Dinsdag 27 oktober, 2020

Filou Oostende mag geen supporters ontvangen voor de competitie-opener tegen Spirou Charleroi (zaterdag 7 november) en voor de ontvangst van Europees kampioen San Pablo Burgos (woensdag 11 november). De landskampioen maakt geen gebruik van de mogelijkheid om beide toppers uit te stellen.

Shevon Thompson, wiens overeenkomst van vier weken bij Alba Berlijn geen verlenging kreeg, moest niet lang wachten op beter nieuws. Hij heeft een akkoord bereikt met de Spaanse eersteklasser Fuenlabrada. De Jamaicaanse center was het voorbije anderhalf seizoen heel efficiënt bij Filou Oostende en had een belangrijk aandeel in de twee meest recente landstitels.

De gevolgen van de stopgezette competitie eind vorig seizoen zijn nog niet verteerd of onze basketbalclubs moeten opnieuw creatief zijn om het hoofd te bieden aan de nieuwe maatregelen, die afgelopen week werden ingesteld. Wij gingen te rade bij twee clubs op het een na hoogste niveau en bij een club uit de provinciale reeksen.

Euroleague-team Alba Berlijn verlengt het contract van vier weken van Shevon Thompson niet. De Jamaicaanse center speelde sinds maart 2019 bij Filou Ootende en had een heel grote inbreng in twee titels.

Ook in zijn tweede duel met Bamberg leed Filou Oostende een nederlaag. De 90-69-eindcijfers ogen hard. Oostende Mwema en Buysse, beiden out met een enkelblessure. Er waren 545 toeschouwers voor het eerst in de Brose Arena.