Sijsele Nieuwe nederlaag voor Sijsele tegen Basics Melsele/Beveren

Na een twee op drie in de septembermaand leed Sijsele One een vijfde opeenvolgende nederlaag. Daardoor lijkt die goeie start helemaal vergeten en moet alweer naar onderen gekeken worden. Tegen Basics Melsele/Beveren werd het 72-90.

Oostende Filou Oostende wint met vijf puntjes in Mechelen

De quarterstanden in de wedstrijd Kangoeroes Mechelen-Filou Oostende verschilden onderling nogal: 11-20, 24-12, 23-20 en 12-23. De titelverdedigers wonnen met 70-75 nadat Braian Angola een achterstand in zijn eentje uitgomde.

Ieper Emma Meesseman blikt terug op WNBA-titel: "Wat. Een. Maand"

Emma Meesseman heeft soms nog moeite om te geloven dat ze zich WNBA-kampioene mag noemen. "Soms denk ik nog wel eens dat ik het nog niet voor 100 procent heb gerealiseerd", zegt de Ieperse in een bijdrage voor Players' Voice op de website van de internationale basketbalfederatie FIBA.

Ieper Melco Ieper lijdt eerste competitienederlaag

Melco Ieper One is de gedeelde leidersplaats in Top Division One kwijt. De ploeg van coach Minne leed op Gembo Borgerhout, de enige ploeg die ook nog niet verloren had, zijn eerste nederlaag van het seizoen: 92-84.

Oostende Basketbond wil olympisch kwalificatietoernooi voor Cats in Oostende organiseren

De Belgische basketbalfederatie heeft donderdagavond in een persbericht laten weten zich kandidaat te stellen voor de organisatie van een van de vier olympische kwalificatietoernooien in het basketbal bij de vrouwen op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Basketball Belgium schuift Oostende naar voren als organiserende stad. De Belgische basketbalvrouwen plaatsten zich dankzij een vijfde plaats op het EK afgelopen zomer in Letland en Servië voor de olympische kwalificaties. Drie van de vier deelnemende landen per toernooi plaatsen zich voor de Spelen.

Oostende BC Oostende kan niet stunten in Italië

Een gehavend Oostende, zonder Mwema (rug), is er niet in geslaagd te stunten tegen het Italiaanse Sassari. Daarvoor gaven de Oostendse steunpilaren Thompson, McIntosh en Angora te weinig thuis. Coach Gjergja, die voor de gelegenheid de debuterende Gaelle Bouzin als assistent-coach naast zich had, moest lijdzaam toezien hoe zijn jeugdige bende bij momenten een lesje in efficiëntie kreeg. Eindstand: 90-71.