Zaterdag 29 februari, 2020

Voor wit-zwart is het vanavond alles of niets op Lommel. Als er niet wordt gewonnen, wacht een strijd tegen het felgeteisterde Lokeren om de degradatie uit 1B te ontlopen. De enige vraag voor vanavond: de hel (play-off 3) of de hemel (play-off 2)?

Sam Bracke

Geen stunt voor Club Brugge in de 1/16de finale van de Europa League. 22 minuten lang hield blauw-zwart donderdagavond stand tegen Manchester United, maar na een rode kaart voor Simon Deli werd het een lange avond met een pijnlijke 5-0-bolwassing als resultaat.

Club Brugge start tegen Manchester United op Old Trafford, waar donderdagavond de terugmatch van de zestiende finales in de Europa League gespeeld wordt, met een onuitgegeven elftal. Door de afwezigheid van de geblesseerde Ruud Vormer en Dennis, de geschorste Emmanuel Balanta en de onfitte Krépin Diatta moest coach Philippe Clement puzzelen. David Okereke, Maxim De Cuyper en Percy Tau dragen de Brugse aanval, Odilon Kossonou schuift in op het middenveld.

Philippe Verhaest

Zaterdag kijken SV Zulte Waregem en KV Kortrijk elkaar voor de tweede keer dit seizoen in de ogen. Wordt het zeven op een rij voor De Kerels, of roept Essevee de buren een halt toe? KVK-verdediger Kristof D'Haene noemt het duel een van dé wedstrijden van het jaar, Sammy Bossut moet gedwongen geblesseerd vanuit de tribune toekijken. "Ik ben zaterdag de grootste supporter van Essevee. Het is welletjes geweest voor de Veekaa."

Dylan De Belder schoot zaterdag Cercle naar 9 op 9 en de hemel in. Meteen de renaissance van een 'vergeten' aanvaller, een die lijkt samen te lopen met die van Cercle Brugge, eveneens opgestaan uit de doden. In vijf episodes: hoe en waarom Dylan De Belder, ooit een goalgetter maar in Brugge weggedeemsterd, misschien wel de redder van Cercle werd. Na Bernd Storck natuurlijk.

Club Brugge tref donderdag op Olf Trafford Manchester United in de zestiende finales van de Europa League. Na de 1-1 in de heenwedstrijd, zal het deze keer geen beroep kunnen maken op kapitein Ruud Vormer, Emmanuel Dennis, die de goal maakte in Brugge, en Eder Balanta. Philippe Clement schat de opdracht zwaar in en denkt "meer dan een mirakel" nodig te hebben voor de kwalificatie, zeker nu ook Krepin Diatta onzeker is voor de wedstrijd.

De bierdouche waarop Wesley Hoedt door enkele Kortrijkse supporters werd getrakteerd in de return van de halve finales van de Beker van België, levert KV Kortrijk een boete van 3.000 euro op. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.