Waregem Ladies West, de eerste vrouwelijke waterpoloclub in West-Vlaanderen

Ladies West is sinds enkele maanden een nieuwe waterpoloploeg in de damesafdeling en bestaat uit zowel Waregemse als Blankenbergse meisjes. Het initiatief voor deze gemengde ploeg komt van Marc Deketele, die voorzitter is van de Waregemse waterpoloclub. "We zijn er trots op dat we de enige en de eerste West-Vlaamse vrouwelijke waterpoloclub zijn", zegt kapitein Sarah Beulque (28).

Ieper Bernard Degroote Ypres Historic Rally op het hoofdpodium

De terugkeer naar Ieper van de Ypres Historic Rally werd twee jaar geleden al ingezet. In 2020, het jaar waarin ook Club Superstage met zijn hoofdzetel terugkeert in het centrum van Ieper, zal de Ypres Historic Rally nog prominenter aanwezig zijn in het centrum van de stad. Deze keer zal ook het servicepark van de Ypres Historic Rally zich op en rond de Markt bevinden, net zoals dat van de moderne Renties Ypres Rally. Bovendien zullen alle wagens over hetzelfde start- en finishpodium rijden op de Markt.

Langemark Succesvolle 19de Kerstcorrida in Langemark

De 19de uitgave van de Langemarkse Kerstcorrida bracht andermaal een succesvol vertoon. Ook al tekenden de super toppers niet present toch viel er heel wat spannends te beleven. Zowel jong als oud maakten dat 341 sporters onder de startvlag doorgingen.

Ingelmunster Autopiloot Ruben Maes: "Elke Porsche heeft zijn eigen karaktertrekjes"

Ruben Maes, een autopiloot met een verleden op het circuit, won zopas de tweede Ypres Historic Regularity. Zeg maar de Rally van Ieper, maar dan wel niet tegen snelheid. De 36-jarige naar Lichtervelde uitgeweken Ingelmunsternaar heeft nog meer dromen in de autosport, al blijft de zaakvoerder van het RS Motors Porsche Centre West-Vlaanderen in Ingelmunster ook beroepshalve met wagens bezig."Ook privé rijd ik met een Porsche, maar mijn ei kan ik kwijt tijdens rally's."

Brugge Triatlon Brugge Team heeft uitstekend 2019 achter de rug

Tom Vandenbussche

Triatlon Brugge Team (TBT) heeft een meer dan voortreffelijk 2019 achter de rug. Onder impuls van Mike Bogaert en Gino Minnebo zwommen, fietsten en liepen meerdere talentvolle jongeren naar een resem medailles op kampioenschappen. "Maar de meeste voldoening haal ik uit de algemene progressie bij onze gasten. Tot een bepaalde leeftijd zijn resultaten van ondergeschikt belang", benadrukt Bogaert.