Maandag 13 juli, 2020

KV Kortrijk heeft zaterdag ook zijn derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. De Kerels verloren in een leeg Guldensporenstadion met 0-1 van Cercle Brugge, dat zijn eerste wedstrijd speelde onder nieuwe coach Paul Clement. Aanvaller Guy Mbenza zorgde na een halfuur voor het enige doelpunt van de partij.

KV Kortrijk heeft in zijn tweede oefenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld tegen Charleroi. Stojanovic zette een elfmeter om en bracht De Kerels op voorsprong. Hines-Ike stak ongelukkig zijn voet tussen een inzet en zo werd het 1-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Siebe Blondelle gaat opnieuw dichter bij huis voetballen. De verdediger uit Oostkamp kreeg geen verlenging van zijn contract bij Eupen en ondertekende een verbintenis bij de ambitieuze 1B-club SK Deinze.

Frank Buyse

We dachten dat we alles hadden gehad. Na vier voetballoze maanden waarin binnen de Pro League schaamteloos en schaamtelijk werd geruzied over de afwikkeling van het 'coronaseizoen' 2019-2020 en de organisatie van 2020-2021 leek men eindelijk geland, Eleven Sports had al zijn hele zendschema klaar.

Redactie KW

KV Oostende versleet vorig seizoen drie trainers, maar redde zich uiteindelijk pas toen de competitie werd stopgezet na de voorlaatste speeldag. En Cercle Brugge had een mirakel nodig om na een lange doodsstrijd toch te overleven in 1A. Dit seizoen starten beiden met een nieuwe lei en vooral met een nieuwe maar onbekende coach, respectievelijk Alexander Blessin en Paul Clement. Drie redenen waarom KVO en Cercle op een plezanter seizoen mogen hopen.

Redactie KW

Adam Jakubech is terug van weggeweest bij KV Kortrijk. De 23-jarige Slovaak wordt voor één seizoen gehuurd van het Franse Rijsel. Net als vorig jaar is er geen aankoopoptie in het contract opgenomen. Jakubech verlengde begin deze maand zijn contract bij Lille tot en met juli 2023. "Als Rijsel geen plannen had met mij als eerste doelman, dan wilde ik terugkomen naar Kortrijk. Ik ben blij dat alles geregeld is."

De Pro League heeft woensdag de kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Kampioen Club Brugge en Charleroi trappen de nieuwe Jupiler Pro League op gang op zaterdag 8 augustus om 16.30 uur. KV Oostende ontvangt op de eerste speeldag RC Genk. Cercle Brugge trekt naar Sclessin, Zulte Waregem krijgt KV Mechelen over de vloer en KV Kortrijk geeft Eupen partij in het Guldensporenstadion.