Dinsdag 26 mei, 2020

Lars Alleweireldt (22) en Sebe Debacker (24) zijn de gloednieuwe uitbaters van Barsol, een van de bekendste studentencafés op Hoog Kortrijk. Ze treden in de voetsporen van Jan De Winter en Lore Pynoo en hopen tegen september te kunnen openen. De twee zijn nog maar net afgestudeerd. Van het studentenleven hebben ze dus wel verstand.

De Carrefour-site langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis Brugge wordt gemoderniseerd. Het Brugs stadsbestuur heeft hiervoor een omgevingsvergunning verleend. "De vergunning slaat enkel op de gebouwen van Carrefour, Lunch Garden, Media Markt en Ixina. Het concept werd uitgewerkt door ABSCIS Architecten", zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

De burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne liet zondag in een video op sociale media weten dat Kortrijkzanen deze zomer weldegelijk een terrasje zullen kunnen doen. Schepen Arne Vandendriessche en de dienst economie van de stad pakken daarvoor uit met het plan 'Terrassen XXL", waarbij indien nodig zelfs straten en parkeerplaatsen afgesloten worden zodat cafébazen tafels verder uit elkaar kunnen plaatsen.