Glansrijk goed gegrild bij Estaminet Ter Spinde

Chef Steven Verhaeghe serveert pure gerechten die duurzaam en streekgebonden zijn.
Goedele Verrecas

Lekkere grillgerechten zijn altijd allemansvrienden, met vlees of vis. Doe daar nog een fabelachtige setting bij en alle vakjes worden afgevinkt voor een relaxte lunch of gezellig diner bij Estaminet Ter Spinde, in het polderdorp Stalhille.

Bekend bij veel fietsers als ideale pitstop recht tegenover Stalhillebrug, zeg maar halfweg tussen Brugge en Oostende. Vol verwachting trekken we dan ook richting een plek die we qua locatie goed kennen, maar waar we nooit eerder het tafelgenot opzochten. Gastvrouw Katrien wijst ons een zitplaats toe met zicht op het water, inclusief een idyllisch ondergaande voorjaarszon, en een familiaal ingerichte woonkamer als sfeermaker voor de avond. “Hier grillen we met liefde,” vertelt chef Steven Verhaeghe, “willen we mensen laten genieten van pure gerechten die duurzaam en streekgebonden zijn. We werken met een innovatieve Josperhoutskooloven in de keuken om het vlees, de vis en de groenten een lichte rook- en houtsmaak te geven. En we hebben ook onze huisgerookte zalm uit de Oklahomaoven, met houtschilfers van Jack Daniels. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan een kwalitatieve selectie dry-agedvlees, gerijpt (36 weken) in onze eigen rijpingskast. Waardoor het vocht uit het vlees verdwijnt en je een mals en boterzacht stuk vlees met een uitgesproken smaak als resultaat krijgt.”

Op de suggestiekaart? Onder meer een Rubia Gallegacôte à l’os uit Galicië, met een kruidige en ziltige nasmaak, die glansrijk saignant en met verse frietjes gesmaakt wordt, net zoals de gegrilde schelvis met risotto en een geroosterde groentemix. We proeven tussendoor ook het Ter Spinde Blond, een verrassend huisbiertje met aroma’s van mout, hop en een complex fruitig boeket. Als afsluiter kiezen we – na de royale porties – verstandig voor een gedeeld dessert: een taartje van vanilleijs en frambozensorbet, afgewerkt met een glazuur van framboos. En ja, we verheugen ons nu al op die volgende fietsrit. Pitstop gegarandeerd.


Stationsstraat 174 in Jabbeke | www.terspinde.be

Zomerbar Puur by Ter Spinde – telkens van 10 tot 20 uur, vanaf eind juni tot half september. Ter Spinde farm, andere hoek van het restaurant langs het kanaal, Stationsstraat 123.

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be


Win een waardebon voor Estaminet Ter Spinde
Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Steven Verhaeghe? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier