Assebroek Slagerij Timmerman-Ryckaert langs de Generaal Lemanlaan bestaat 30 jaar

De slagerij Timmerman-Ryckaert aan de Generaal Lemanlaan in Assebroek is dertig jaar jong. Henk en Kathleen geven voor die gelegenheid hun slagerij een volledig make-over, zowel het atelier als de winkel. De zaak zal iets minder dan twee maanden gesloten zijn voor de werken, dit van 14 augustus tot en met 9 oktober.

Zeebrugge Pop-up ginbar in 't Zandlopertje op zeedijk Zeebrugge

Deze week gaf het stadsbestuur groen licht voor de opening van een nieuwe pop-upbar op de zeedijk in Zeebrugge, op de plaats van het failliete 't Zandlopertje. Heinz Van Roye uit Beernem, die ook al een ginbar in Torhout runt, zal op die plek eind deze maand een tijdelijke horecazaak opstarten: een ginbar met Japanse tafelbarbecues.

Brugge Ondernemer Dirk Van den Bossche koopt in één klap twee bekende Brugse hotels

Piet De Ville

Zakenman Dirk Van den Bossche is bezig aan een heuse veroveringstocht in de Brugse toeristische sector. Hij runde al een foltermuseum, wafelhuis en ijssalon, maar kocht nu in één klap twee Brugse tophotels: Die Swaene en Anselmus. "Vrienden verklaren mij gek dat ik hier op mijn 63ste nog aan begin", lacht Dirk, die in zijn lange carrière ook nog Afrikaanse voetbaltalenten naar Europa bracht.

Kortrijk Metamorfose voor Pand.A: De Potjes verdwijnen, de keuken komt

Arjen Claeys heeft onlangs de concessie van Pand.A voor negen jaar verlengd. De eerdere concessie voor een horecazaak in het Muziekcentrum Track was verleend aan Tom Brys, die eind 2016 het caféleven vaarwel zei. Met 'De Potjes' serveerde hij wel nog eten in Pand.A. Nu Arjen Claeys de enige concessiehouder is, heeft hij plannen om er vanaf 1 september zelf voor lekkers te zorgen.

Bellegem Topsommelier opent eigen eethuis... en roert zelf in de potten

Sommelier Mathieu Vanneste (34) en zijn echtgenote Carole Laevens startten onlangs restaurant Le CouCou in de Roodhuisweg. Mathieu behoort tot de top van de sommeliers in België. Hij werkte in tal van gerenommeerde restaurants, met Hof van Cleve als meest recente.