Kortrijk Merknaam Novy viert 100ste verjaardag: "Succes dankzij familiale sfeer en vernieuwing"

Dampkappen- en kookplatenproducent Novy viert de honderdste verjaardag van zijn merknaam. De geschiedenis van het bedrijf start in 1908, maar de merknaam Novy raakte pas in 1920 geregistreerd. Maar het bedrijf groeide niet alleen uit tot een gevestigde waarde in de streek en ver daarbuiten. Het vervlocht zich ook met de levens van enkele van hun trouwste werknemers.

Start & go

Lees meer

Damme Geldautomaat in stadhuis Damme gaat weer open

Vanaf volgende week donderdag kan er opnieuw geld afgehaald worden uit de automaat in het stadhuis van Damme. Die is al enkele weken gesloten als gevolg van de reeks plofkraken. De openingsuren zijn echter wel flink ingeperkt.

Zeebrugge Rik Goetinck aangesteld als tijdelijke havenbaas na vertrek Joachim Coens

Na het vertrek van Joachim Coens om voltijds partijvoorzitter van CD&V te worden, vertrouwt het havenbestuur de leiding tijdelijk toe aan algemeen directeur Rik Goetinck (65). Ondertussen worden de kandidaturen voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder onderzocht. Coens blijft wel in het de raad van bestuur zetelen én blijft in het team met Antwerpen over samenwerking onderhandelt.

Brugge Brugse Mathilde Vandenbussche wint Prijs Jonge Makers

De Brugse textielkunstenares Mathilde Vandenbussche heeft de Prijs Jonge Makers '19 gewonnen. Handmade in Brugge bekroont met die prijs verdienstelijke, jonge starters, die hun activiteit uitoefenen binnen het doimein van de ambachten. Het werk van Mathilde Vandenbussche staat voor een ware revolutie van de handbreimachine.

Waregem Nico Van Bever, van frituuruitbater tot zaakvoerder Spuntini: "Mijn ouders zagen in dat ondernemen m

Redactie KW

Amper 19 was Nico Van Bever toen hij in 1979 een frituur opende aan het Torenhof in Waregem. Veertig jaar later heeft hij als zaakvoerder van Spuntini 195 werknemers in dienst. Bovendien blijft hij uitkijken om zijn groothandel in snacks, sauzen en bereide maaltijden voor de horeca te laten groeien. "Volgend jaar verhuizen we naar een gebouw dat vier keer zo groot is en in Rijsel openen we een nieuw filiaal."

Blankenberge Blankenberge voert verblijfsbelasting van 650 euro per kamer per jaar in

De stad Blankenberge voert vanaf 1 januari 2020 voor het eerst een verblijfsbelasting in. Dat staat in de meerjarenplanning die het stadsbestuur donderdag voorstelde. Hoteliers zullen 650 euro per kamer per jaar belasting moeten betalen. Dat is een pak meer dan andere kuststeden. De hoteliers in de stad zijn verontwaardigd en vragen om de belasting te verlagen.