren van KV Kortrijk. De Kortrijkzanen tellen nu 2 op 24 uit hun laatste acht duels en blijven onderin bengelen. De beker - komende woensdag speelt KVK de kwartfinale op het veld van Union - lijkt nu nog de enige weg om iets te maken van dit seizoen.

Sint-Eloois-Winkel Danny Lavens verliest trouwe rechterhand Joe Verkest

Joe Verkest stopt per direct als T2 bij Winkel Sport. Professionele redenen liggen aan de basis van deze beslissing. Danny Lavens verliest dus zijn rechterhand en moet op zoek naar een nieuwe assistent.

Waregem Damien Marcq heeft dan toch nog een toekomst bij Zulte Waregem

Redactie KW

"Lang geleden dat ik nog een interview heb gegeven", lacht Damien Marcq als hij ons begroet. De aimabele Fransman weet beter dan wie ook dat zijn periode aan de Gaverbeek een stille dood leek te sterven. Tot Francky Dury hem als 'surprise van de chef' in de basis dropte voor de eerste match van de terugronde tegen Mechelen. Sindsdien haalt de verdedigende middenvelder weer een meer dan aanvaardbaar niveau.

Beveren Neef van Emile en Mbo Mpenza voetbalt bij Beveren-Leie

Evenveel furore als zijn nonkels Emile en Mbo heeft Kevin Mpenza nog niet gemaakt, maar hij timmert wel aan de weg naar boven. De spits van Beveren-Leie vertelt openhartig over wat is geweest, wat had kunnen zijn en wat nog moet komen.

Oostende "Ik hoop dat KVO me deze winter laat vertrekken"

In zes seizoenen Oostende 21 goals en 47 assists: het verklaart de populariteit van 'Eviva Fernando', zoals de KVO-fans Fernando Canesin (27) zo graag noemen. Met één schamel doelpuntje en nul assists is de oogst in zijn zevende jaar echter heel mager. Gevolg: lang niet iedereen is nog zo positief over de Braziliaan, vooral zijn duur contract is een doorn in het oog. Dat loopt volgend jaar ten einde en dus zal hij na dit seizoen vertrekken. Of is hij deze winter al weg? "Ik hoop dat KVO me nu al laat vertrekken." Tijd voor een (vervroegd) afscheidsinterview.

Brugge Club Brugge is volgens Clement karig beloond in deze campagne

Club Brugge treedt in februari 2020 aan in de zestiende finales van de Europa League. "Mijn groep heeft op vijf maanden tijd enorme stappen gezet", zei coach Philippe Clement woensdag na de 1-3 nederlaag tegen Real Madrid op de zesde en laatste speeldag in Champions League-groep A.

Brugge Club Brugge is geen reekshoofd bij loting 16e finales

Club Brugge is sinds woensdagavond zeker van een stek in de zestiende finales van de Europa League. Met drie punten eindigde het team van Philippe Clement op de derde plaats in Champions League-groep A. Maandag is blauw-zwart geen reekshoofd bij de loting in het Zwitserse Nyon.

Brugge Club verliest met 1-3 van Real, maar overwintert wel Europees

Club Brugge heeft tegen Real Madrid opnieuw een lesje in efficiëntie gekregen. In het spelbeeld moesten de Bruggelingen niet echt onderdoen voor de Spanjaarden, maar finaal stond wel een 1-3 eindstand op het bord. Club Brugge gaat na de winter wel de Europa League in. Galatasaray kreeg immers een bolwassing van PSG.