Zondag 27 september, 2020

De 23-jarige Aaron Verwilst begon vol ambitie aan het seizoen, maar merkte al snel dat er iets niet pluis was. De lockdown bleek beterschap te brengen, maar de testen in juni waren een ramp. "Door een geknelde liesslagader in mijn linkerbeen kan ik geen kracht zetten, waardoor ik in oktober onder het mes moet", aldus de Ruiseledenaar van Sport Vlaanderen-Baloise.

De 17-jarige Julie Hendrickx heeft zondag in Koksijde als eerstejaarsjuniore op weergaloze wijze de nationale titel veroverd. De Bredense trok in de eerste ronde ten aanval en won met bijna vijf minuten voorsprong. "Ik ga een jaar hard genieten van mijn trui", glundert de dochter van olympisch roeier Björn.

Nog één koers en het seizoen zit er hoogstwaarschijnlijk alweer op voor Anna Bruneel. De 15-jarige renster uit Zwevegem hoopt zaterdag te kunnen zorgen voor een mooi sluitstuk in Lichtervelde. Met de conditie zit het alvast goed, dat bewees de eerstejaarsnieuwelinge zondag op het Belgisch kampioenschap.

De 12-jarige Arno Mylle kijkt al een tijdje uit naar komend weekend. Veel koersen heeft de Langemarkenaar dit jaar nog niet kunnen rijden, maar zondag mag hij voor eigen volk tonen wat hij waard is. En reken maar dat de aspirant van Wielerteam Ieper zich straks dubbel zal plooien.