Vrijdag 7 augustus, 2020

Yves Lampaert heeft een sleutelbeenbreuk overgehouden aan zijn zware valpartij in Milaan-Turijn. Dat meldt zijn team Deceuninck - Quick-Step.

Stan Dewulf (22) en Gijs Van Hoecke (28) rijden vanaf 1 januari volgend jaar voor AG2R La Mondiale. Dat heeft de wielerformatie, die van die datum door het leven zal gaan als AG2R Citroën Team, woensdag gemeld. Beide Belgen, die voor twee jaar tekenen, moeten bij AG2R steun bieden aan Oliver Naesen.

Het Belgisch kampioenshap tijdrijden voor eliterenners met en zonder contract en vrouwen elite van donderdag 20 augustus in Koksijde heeft een nieuwe start- en aankomst gekregen. Alles verhuist van de Zeelaan in Koksijde-Bad naar het militair domein van Koksijde. Dat om de start- en finishzone optimaal publieksvrij te kunnen maken. Van het nieuwe 14 kilometer lange traject gaan er nog 10 kilometer over openbare wegen.

Eli Iserbyt is samen met Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck zowat het speerpunt binnen het team van Pauwels Sauzen-Bingoal. Voor Iserbyt is de vijfdaagse zittenkoers, de Ronde van Vlaams-Brabant, meteen ook zijn eerste officiële wedstrijd op de weg dit seizoen nadat hij eerder twee oefenkoersen afwerkte.

Geen Omloop van het Houtland in 2020. Hoewel het licht voorlopig nog op groen staat voor het organiseren van evenementen in september besloot de organisatie van de internationale 1.1-wedstrijd zelf om geen wedstrijd te organiseren. "Het is met spijt in het hart dat we deze beslissing hebben genomen", stelt Wouter Donck, voorzitter van Koninklijke Wielrijdersbond Flandria.

De supportersclub van Jakov Beirlaen zette vandaag zondag in samenwerking met Feestcomiteit Drogenboom de juniores aan de Lebbestraat in Waregem ter hoogte van lokaal Half-Time aan het werk. Met 148 deelnemers werd de GP Airportservice Johan een voltreffer.

Tom Vandenbussche

Morgen is het eindelijk zover: de Strade Bianche wordt de eerste WorldTour-wedstrijd van 2020. Na een seizoen van 102 dagen sluiten we op 10 november af met de Gree-Tour of Guangxi. Onder voorbehoud. Eén virus kan nu of straks het peloton in één klap stilleggen. Intussen kunnen we alleen maar hopen dat het niet zover hoeft te komen. Wij schotelen u alvast tien koersen voor om naar uit te kijken, elk met een specifieke West-Vlaamse insteek: van de Strade tot de Vuelta.

Wc De Patrickvrienden gooien de handdoek in de ring. De 50tigste editie van de interclub voor juniores te Ingelmunster die zou verreden worden op zaterdag 22 augustus 2020, zou een grote feesteditie moeten worden. Een nieuw parcours met twee kuitenbijters zoals de nieuwe centrumbrug en de Wantebrug.

Donderdag 23 juli werd het overduidelijk dat Anzegem Cycling, dat het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op de weg voor Elite Dames en Heren organiseert, niet te stuiten is. Om het BK nader toe te lichten organiseerde Anzegem Cycling een ludiek persmoment. Een groepje wielrenners beklom voor de gelegenheid Tiegemberg, voorgereden door drievoudig Belgisch kampioen Stijn Devolder in tractor. "Stijn Devolder zijn leven na de koers is landbouw minded", stelt voorzitter Anzegem Cycling Joost Vandesteeno. "Hij won drie maal het BK en hij trekt nu de renners als het ware naar omhoog met respect voor de landbouw."