Woensdag 29 januari, 2020

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft zaterdag de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke gewonnen. De 25-jarige Nederlander haalde het na een solo die hij halverwege opzette. Wout van Aert werd tweede, zijn eerste podiumplaats dit veldritseizoen. Jens Adams pakte de laatste podiumplaats, voor Wietse Bosmans en Eli Iserbyt.

Wie De Molenspurters Meulebeke zegt, zegtPierre Buyse. De Meulebekenaar mag dan sinds dit jaar geen voorzitter meer zijn, hij blijft wel nauw betrokken bij de werking van zijn geesteskind. "De wielermicrobe zal me nooit meer loslaten", zegt de erevoorzitter tijdens de ploegvoorstelling.

Bij de jeugd stak Aaron Van Poucke (21) niet boven zijn generatiegenoten uit. Integendeel zelfs, maar meerdere flitsen van aanleg voor het klimwerk bij de beloften loodsten de Adegemnaar vorige winter naar een profcontract bij Sport Vlaanderen-Baloise. Bovendien combineert Van Poucke zijn carrière met universitaire studies.

Yentl Bekaert, Eli Iserbyt, Yorben Lauryssen en Michael Vanthourenhout zijn de vier West-Vlaamse geselecteerden voor het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf (1 en 2 februari). Voor Vanthourenhout wordt het zijn tiende WK op een rij.

Tom Vandenbussche

Het nieuwe wielerseizoen is op gang getrokken en dus zullen de vrouwen en vriendinnen van onze 41 profs het op het thuisfront opnieuw vele dagen, weken en soms zelfs maanden zonder hun geliefde moeten te zien bolwerken. Drie van hen - Aaron Verwilst (22), Baptiste Planckaert (31) en Serge Pauwels (36) - vertoefden de voorbije weken aan de Spaanse Costa Blanca. Zeggen ze in koor: "We zijn blij dat onze partner ook haar eigen bezigheden heeft."

Tom Vandenbussche

Naar jaarlijkse traditie slaan de wielrenners van Sport Vlaanderen-Baloise halverwege januari hun tenten op in het Spaanse Calpe. Zo ook Hans De Clercq. De 50-jarige naar Eernegem ingeweken Oost-Vlaming is begonnen aan zijn tiende seizoen als ploegleider van de opleidingsploeg, een job die hij nog altijd met veel passie en werkijver uitoefent. Wij schotelden hem tien vragen voor: van de West-Vlaming in Hans De Clercq tot het fenomeen in Remco Evenepoel.