Dinsdag 26 mei, 2020

De aikidoclub die in normale omstandigheden iedere zaterdagnamiddag een vaste afspraak heeft in de judozaal van het sportcentrum Ter Borcht, kon zaterdagnamiddag terug van start.

Tom Vandenbussche

Toen de Red Lions zich twee jaar geleden op het WK hockey in Bhubaneswar tot wereldkampioen kroonden, was Arthur De Sloover de jongste speler in de Belgische kern. In 2019 volgde een Europese titel en deze zomer moest in Tokio het summum volgen: olympisch goud. Dat kunstje werd echter uit noodzaak met een jaar uitgesteld, maar dat kan de enige West-Vlaming bij de Red Lions niet deren. "Op dit moment is het niet altijd even makkelijk om de motivatie hoog te houden, maar op lange termijn weten we maar al te goed waar we naartoe willen", benadrukt de 23-jarige Kortrijkzaan.

Nadat Superstage eerder al bevestigde dat de Ypres Rally uitgesteld zou worden, kon de organisator vandaag de nieuwe datum voor hun evenement aankondigen. De Renties Ypres Rally 2020 zal verreden worden van 1 tot 3 oktober.

Ondanks het Corona virus gaat de 36ste editie van de Stratenloop Ruddervoorde, een organisatie van FC Ter Mote gaat wel door in juni, maar dan in een virtueel jasje.

In alle kustgemeenten worden maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Eén van de maatregelen is de annulering van de loop-evenementen in de zomermaanden.

Het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï, gepland op 10 oktober dit jaar, werd uitgesteld naar 6 februari 2021. Aan de agegroupers zoals enkele provinciegenoten die al gekwalificeerd waren voor het WK 2020 wordt de keuze geboden om in februari of oktober 2021 deel te nemen.

Er is een nieuwe datum voor de 48ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally. Na de eerdere afgelasting door de coronacrisis begin mei, staat de rally nu gepland op zondag 30 augustus.