Ieper Emma Meesseman wint het Vlaams Sportjuweel

Vanavond reikt minister Ben Weyts het Vlaams Sportjuweel 2019 uit aan basketbalspeelster Emma Meesseman, die na een prachtig sportjaar met verschillende hoogtepunten bekroond werd tot Most Valuable Player van de WNBA finals. Emma Meesseman is trots: 'Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor alle kinderen die hun sportdromen willen najagen.'

Emma Meesseman genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Voor de trofee van Sportvrouw van het Jaar zijn dit jaar turnster Nina Derwael, basketster Emma Meesseman en atlete Nafissatou Thiam genomineerd. Voor de trofee van Sportman van het Jaar gaat het tussen drie wielrenners: Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Wout van Aert. Dat meldt Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten.

Sijsele Melco Ieper One wint in extremis van Sijsele One

Afgaand op de rangschikking kon je een afstraffing van Sijsele verwachten, maar het werd ongemeen spannend op 't Veld. Leider Melco kon pas op 21" van het einde op en over de gastheer gaan: 72-77.

Oostende Dit vindt Lucien Van Kersschaever van het nieuwe Filou Oostende

"Een speler te weinig? Zelfs met acht spelers zou Oostende het moeten kunnen redden." Bij het begin van het tweede deel van de 'anderhalve competitie' in de EuroMillions Basketball League laat de godfather van het Belgische basketbal zijn licht schijnen op de kern van Filou Oostende.

Ieper Melco Ieper wint topper tegen Gent Hawks

In een volle sportzaal werd de topper tussen Melco Ieper (leider in Top Division Men 1) en Gent Hawks (derde in de stand) gespeeld. Ook na deze wedstrijd blijft Melco ongeslagen thuis en ook nog eens leider. De topper eindigde op 68-59.