Zondag 27 september, 2020

Jean Salumu, die deze zomer vooral bij Filou Oostende trainde, heeft een akkoord bereikt met de Duitse Bundesligaclub Rasta Vechta. Sinds Salumu Oostende in de zomer van 2018 verliet, baskette hij in Turkije (Sakarya Büyüksehir) en in Italië (Varese en vorig seizoen Pistoia).

Redactie KW

Volgens een vlot circulerend bericht op Facebook was supporter Freddy Declerck (62) vorige week aan de gevolgen van een ziekte overleden. Maandag stelden we ten huize Declerck in Ruddervoorde zelf vast dat de meest enthousiaste supporter van Sunair Oostende gelukkig nog springlevend is. Het voelde voor ons als een verrijzenis aan, want eigenlijk missen we Freddy al negen jaar in de Oostendse basketarena.

Neen, Filou Oostende is er begin oktober niet bij wanneer de Final Eight van de Champions League op de agenda staat in Athene. Dure balverliezen (16) en onvoldoende sterkte in de luchtduels (44-31) kostten de kwalificatie.

De finale van de Beker van België basket voor vrouwenteams, tussen Phantoms Boom en Castors Braine, wordt op 3 oktober met publiek gespeeld in de Kortrijkse Lange Munte. Dat raakte dinsdag bekend. De finale was oorspronkelijk voorzien op 15 maart in Willebroek, maar ze werd door de coronacrisis uitgesteld.

Volgens een vlot circulerend bericht op Facebook was Freddy Declerck, de allerbeste supporter van Sunair BCO (woorden van Rudolf Vanmoerkerke), enkele dagen geleden aan de gevolgen van een ziekte op 62-jarige leeftijd overleden.

BC Oostende beëindigt de samenwerking met Jos Desmet, de kinesist die als enig lid van de staf alle 21 landstitels van de Zèèkapitings beleefde. Jos Desmet (75) is een monument in het Belgische eersteklasse-basketbal met acht seizoenen bij Avanti Brugge en 40 seizoenen bij Sunair/Orange/Telindus/Base/Telenet/Filou Oostende. Zeventiger Jos Desmet, die ook veel spelers bij hun revalidatie hielp, toont helemaal zijn ware leeftijd niet. De bescheiden Bruggeling beschikt over een goede conditie maar ook het basketmidden houdt hem jong.

In het Patrick Baumann House of Baskeball in het Zwitserse Mies vond vandaag de lottrekking van de Final Eight van de Champions League plaats. De tien teams, waarvan er al zes zeker zijn van deelname, waren online aanwezig.

Shevon Thompson, de Jamaicaanse center die sinds maart 2019 bij Filou Oostende baskette, is een maand op try-out bij de Duitse landskampioen Alba Berlijn die straks aan de Euroleague deelneemt.