Brugge Gouden zege voor Sporting Brugge

Op de achtste speeldag van de krachtbalcompetitie heeft Sporting Brugge gouden punten behaald. Het ging op bezoek bij Hoger Op Beitem, dat net als de Bruggelingen nog maar twee wedstrijden gewonnen had.

Ruddervoorde Crossduatlon op Superprestigeparcours in Ruddervoorde

Aan het weer kan het niet gelegen hebben, maar de inrichters van de tweede editie van de crossduatlon in Ruddervoorde hadden alle moeite van de wereld om een degelijk deelnemersveld op de been te krijgen en moesten tevreden zijn met een kleine veertig atleten.

Nieuwpoort Succesvolle eerste editie van Nieuwpoort Trail

Nieuwpoort Stad werd op zondagochtend 10 november omgetoverd tot een loopparcours van 7.5 km voor de eerste editie van de Nieuwpoortse Urban Trail. De Stedelijke Sportdienst en Dienst Toerisme gingen samen aan de slag om een leuke tocht uit te stippelen die zowel startte als eindigde aan het bezoekerscentrum Westfront.

Izegem Hanna Vandenbussche (AVR) en Mathijs Casteele (KKS) atleten van het jaar

De West-Vlaamse afdeling van de atletiekfederatie heeft vrijdagavond in het JOC in Izegem opnieuw de atleten in de bloemetjes gezet. In het jeugdatletiekcriterium werden tal van prijzen uitgedeeld, maar ook de atleten van het jaar werden verkozen. Hanna Vandenbussche en Mathijs Casteele schoten daar de hoofdvogel af.

Meulebeke VILO verwelkomt MOEV-cross

Redactie KW

Op de MOEV-cross van het Loopcriterium Centraal kwamen in Meulebeke ruim 370 deelnemers opdagen. Bekijk de uitslagen per categorie.

Ploegsteert Nichtje van VDB won de marathon van Wevelgem

Ook Céline Vandenbroucke (39) uit Moeskroen zal komende maandag aan de start verschijnen van de Course du Souvenir. De dochter van ex-profrenner Jean-Luc Vandenbroucke en nicht van wijlen Frank VDB hield jarenlang een brasserie in Kortrijk open, won dit jaar de marathon van Wevelgem en wil in juni 2020 voor het West-Vlaamse Lentriac de Ironman van Nice tot een goed einde brengen. Aangename kennismaking.

Ploegsteert "Voor de beste Belgische lopers is het niet makkelijk om in Ploegsteert te winnen"

Tom Vandenbussche

Hoeveel reportages er al over wijlen Frank Vandenbroucke zijn gemaakt, weet niemand. Ook ouders Jean-Jacques Vandenbroucke en Chantal Van Ruymbeke zouden het niet kunnen zeggen. Dus trokken wij naar Ploegsteert om met hen eens niet over hun zoon te praten. Waarover het dan wel ging? De Course du Souvenir, de bekende loopwedstrijd die traditioneel op 11 november plaatsvindt. Jean-Jacques organiseerde in 1981 de eerste editie en doet dat 38 jaar later nog altijd. Een reportage. En nee, Frank Vandenbroucke kwam niet ter sprake.

Enkelblessure houdt Sandrine Tas lang aan de kant

Sandrine Tas zal niet deelnemen aan de Belgische schaatskampioenschappen, die het komende weekend in Inzell worden gehouden. Tas, als inline skater veelvoudig Europees en wereldkampioene, is acht weken uitgeschakeld door een enkelblessure die zij vorige maand tijdens een snelheidstraining in het Zuid-Duitse schaatsoord heeft opgelopen.

Oostende Delfine Persoon wil in Oostende opnieuw wereldkampioen worden

De in juni in New York ten onrechte verloren kamp voor de wereldtitel WBC bij de lichtgewichten tegen de Ierse Katie Taylor is voor Delfine Persoon al een hele tijd verleden tijd. "Nu wil ik op maandag 11 november in de 'Versluys Dôme Arena opnieuw wereldkampioen worden bij de super pluimgewichten tegen de Nigeriaanse 'Iron Lady' Helen Joseph", zegt een strijdlustige Delfine.

Kortrijk Eerste cricketveld in Kortrijk is een feit

De leden van de Kortrijk United Cricket Club kunnen sinds kort terecht op een cricketveld op de terreinen van sportcampus Lange Munte. Tot nu toe moest de club naar Oostende, Brugge of Gent om op een deftig veld te kunnen trainen. "We hopen dankzij het nieuwe terrein vooral jeugdspelers aan te trekken én opnieuw in de eerste divisie te geraken", aldus een dolblije voorzitter Amer Hussain.