Woensdag 29 januari, 2020

De vernieuwde stelplaats van De Lijn in de Haiglaan in Ieper werd officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters, burgemeester Emmily Talpe en Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt het treinverkeer volledig stilgelegd op de spoorlijn 50 tussen Brugge en Gent om werken te kunnen uitvoeren aan het spoor. Ook in de weekends van 15-16 en 22-23 februari zal dit het geval zijn.

Er komt geen lage-emissiezone (LEZ) in Kortrijk, dat bevestigde Philippe De Coene (SP.A) op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Eerder liet ook partijgenoot en schepen van Mobiliteit Axel Weydts weten geen voorstander te zijn van het idee.

Dinsdagmiddag stelden het stadsbestuur en de adviesgroep de toekomstplannen voor de Driekerkenstraat in Bissegem voor. Die weg verbindt het centrum van Bissegem met de brug over de Leie. In 2023 moet daar een fietsstraat komen waar autoverkeer over de brug enkel toegelaten is in de richting van Marke. In de Driekerkenstraat zelf kan je wel nog in twee richtingen rijden.

Ter voorbereiding van de aanleg van de rotonde op het kruispunt N49 Natiënlaan x N349 Kalvekeetdijk in Knokke-Heist, worden de laatste voorbereidende werken uitgevoerd. Vanaf de eerste week van februari start de aannemer met sonderingen in de bermen en met het rooien van bomen. De eigenlijke werken starten vermoedelijk nog vóór de start van het bouwverlof.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Vleteren zijn volop bezig met de opmaak van het ontwerp voor de herinrichting van de N8 tussen de bebouwde kommen van Oostvleteren (vanaf Woestenstraat nr. 27) en Woesten (tot Oostvleterenstraat nr. 29).