Zaterdag 29 februari, 2020

Het beste team ter wereld, daar moet Knack Volley Roeselare woensdag voorbij. Een aartsmoeilijke opdracht. Het Italiaanse Cucine Lube Civitanova in de kwartfinale van de Champions League treffen, is evenwel een droomaffiche. Knack heeft bovendien niets te verliezen, want bij de laatste acht geraken, was al een ongelofelijk straffe prestatie op zich.

De Oostendse karateka Afrodite Nierynck heeft afgelopen weekend, op het BK in Leuven, goud behaald in 'kumite' bij de kadetten meisjes. Afrodite won telkens in de voorrondes, maar in de finale werd het spannend.

Zes uur onderweg met het vliegtuig om tussendoor eventjes vijf medailles op het Vlaams kampioenschap zwemmen weg te kapen. Het was een opmerkelijke prestatie van Louka Vanhoucke. De 18-jarige Wevelgemnaar vloog over en weer van Tenerife, het Spaanse eiland waar hij met zijn gezin woont.

Vorig weekend trok de Ingelmunsterse judoclub Kawaishi met zeven medaillewinnaars van de Vlaamse kampioenschappen naar Herstal om er deel te nemen aan het BK. Judoclub Kawaishi scoorde er bijzonder goed en behaalde liefst zes medailles waaronder goud voor Emiel Merdin.

Yarno Dewulf behaalde twee Belgische titels in twee verschillende sporten. "Ik werd vorige zaterdag in Herstal Belgisch kampioen judo bij de U21 en zondag in Beveren-Waas Belgisch kampioen ju jitsu categorie -94 kg", zegt Yarno Dewulf. Volgens zijn trainers Gery Verthé, Eddy Nollet en Abdel Ben Brahim een unieke prestatie.

Begin februari vond het Belgisch Kampioenschap Taekwondo plaats in Genk. De editie was een succes met liefst 440 deelnemers. Ook taekwondoclub Kourosh Roeselare was van de partij met kampers, nationale en internationale scheidsrechters. Er werd hard getraind voor dit kampioenschap en de resultaten mochten er dan ook zijn.

Een jaar geleden kroonde Hanna Vandenbussche (32) zich in Brussel verrassend tot Belgisch kampioene veldlopen door topfavoriete Nina Lauwaert te verslaan. Zondag verdedigt de naar Leuven uitgeweken Diksmuidse haar titel op dezelfde locatie. "Ik moet realistisch zijn: het wordt heel moeilijk om dit jaar opnieuw te winnen."