Wevelgem Cafébaas Filiep Vanwolleghem houdt het na 35 mooie jaren voor bekeken

Filiep Vanwolleghem is sinds zijn zestiende te vinden achter de toog. Steeds met een lach en een verhaal. Maar op zijn 52ste houdt hij het voor bekeken. 17 november wordt zijn laatste dag in café Alfa. Hij woont nu met zijn gezin in Slypskapelle, tussen de weiden en de paarden vond hij een nieuwe uitdaging. Maar toch, het horecabloed blijft kruipen...

Kortrijk Ruimere openingsuren in drie vernieuwde recyclageparken in Kortrijk

Er komt een uniforme prijsaanpassingen in de recyclageparken door IMOG. De intercommunale wil hierbij iedereen stimuleren om meer en beter te sorteren. Omdat geen enkel recyclagepark gratis mag zijn, zorgt dit ook voor aanpassingen in de Kortrijkse parken. Er wordt van dit moment ook gebruik gemaakt om de recyclageparken te moderniseren tegen 1 september 2020.

De Haan Jerseyhoeve scoort met melkautomaat

Tijdens een netwerkavond in De Haan werden de ondernemers uitgenodigd die het voorbije jaar een zaak startten in de kustgemeente. In 2019 zijn er een 20-tal zaken bijgekomen. Ook de Jerseyhoeve in De Haan startte een nieuwe zaak om ijs op de markt te brengen van eigen melk.

Verdwijnen woonbonus leidt tot meer hypothecaire kredieten

De Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank heeft in de maand oktober een groei van 61 procent van het aantal nieuwe hypotheekleningen ten opzichte van oktober 2018 vastgesteld in België. In totaal werd in oktober voor 7,1 miljard euro geleend voor het aanschaffen van een woning. De uitzonderlijke groeicijfers zijn volgens de Nationale Bank grotendeels te verklaren door de afschaffing van de woonbonus in Vlaanderen.