Zaterdag 28 november, 2020

De 20-jarige Sander B. uit Brugge heeft zijn leven wellicht te danken aan vier mountainbikevrienden uit Oostende en een student verpleegkunde uit Sijsele. Zij zijn vooral blij dat ze konden helpen. De jongeman zeeg zondagmorgen uit het niets neer tijdens het fietsen en bleef roerloos liggen. De achterop komende fietsers startten meteen met de reanimatie. "We hebben zeker twintig minuten gereanimeerd voor de hulpdiensten er waren", klinkt het.

Donderdagnamiddag heeft een frontale botsing tussen twee wagens enkele uren hinder veroorzaakt op de baan Ieper-Veurne. Uit een kleine rode personenwagen, die in de richting van Veurne reed, moest een bestuurster door de brandweer worden bevrijd.

De wagen van de 82-jarige Jerome D. uit Wingene belandde donderdagmiddag iets voor drieën op zijn dak. De bejaarde man, die op weg was naar de autokeuring, werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Diksmuide kreeg woensdag 25 november rond de middag melding van een brandend gebouw in het centrum van de stad. Uiteindelijk bleek er iets onschuldigs aan de hand.

De brandweer van Lichtervelde werd woensdag 25 november omstreeks 11 uur opgeroepen naar de E403 toen inzittenden van een wagen plots rookontwikkeling van onder de motorkap van het voertuig opmerkten.

Langs de Koolkerkesteenweg in Damme gebeurde dinsdagmorgen 24 november rond 6 uur een spectaculair ongeval. Een wagen belandde er in de vaart. De bestuurder wist zich gelukkig te redden.

In de haven van Zeebrugge zijn zaterdag vijftien transmigranten uit een koelcontainer gered. Dat meldde burgemeester Dirk De fauw (CD&V) maandag in de gemeenteraad. De groep transmigranten werd opgemerkt door een noodsignaal afkomstig van een gsm in de container.

Dinsdagmorgen 24 november brak brand uit bij de Deerlijkse firma Dewaele Houtskeletbouw. Dankzij een alerte medewerker van het bedrijf bleef de schade beperkt. Er vielen geen gewonden.