Zwevegem Ontbrekende schakel Guldenspoorpad is afgewerkt

Dinsdagmiddag werden de werken aan de oversteek van het Guldenspoorpad in de Otegemstraat in Zwevegem afgerond. Ook het stuk fietspad tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat is zo goed als klaar.

Beernem Gemeente Beernem pakt parkeerdruk in stationsbuurt aan

De werken aan de stationsomgeving van Beernem hebben gevolgen voor de mobiliteit in en rond het station. Een van de problemen is de parkeerdruk aan het station. Daarvoor vroeg gemeenteraadslid Piet De Rycke (CD&V) op de gemeenteraad van april wat de gemeente kon doen om die parkeerdruk te verlichten. Op de gemeenteraad van twee weken geleden kreeg hij een bevestigend antwoord van de meerderheid.

Moorslede Testritten van rally Omloop van Vlaanderen net buiten dorpskom Slypskapelle

Buiten de dorpskom van het kleine Slypskapelle vindt op woensdag 4 september een testrit en shakedown van de rally Omloop van Vlaanderen plaats. De proef zal 5 km lang zijn. Van 13 tot 18 uur is de testrit voorbehouden aan de beste piloten. Vanaf 18 uur tot 22 uur volgt er dan een shakedown voor alle deelnemers. De prijs van de tickets is nog niet bekend.

Waregem Verzakkingen vertragen werken aan de Zuiderlaan in Waregem

De rioleringswerken en de herinrichting van de Zuiderlaan lagen enkele weken stil, omdat er vooraf niet tot op de vaste bodem was gesondeerd. Daardoor begonnen de al ingebrachte rioolbuizen te verzakken. Nu zal aannemer Verhelst dat euvel oplossen door houten palen zo diep in de grond te brengen dat ze stevig verankerd zitten in de grond. Op die houten palen komen dan de riolering en de verharding voor de rijweg. De werken zelf zijn intussen heropgestart. Het einde ervan is voorzien voor het najaar.

Oostkamp Oostkamp neemt eerste elektrische wagen in gebruik

Op donderdag 4 juli werd de eerste volledige elektrische wagen geleverd. De Citroën Berlingo, geleverd door garage Demeyere uit Ruddervoorde, zal worden gebruikt door de dienst rattenbestrijding en vervangt een bestelwagen van bouwjaar 1989. Met deze aankoop wil de gemeente inzetten op een duurzame mobiliteit van haar medewerkers, een belofte die ingeschreven staat in het gemeentelijk bedrijfsvervoersplan.

Sint-Baafs-Vijve Werken aan nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve vorderen goed

De werken voor de bouw van een nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve zijn al een tijdje in uitvoering. De bouwkuip van het eerste sluishoofd is reeds leeggepompt en de contouren van de nieuwe sluis zijn al duidelijk zichtbaar.