Vrijdag 23 oktober, 2020

De Zeven Heuveltjes in Vichte is een troef rijker voor liefhebbers van cyclocross. De gemeente Anzegem installeerde een brede trap met een achttal treden op de heuvel middenin het bosje in combinatie met een hindernis van twee variabele balken om over te springen iets verder op het trainingsveld aan het voetbalveld. Ingooigemnaar Robby Debaene was vragende partij als cyclocrosstrainer.

Anzegemnaar Karel Sabbe zette een uitzonderlijke prestatie neer. Sinds zaterdagochtend tot dinsdagnamiddag streden 21 landen voor de wereldtitel Backyard Ultra, een speciale discipline in het ultralopen. Twee Belgen bleven als laatsten over. Uiteindelijk hield Karel Sabbe het het langste vol. Merijn Geerts arriveerde in rondje 75 niet binnen de tijdslimiet. Karel wint dus na 75 rondjes, goed voor ruim 500 kilometer en kroont zich zo tot kersvers wereldkampioen.

Kimmer Coppejans (ATP-172) is er in Antwerpen niet in geslaagd de tweede ronde van de European Open (ATP-250) te bereiken. De Oostendse tennisser verloor in twee sets van de Fransman Ugo Humbert (ATP-38), die vorig jaar de halve finale haalde. Het werd 6/4 en 6/3.

In Antwerpen is er geloot voor de vijfde editie van het prestigieus internationaal tennistornooi dat er vanaf zondag plaatsheeft. Oostendenaar Kimmer Coppejans kreeg een wildcard. Waregemnaar en ex-tennisser Dick Norman is de grote man achter het tornooi.

De organisatie van de CrossCup, het regelmatigheidscriterium in het veldlopen, heeft de manches van Mol en Roeselare uitgesteld van november naar maart volgend jaar. Dat maakten de organisatoren zaterdag bekend. Er komen op die manier geen wedstrijden voor Nieuwjaar.

Ook Koen Naert (31) begint zaterdag 17 oktober aan zijn seizoen. In dit vreemde jaar voor profsporters staat in het Poolse Gdynia immers het uitgestelde WK halve marathon gepland. De Europese marathonkampioen van 2018 verwacht echter niet te veel. "Na zijn lichte blessure willen we kijken hoever Koen momenteel staat", aldus zijn trainer Raymond Van Paemel.

Wordt er gespeeld of niet? Het was lange tijd de vraag van de week, maar uiteindelijk gooide corona dan toch roet in het eten. Ook de Belgische volleybalbalcompetitie op het hoogste niveau ontsnapt niet aan de verstrengde maatregelen. En dus is er zaterdag geen eerste clash tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik. Als zoethouder blikken we terug op drie sensationele clasico's uit de recente geschiedenis.

Door de verstrengde coronamaatregelen stopt ook de handbalcompetitie. "Toch valt onze werking niet helemaal stil", weet Michaël Vandenbulcke. De 34-jarige sportleraar en opvoeder werd op vraag van de handbalfederatie door de club aangeduid als 'coronaverantwoordelijke' van Apolloon Kortrijk.

Drie podiumplaatsen, waarvan twee gouden medailles, waren in Stasegem weggelegd voor Joren Desloovere (18) van Sobeka Zwevegem. Zijn vertrouwen kreeg in elk geval een serieuze boost, ook al viel het doel van zijn seizoen, het EK marathon in Hongarije, door corona weg.