Woensdag 29 januari, 2020

In Sijsele werd de eerste manche gelopen van het Raes Autogroep Bosloopcriterium. Er waren ook wedstrijden van 5 km en 15 km. Op die lange afstand werd Stijn Dhaenekint winnaar.

In de hoogste afdeling van het mannenkrachtbal kon de top vijf hun wedstrijd winnen. Nummer vijf, Inter Assebroek, had echter heel wat last met een moedig en herschikt Ichtegem, dat het met één puntje verschil versloeg (21-20).

Ieper is vandaag het centrum voor de judo-jeugd. Niet minder dan 312 judoka's uit 37 West-Vlaamse clubs treden vandaag aan om een selectie af te dwingen voor de regionale kampioenschappen die binnen een tweetal weken doorgaan.

Maité Carlier (23) uit Bredene last door privéomstandigheden een adempauze in. De tweede beste Laser Radial-zeilster van ons land, na regerend wereldkampioene Emma Plasschaert, zal al zeker tot na de Olympische Spelen in Tokio niet in actie komen.

Op zondag om 3 uur uit de veren om ruim 300 kilometer te gaan fietsen? Of 13 uur lang de Kasselberg beklimmen om in totaal bijna 10.000 hoogtemeters te verzamelen? Kristof Declerck, duursporter in hart en nieren, kijkt niet op een stuntje meer of minder. De 36-jarige Koksijdenaar won onlangs de 24 uur van Gits en werd een maand geleden nog vierde in de mythische Hel van Kasterlee, de zwaarste duatlon ter wereld. Aangename kennismaking.

De Leest was de place-to-be voor de IVAC'ers op zaterdag 17 januari. Het bestuur riep er zijn leden samen voor de jaarlijkse statutaire vergadering. Voorzitter Koenraad Vandommele gaf toelichting bij de rekening van 2019, gevolgd door de begroting 2020. Die werd door de vergadering unaniem goedgekeurd.

In 2013 maakte Dick Norman (48) een einde aan een 22 jaar durende tenniscarrière op het hoogste niveau. Zeven jaar later is de Tiegemnaar nog altijd op de hoogte van het reilen en zeilen in de tenniswereld. Als directeur van het ATP-tornooi van Antwerpen is Norman, die bekend werd als dubbelspecialist en dankzij zijn verrassende vierde ronde op Wimbledon in 1995, uitstekend geplaatst om zijn visie te geven over de beste West-Vlaamse tennisspeler van deze generatie: Oostendenaar Kimmer Coppejans.