Woensdag 29 januari, 2020

Hoewel het in de eerste helft nog op voorsprong kwam, is Zulte Waregem er niet in geslaagd iets te rapen op het veld van Antwerp. Met goals van Buta en Mbokani zette de Great Old een scheve situatie recht. Als Essevee nog kans wil maken op Play-off 1, moet het volgende week absoluut thuis winnen van Waasland-Beveren.

Het West-Vlaamse duel tussen KV Kortrijk en Club Brugge leverde spektakel op. Club kwam 2-0 voor, maar Kortrijk voetbalde goed mee en werkte de dubbele achterstand weg. De thuisploeg was niet onder de indruk van de twee goals en maakte nog in de eerste helft via Mboyo de aansluitingstreffer. Meteen na de rust werkte nieuwkomer Terem Moffi na een sterke rush op links de 2-2 in doel. Daarna ging vooral Club nog op zoek naar de winning goal, zonder succes.

Zulte Waregem heeft vleugelaanvaller Bassem Srarfi tot medio 2023 gecontracteerd, zo maakte Essevee zaterdag bekend via Twitter. De 22-jarige Tunesische international (15 caps) komt over van het Franse Nice.

Sint-Eloois-Winkel
Winkel pakt punt op Dessel

Dessel ligt Winkel wel. In de heenronde pakten de rood-zwarten hun eerste zege (2-1) tegen de Antwerpenaars.

In eerste nationale van het zaalvoetbal speelde de ploeg uit Brugge 3-3 bij Hoboken Ster. De gelijkmaker van de thuisploeg kwam er in de laatste seconde.

WS Lauwe hield het vorige speeldag op een 0-0-gelijkspel op het bedreigde Vlamertinge. Zondag speelt White Star gastheer voor leider Oostkamp. "We gaan de leiders een warme ontvangst aanbieden", wrijft Karim Tajeddine in zijn handen.

Zoals verwacht was Desselgem een maatje te klein voor leider Ingelmunster. Op Hulste moet het zondag weer kunnen aanknopen met de zege. Luka Vercouillie is één van de youngsters die dit jaar de stap naar het eerste elftal zette.

RSC Anderlecht moet zich op 4 februari voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verantwoorden voor de voetzoeker die in de thuismatch tegen Club Brugge naast Simon Mignolet belandde. Drie dagen later buigt de Geschillencommissie Hoger Beroep zich over het spreekkoor "Alle boeren zijn homo's", dat in dezelfde wedstrijd door paars-witte fans werd gezongen.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 5.000 euro gevorderd tegen KSV Roeselare, omdat een supporter van de West-Vlamingen in de thuiswedstrijd tegen Virton gespuwd heeft naar een voetballer en een staflid van de tegenstrever.

Jeffry De Busschere (T1 VVC Beernem B) en Emile Pollet (Eendracht Brugge) (4B) maken zich, na beide winst vorige week, op voor de derby. Zowel Eendracht Brugge als VVC Beernem popelen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De fusieploeg staat op positie vier en wil kost wat kost eindronde betwisten. De Bruggelingen evenzeer maar rekenen hiervoor op de derde periode.