Slim eten voor een betere fietstraining

Goedele Verrecas

Van recreatief tot professioneel wielrenner, iedereen zoekt een goed voedingsadvies. En daar weet topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck alles van. Ze leert iedere sporter – van de UCI WorldTour-wielerploeg Trek-Segafredo tot olympisch zevenkampster Nafi Thiam of Team Belgium – wat, hoeveel en wanneer ze moeten eten en drinken voor een maximale training en snellere lichaamsrecuperatie. In Het sportkookboek voor wielrenners focust ze met vijftig nieuwe recepten en vijftien klassiekers specifiek op de fietssport. Een mus-thave om tussen alle voorjaarsklassiekers zelf een betere fietstraining te scoren.

Zoeteaardappelfrittata

Voedingswaarde per persoon: 575 kcal, 23 g E, 55 g KH en 29 g V.


Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de aardappelschijfjes met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Bak ze gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Schep ze na 10 minuten om zodat ze gelijkmatig kunnen bakken.

Bak de spinazie met de knoflook in 1 eetlepel olijfolie tot die geslonken is en meng ze dan met de eieren, melk, Parmezaanse kaas, tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout.

Bedek een taartvorm met de schijfjes zoete aardappel en giet het eiermengsel erover. Bedek met de feta en bak in de oven gedurende 30 minuten. Werk af met spinazie en Parmezaanse kaas.


Tip: Deze frittata kun je ook koud meenemen naar je werk. Lekker met een salade met notenolie.

‘Het sportkookboek voor wielrenners’, Uitgeverij Lannoo, 192 blz., 27,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier