Maandag 20 januari, 2020

De nieuwe vaartuigen van de Vlaamse vissersvloot mogen in de toekomst een groter volume hebben. Dat heeft de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits beslist. Het groter volume wordt toegestaan in het kader van veiligheid, arbeidsomstandigheden en vistechnieken als er een vaartuig wordt vervangen.

Dinsdagavond vond in Hof ter Meulen een druk bijgewoonde infoavond plaats rond 'FERM-e'. "Een lokaal initiatief van de boer die inziet dat hij het niet verder alleen kan", vat Carl Adriansens het project samen, dat hij samen met zijn vrouw Tessa bedacht en uitwerkte.

Redactie KW

Een volledige week zonder productie, 2.400 werkloze personeelsleden en reputatieschade. Dat is de tol die Picanol, de grootste werkgever van de regio, voorlopig betaalt na de cyberaanval. Wij stelden vijf vragen en gingen op zoek naar antwoorden.

De bekende pizzazaak Family Pizza in de Zonnebekestraat in Langemark staat te koop. Na een heelkundige ingreep en de bijna pensioengerechtigde leeftijd van uitbater Rudy De Bie (64) besloten hij en zijn echtgenote Audreyann King (60) hun bloeiende zaak te verkopen.