Zondag 5 april, 2020

De krachtbalfederatie heeft beslist dat op basis van de huidige situatie, de overheidsmaatregelen en de prognoses rond het coronavirus de competitie- en bekerwedstrijden 2019-2020 niet meer doorgaan.

Tom Vandenbussche

Nooit eerder zou onze provincie met zoveel kansen op medailleoogst naar de Olympische Spelen van 2020 getrokken zijn, maar de coronacrisis heeft daar anders over beslist. Voorlopig dan toch. Het zal in 2021 moeten gebeuren in Tokio. Welke invloed heeft dat op de kansen van Emma Plasschaert en co? Een overzicht.

Op 13 september vindt in Menen een triatlon over de halve afstand plaats. Het wordt tevens de afscheidswedstrijd van de plaatselijke Frederik Van Lierde. "Het was de bedoeling dat dit de allerlaatste wedstrijd uit mijn professionele carrière zou worden, maar door het coronavirus houd ik er rekening mee dat de kalender nog zal worden aangepast", vertelt de gewezen winnaar van de Ironman van Hawaï.

Gezien de bijzondere omstandigheden naar aanleiding van het COVID-19 VIRUS en gezien reeds meerdere sporthallen besloten en of gemeld hebben om de deuren gesloten te houden tot eind april heeft de het P.C. West-Vlaanderen beslist om alle resterende zaalvoetbalwedstrijden van het seizoen 2019-2020 van zowel de provinciale competitie, beker van West-Vlaanderen en liga wedstrijden niet meer te laten plaatsvinden.

Het atheneum Jan Fevijn in Assebroek is de thuisbasis van zaalvoetbalclub Assebroeke, sedert dit seizoen actief in eerste nationale. Vanaf volgend seizoen neemt ook basketbalploeg Avanti Brugge, onlangs kampioen in eerste provinciale, er zijn intrek.

De samenwerking tussen de Royal Ostend Swimming Club en hoofdtrainer Greg Planckaert werd eind januari verrassend stopgezet en de club moest op zoek naar een nieuwe trainer. De keuze viel op Bruggeling Rik Valcke, die samen met zijn poulain, ex-afstandszwemmer, Oostendenaar Brian Ryckeman, de uitdaging aanvaard heeft om de club te leiden.

Het Zweedse rallycross team JC Raceteknik zal voor dit jaar met twee auto's uitbreiden in het FIA European Rallycross Championship. Een ervan krijgt de Enzo Ide mee in de wagen. Na een zwaar hoofdletsel en zware revalidatie keert de West-Vlaming nu terug.