Woensdag 28 oktober, 2020

De Engelse scheidsrechter Anthony Taylor werd maandag door de Europese voetbalfederatie UEFA aangesteld om woensdag het Champions League-duel tussen Club Brugge en Lazio Rome in goede banen te leiden.

KV Oostende klopte Zulte-Waregem met een duidelijke 3-0. Toch is trainer Alexander Blessin niet helemaal tevreden. "De tweede helft bleef te lang open en onze keeper moest nog een paar keer goed tussenkomen." In november volgen topaffiches tegen Standard, Club en Antwerp.

Club NXT onderging de wet van de sterkste op het veld van Union. De Brugse jongelingen waren een paar maatjes te klein in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. Union was heer en meester op het veld en kreeg ook wel wat hulp van de Clubdefensie. Vanzeir scoorde een hattrick en ook Undav maakte er twee.

KV Oostende heeft de periode van 3 weken zonder match met inzet goed verteerd. Het spel was niet zo hoogstaand, maar in ruim 5 zotte minuten telden de Kustboys de troepen van Francky Dury helemaal uit. KVO nestelt zich stevig in de middenmoot en gaat met vertrouwen een lastige maand november tegemoet.

Cercle Brugge heeft zondag bekendgemaakt dat zes nieuwe spelers, en één staflid, de voorbije dagen een positieve test aflegden op het coronavirus. Afgelopen vrijdag testte al een eerste speler positief. Cercle Brugge had normaal gezien zaterdag het competitieduel tegen Moeskroen moeten afwerken, maar dat viel in het water na zestien coronabesmettingen bij de Henegouwers.

Club Brugge staat terug met de voetjes op de grond na hun krachttoer in de Champions League op dinsdagavond. Op het veld van Leuven leed het zijn eerste uitnederlaag van het seizoen. Voor de rust scoorden beide ploegen vanop de stip na twee lichte strafschopovertredingen. Hoewel Brugge daarna de betere kansen creëerde, was het Mercier die voor de beslissende treffer zorgde.

De Red Flames treffen dinsdag in hun zevende en voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2022 in Engeland het zwakke broertje in groep H, het nog puntenloze Litouwen. De Belgische vrouwen leden op de vorige speeldag in Zwitserland hun eerste puntenverlies, een 2-1 nederlaag. In Litouwen moet gewonnen worden. Dat besefte ook kapitein Tessa Wullaert.

Redactie KW

Cijfers liegen nooit. Zulte Waregem bevindt zich na de recente 1 op 15 in de onderste regionen van het klassement. Aanvoerder Ewoud Pletinckx beseft dat het vijf voor twaalf is. "De komende drie wedstrijden zou een negen op negen welgekomen zijn. Hoe langer je onderin blijft bengelen, hoe moeilijker je er zal wegraken. Zowel aanvallend als verdedigend moet het efficiënter." Dat is klare taal van de kapitein. Tijd om de woorden in daden om te zetten. Afspraak zondag om 16 uur in Oostende.

KV Kortrijk verloor met 1-3 van een zeer efficiënt Anderlecht. De Kerels hadden kansen genoeg, maar vergaten die af te maken. Zo kun je geen wedstrijd winnen. Twee keer Nmecha en Tau scoorden voor Anderlecht. Mboyo zette in de absolute slotfase een discutabele penalty om voor KVK.

Redactie KW

Tal van West-Vlaamse eersteprovincialers maken zich zorgen. Niet om de nieuwe regels die publiek bij sportwedstrijden verder limiteren, wel om de gezondheid van meer dan duizenden jonge voetballertjes. Dat schrijven ze in een open brief die vrijdag werd gelanceerd. "Het is niet meer mogelijk om op een verantwoorde manier competitiewedstrijden te organiseren, ook niet bij de jeugd", klinkt het. "Geloof ons, het kan nu even niet anders."