Maandag 28 september, 2020

Sommige zaken overstijgen de rivaliteit in een stadsderby. De onfortuinlijke Miguel Van Damme (27) kreeg een staande ovatie toen hij de aftrap gaf voor het treffen tussen Club Brugge en Cercle Brugge.

Torhout KM heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn uitoverwinning van vorig weekend. Tempo Overijse bleek met 1-3 te sterk. De bezoekers waren al voor de rust de betere ploeg en bekroonden hun overwicht in het begin van de tweede helft. KM bracht de spanning nog even terug maar moest uiteindelijk in de nederlaag berusten.

Mandel United moet vanavond de verplaatsing naar Dessel niet maken. Gisteren kwam het bericht vanuit de Antwerpse Kempen dat een speler besmet is met Covid-19. De volgende wedstrijd van Mandel is komende zaterdag de thuismatch tegen KSV Roeselare, dat ook zijn wedstrijd zag uitgesteld worden. Maar dan om andere redenen. Bij Mandel United zitten ook 18 beloften in quarantaine nadat één speler positief testte.

Antwerp heeft vrijdag drie belangrijke punten gepakt tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion, na een 1-3 overwinning op de zevende speeldag. Antwerp nestelt zich zo voorlopig op de zesde plaats, ten koste van Kortrijk.

Zondag is er naar verluidt de op een na 150ste Brugse derby in het Jan Breydelstadion. Cercletrainer Paul Clement maakte in Londen al meer dan een stadsduel mee. Die in Brugge is toch nog anders. "Het is een derby met een historische traditie, tussen twee teams die hetzelfde stadion delen. Een échte stadsderby met in beide kampen veel passie."

Een Franse investeringsgroep heeft bij de curator de intentieverklaring op het overnemen van het stamnummer 134 van KSV Roeselare neergelegd. Maandag moet alles afgerond worden, maar ondertussen stond zaterdag al de openingswedstrijd van de competitie thuis tegen FCV Dender EH op het programma. Maar daarvoor werd geen toestemming gegeven.

Christian Vandenabeele

Club is gehaast, Cercle is wantrouwig en buurtbewoners verzetten zich. Alles, zo zegt burgemeester Dirk De fauw op de vooravond van de Brugse derby zondag, hangt af van de uitspraak van de Raad van State over de gronden langs de Blankenbergse Steenweg. "Is die positief, dan kunnen we voor alle partijen iets moois uitwerken. Anders zitten we zowel voor Cercle als voor Club met een groot probleem."