Vrijdag 7 augustus, 2020
Valerie Van Avermaet

In vijf jaar van een voorzichtige gedachte naar een verwezenlijkte droom. Het verhaal van de Belgian Cats leest als een sprookje. Eentje waarin West-Vlaams de boventoon voert. Dankzij coach Philip Mestdagh, zijn dochters Hanne en Kim en Emma Meesseman, allen Ieperlingen, en icoon Ann Wauters die in Bellegem woont. De Cats kwalificeerden zich in februari als eerste Belgische basketploeg en als eerste Belgisch damesteam ooit voor de Olympische Spelen. Het relaas van een olympische vlam die langzaam aanwakkerde.

Emma Meesseman heeft met haar WNBA-team Washington Mystics een tweede competitiezege op rij behaald. In een heruitgave van de finale van 2019 haalde de titelverdediger het dinsdagavond met 94-89 (rus: 48-52) van Connecticut Sun.

Uittredend kampioen Washington Mystics, met Emma Meesseman, heeft zaterdag op de eerste speeldag van de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie (WNBA) met 101-76 gewonnen tegen het Indiana Fever van Julie Allemand. Bij de rust gaf het scorebord 62-35 aan.

Filou Oostende wil de volgende jaren duidelijk inzetten op continuïteit. Na de verlenging van coach Dario Gjergja en Loïc Schwartz breekt de basketbalclub nu ook het contract van Simon Buysse open. De jonge Sijselenaar tekent bij tot juni 2025.