Woensdag 21 oktober, 2020

Dinsdag 20 oktober rond 17.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de Handelsstraat in Ingelmunster. Het bleek om de woning van juwelenontwerpster Kathleen Claerhout te gaan. De schade zou groot zijn.

Bij het Wingense bedrijf Delamillieure brak dinsdagnamiddag brand uit in een afvalcontainer door een probleem in de afzuiginstallatie. De brandweer had de situatie snel onder controle.

De hulpdiensten werden dinsdagochtend iets voor 7.30 uur opgeroepen naar het kruispunt van de Rijksweg met de Groenestraat in Roeselare. Een bestuurder kreeg er een epilepsie-aanval en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Dinsdagmorgen omstreeks 4.30 uur werd de brandweer van Nieuwpoort opgeroepen voor een brand in de Veurnestraat in Nieuwpoort. In een appartement was er een rookontwikkeling ontstaan door een oververhitte elektrische boiler.

Bij een kop-staartaanrijding op de Kortrijkse Heerweg in Deerlijk raakten maandagnamiddag 19 oktober drie voertuigen betrokken. Een dame werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en verklaarde dat ze werd afgeleid door een spin in de wagen.

Maandagnamiddag 19 oktober werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de Ballingenweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een pot die op een kookplaat was blijven staan. Niemand raakte gewond.

Maandagmiddag 19 oktober omstreeks 13.50 uur is in de Zeebrugse haven een 42-jarige Ichtegemnaar gestorven bij een ongeval met een vrachtwagen.

In de Esperantolaan op de grens tussen Oostende en Oudenburg is zondag kort voor de middag een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het dodelijk slachtoffer is een 68-jarge man uit Aalter en maakte deel uit van een groepje van vijf wielertoeristen.

Zaterdagmiddag verloor een bestuurder omstreeks 17.00 uur de controle over het stuur van zijn voertuig langs de E403 in de richting van Brugge, ter hoogte van het op-en afrittencomplex in Ardooie.