Vrijdag 7 augustus, 2020

Jérôme d'Ambrosio (Mahindra) start woensdag, in de Grote Prijs in de elektrische Formule E in de Duitse hoofdstad Berlijn, van de zesde positie. Stoffel Vandoorne (Mercedes) begint als zestiende aan de race.

Het lokaal bestuur De Panne werkte een plan uit om de watersporters in De Panne meer ruimte te geven om hun sport te kunnen beoefenen. Zo is er in de zomer een extra 508 meter zone om te watersporten. Op die manier is er meer plaats en wordt het ook veiliger om je op het water te begeven.

De Sporkin Triathlon zou dit jaar plaatsvinden op zondag 10 mei, maar werd daarna verschoven naar zondag 30 augustus. Omwille van het coronavirus wordt de triathlon afgelast. Ook de zesde editie van de stratenloop die voorzien was op 14 september gaat dit jaar niet door.

Tom Vandenbussche

Hoe zou Niels Van Zandweghe zich momenteel voelen? We vragen het ons al enkele dagen af. Voor de leken onder u: Van Zandweghe is een 24-jarige roeier uit Brugge. Een heel goeie zelfs. Wereldkampioen bij de U23 in 2016. Daarna samen met Tim Brys - u kent hem wel, de revelatie van De Container Cup - vierde op een EK, derde op een WK en eindwinnaar van de Wereldbeker bij de lichtgewichten. Kortom: medaillekandidaten in Tokio 2020, de 32ste editie van de Olympische Spelen die vandaag in Japan normaal van start moest gaan.

Tom Vandenbussche

Kona, een tropische zaterdag in oktober 1996. Luc Van Lierde, een 27-jarige triatleet uit Brugge, maakt zijn debuut op de lange afstand. In de befaamde Ironman van Hawaï nota bene, de moeder aller triatlons. In omstandigheden die je zelfs je allergrootste vijand niet toewenst, met een bijna ondraaglijke vochtigheidsgraad en extreme temperaturen boven de 40 graden. Van Lierde versaagt echter niet, houdt stand op de fiets en rekent in een beklijvende marathon af met de topfavoriet, de Duitser Thomas Hellriegel. Drie jaar later volgt een nieuwe triomf op Ali'i Drive. "Hawaï heeft mijn leven veranderd."

Tafeltennisser Florian Van Acker uit Langemark kreeg het nieuws officieel geselecteerd te zijn voor de Paralympische Spelen in Tokio, die omwille van de wereldwijde coronacrisis werden uitgesteld naar volgend jaar. Ze staan nu geprogrammeerd tussen 24 augustus en 5 september 2021.