Zaterdag 28 november, 2020

Trainer Paul Clement is zaterdagavond met groen-zwart aan zijn derde wedstrijd in acht dagen toe en denkt eraan om op enkele posities een wijziging door te voeren. Die van Giulian Biancone is er alvast een van. Er is ook nog steeds geen spoor van Kylian Hazard.

Emmanuel Dennis is opgenomen in de selectie van Club Brugge voor de wedstrijd van morgen op Moeskroen. Eerder deze week werd Dennis uit de selectie gezet voor de Champions Leaguewedstrijd in Dortmund.

De Essevee Business Club, die bestaat uit verschillende partners van SV Zulte Waregem, wil tijdens deze donkere tijden de lokale horeca steunen. Supporters van Essevee kunnen nu bij elke wedstrijd een door chef David Bertolozzi (Bistro Berto) samengestelde Essevee Match Box bestellen en afhalen op de dag van de wedstrijd.

Frank Buyse

Tessa Wullaert moet de Red Flames dinsdag leiden naar kwalificatie voor het EK in 2022. De sterspeelster van Anderlecht is meer dan ooit hét uithangbord van het Belgische vrouwenvoetbal. Een gesprek over Manchester, Stasegem, een hond, een trouw en geld. "In het mannenvoetbal heeft niemand er problemen mee dat Messi en Ronaldo veel meer verdienen. Bij vrouwen ligt dat helemaal anders."

KVK tegen KVO. De Kerels tegen de Kustboys. Maar bovenal: Michiel Jonckheere (30) tegen Brecht Capon (32). Zondagavond moeten ze hun vriendschap heel eventjes aan de kant zetten om voor hun clubs de broodnodige punten te pakken. Voor Jonckheere is het zijn eerste weerzien met z'n ex-club. "Michiel had zich prima kunnen amuseren bij Oostende", knipoogt Capon.

In een periode zonder voetbal en trainingen besliste T1 Mario Sergeant er bij Eendracht Machelen (2de provinciale B Oost) een punt achter te zetten. Hij is de nieuwe trainer van reeksgenoot Poesele. T2 Frederic Van Dorpe is zijn opvolger bij Machelen .

KV Oostende liep tegen Waasland-Beveren aan tegen een pijnlijke nederlaag: 2-0. KVO had wel enkele kansen, maar eigenlijk zat de kustploeg nooit goed in de wedstrijd. Op de counter werd de ploeg van coach Alexander Blessin twee keer koud gepakt. Oostende zal de knopjes snel moeten omdraaien om na een 1 op 12 tegen KV Kortrijk wél punten te graaien.