Zondag 31 mei, 2020
Redactie KW

ION Basket Waregem treedt na een onderbreking van twee jaar, en een fusie later, terug aan op het hoogste niveau (TDW) met de dames. Mede daardoor worden de sportieve taken verdeeld. Bart Delarue is niet langer alleen sportief manager. Hij zal de heren One leiden. Dimitri De Mol en Caroline De Roose nemen bij respectievelijk de heren jeugd tot en met Two en de dames de honneurs waar.

De Pro Basketball League heeft op een voorzittersvergadering zaterdagochtend in het Crowne Plaza Hotel te Zaventem de contouren vastgelegd van het sportieve seizoen 2020-2021. "Centraal in het geheel staat de veiligheid van alle stakeholders en een competitie met een afdoende voorbereidingsperiode die voor de fans in optimale omstandigheden georganiseerd kan worden."

De uitstekende prestaties van BC Filou Oostende in de Basketball Champions League 2019-2020 gingen ook in het noorden van Senegal niet onopgemerkt voorbij. Dankzij een samenwerking met de Oostendse vzw Tougoupeul is BCO er leverancier van basketshirts voor de lokale jeugd- en damesploeg in Tassinère.

Billie Massey en Kyara Linskens, allebei Belgian Cat en thuis in Oostende en Bredene, krijgen van basketbalspecialist Paul Nilsen een award voor hun prestaties dit seizoen in de Eurocup, de tweede continentale clubcompetitie.

Belgian Cat Emma Meesseman werd tot de beste vijf speelsters van de Euroleague verkozen. In een poll bij coaches, media en fans moest de 26-jarige forward van Ekaterinburg bij de frontcourt-speelsters alleen de Française Sandrine Gruda (Famila Schio) voor zich dulden.

Het had een mooi afscheid na een rijk gevulde carrière moeten worden, tot corona roet in het eten gooide. Alexander Albrecht (42) zou na afloop van het seizoen de schoenen aan de wilgen hangen, maar komt hier nu op terug.