Vichte Viktor Vandenberghe meteen top in eerste volwaardige seizoen

Viktor Vandenberghe (14) maakt een voortreffelijk debuut bij de nieuwelingen. Met vier overwinningen en een handvol podiumplaatsen voor de piepjonge Vichtenaar van Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem is dat zeker niet overdreven uitgedrukt. Viktors voornaamste doel is nu het BK in Antwerpen.

Merkem Remco Sansen tevreden over zijn seizoensbegin

Met een 19de plaats in Ruddervoorde kan Remco Sansen de herfstvakantie met een positief gevoel afsluiten. De eerstejaarsnieuweling blikt meer dan tevreden terug op zijn seizoensbegin. Zowel bij Cycling Vlaanderen als de LRC behaalde de Zarrenaar enkele mooie ereplaatsen.

Sint-Eloois-Winkel Maxim Dewulf kiest voor de weg

Maxim Dewulf stuurt zijn wielercarrière een andere richting uit. De 19-jarige belofte van Pauwels Sauzen-Bingoal was de voorbije weken op de sukkel met allergieën en kreeg ook nog eens te horen dat zijn contract bij zijn ploeg niet verlengd werd. De Winkelnaar houdt het crossen dan maar voor bekeken en waagt volgend seizoen zijn kans op de weg.

Roeselare Ward Vander Meiren: "Eind 2020 in schoonheid stoppen"

Nadat hij eind december 2018 in de Hel van Kasterlee zijn achillespees afscheurde, stond er een groot vraagteken achter de sportieve toekomst van Ward Vander Meiren. Maar de revalidatie verliep beter dan verwacht. De elite zonder contract kon halfweg mei opnieuw koersen, werkte al een duatlon af en werd zondag vijfde in de Mercure Halloween Run in eigen Roeselare. "Ik werk nu richting de Hel van Kasterlee om te testen voor 2020, mijn laatste competitief jaar", kondigt de Roeselarenaar zijn afscheid aan.

Oostende Ostend BMX Club blikt heel tevreden terug op 2019

Voor de renners van de Ostend BMX Club zit het seizoen 2019 erop. Voorzitter Pieter Rodgerson geeft zijn kijk op de BMX-sport en blikt samen met KW terug op het jaar van zijn BMX'ers. "Ik droom van een Belgische titel."

Lichtervelde "Pittig Vlaams kampioenschap in Lichtervelde"

Vanaf zaterdag is Lichtervelde opnieuw het decor van de Vlaamse kampioenschappen cyclocross. Nieuw dit jaar is een jeugdinitiatie door niemand minder dan voormalig bondscoach Rudy De Bie. Op maandag komen de aspiranten, masters en amateurs aan bod.

Kortemark Tweede deelname Jasper Vlaeminck aan Vlaams kampioenschap

Voor de twaalfjarige Jasper Vlaeminck wordt het maandag de tweede deelname aan de Vlaamse kampioenschappen bij de aspiranten. De Kortemarkenaar is zaterdag ook al van de partij tijdens de initiatie. "Alles wat met cyclocross te maken heeft, doet hij graag", vertelt mama Anniek enthousiast.

Bavikhove "Als Stijn won, deed hij dat op grootse wijze"

Tom Vandenbussche

En toen sprak hij de langverwachte zin finaal toch uit: ik stop. Stijn Devolder vindt dat het op zijn 40ste welletjes is geweest. Twee keer won hij de Ronde van Vlaanderen, vijf keer kroonde hij zich tot Belgisch kampioen. Devolder moet zowat de meest schuchtere kampioen ooit op twee wielen zijn. "Ofwel was het alles, ofwel was het niets. Dat was Stijn."

Bredene Zdenek Stybar trekt in het tussenseizoen het veld in

Zdenek Stybar zal zich in het veld klaarstomen voor het nieuwe wielerseizoen. Hij komt onder andere aan de start van de cross in Bredene. Dat heeft zijn team Deceuninck - Quick-Step woensdag laten weten.

Deerlijk Het syndroom van pieken en dalen

Bernard Callens

Stijn Devolder zegt op 40-jarige leeftijd het wielrennen vaarwel. Onze medewerker Bernard Callens volgt de flandrien al decennia op de voeten.

Deerlijk Stijn Devolder (40) hangt fiets aan de haak

Stijn Devolder zet op 40-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. "Ik had het besluit deze zomer al genomen. De leeftijd begint mij parten te spelen", zegt hij maandag aan Belga.

Ruddervoorde Eli Iserbyt had een mindere dag

Eli Iserbyt moet nog even wachten op een achtste zege. In Ruddervoorde moest hij vrede nemen met een vijfde plek. "Ik had geen topdag en dan rijd ik ook nog eens tegen een paaltje", verklaarde de 22-jarige West-Vlaming.

Ruddervoorde Mathieu van der Poel wint meteen bij comeback, Iserbyt vijfde

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zijn terugkeer in het veldrijden niet gemist. De 24-jarige Nederlander won zondag de Superprestige in Ruddervoorde. De wereldkampioen finishte met 19 seconden voorsprong op Laurens Sweeck. Belgisch kampioen Toon Aerts mocht als derde mee het podium op. Eli Iserbyt, die het seizoen tot nu domineerde, werd vijfde.

Ruddervoorde Geen maat op Alvarado in Ruddervoorde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zondag de vierde manche van de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. De Nederlandse domineerde van start tot finish en haalde het voor wereldkampioene Sanne Cant en de Amerikaanse Katie Compton.