Kortrijk De Warmste Week is vlakbij, toch houden handelaars hun hart vast: "We zijn wél bereikbaar"

De Warmste Week loopt van 18 tot 24 december en zal het grootste evenement ooit worden in onze stad. Veel Kortrijkse handelaars kijken vol spanning uit naar De Warmste Week. Alle 100.000 verwachtte bezoekers moeten immers eten en drinken, en sommigen onder hen komen ook shoppen of zelfs overnachten. "Een gouden kans voor onze lokale horeca", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). Maar daar zijn niet alle uitbaters het over eens. Aan kluifrotonde Appel houden ze hun hart vast. "Er is vooral meer nood aan extra signalisatie, want wij zijn wél bereikbaar", klinkt het.

Kortrijk Politie houdt in Kortrijk negen fietsers zonder verlichting tegen

De politiezone Vlas voert zowel 's morgens als 's avond extra fietslichtcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Dinsdagavond tussen 17 en 18 uur hielden de agenten aan de Grote Markt in Kortrijk negen fietsers tegen omdat ze niet in orde waren met hun fietslichten.

Damme Stad Damme neemt eerste elektrische wagen in dienst

Stad Damme heeft vandaag haar eerste elektrische wagen officieel in dienst genomen. Het voertuig zal gebruikt worden voor ongedierte- en exotenbestrijding. De Provincie West-Vlaanderen betaalt een deel van de aankoop terug. De Vlaamse overheid gaf een premie in het kader van de campagne 'overal stroomversnellers'.

Kortrijk Fluvia blijft CNG-wagens weren uit ondergrondse parkeergarages in Kortrijk en Waregem

Brandweerzone Fluvia is een van de laatste zones in Vlaanderen die CNG-wagens weert uit ondergrondse parkeergarages. Vooral in Kortrijk, waar parkeren in het centrum dezer dagen bijna uitsluitend ondergronds kan, is dat een probleem. Gemeenteraadslid Matti Vandemaele (Groen) riep het stadsbestuur op het matje, voorlopig zonder resultaat.

Minder overtredingen tijdens weekend zonder alcohol en drugs in verkeer

Tijdens het West-Vlaamse weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer heeft de politie een beter resultaat opgemerkt. Dat meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé in een persbericht. Alle 19 West-Vlaamse politiezones voerden in het weekend van 6 december controles uit naar alcohol- en druggebruik, snelheidsovertredingen en gsm's achter het stuur. Uit de resultaten blijkt een lichte verbetering in vergelijking met vorig jaar.

Brugge Vijf bestuurders blazen positief bij alcohol- en drugscontroles in Brugge

De Lokale Politie Brugge heeft op zaterdag 7 en zondag 8 december op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Deze acties kaderden in het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs. Met de feestperiode voor de deur zal de Brugse politie trouwens geregeld gericht controleren op alcohol en drugs, onder de noemer #ZAD-Zonder Alcohol en Drugs.

Brugge Brugge daagt De Lijn uit met compacte elektrische shuttlebus

De stad Brugge daagt De Lijn uit en start met een elektrische shuttlebus in de binnenstad. "We willen zo het goede voorbeeld geven en hopen dat de Vlaamse Vervoersmaatschappij eindelijk stappen onderneemt, zodat op termijn in ons stadscentrum enkel nog kleine, elektrische bussen rijden", stelt de Brugse brugemeester Dirk De fauw.

Deerlijk Deerlijk vernieuwt aantal voetpaden

De komende weken vernieuwt de gemeente Deerlijk een aantal voetpaden. Ook het wegdek op de hoek tussen de Pontstraat en 't Dammeke wordt afgewerkt.

Bredene Vier rijbewijzen ingetrokken in De Haan en Bredene

In het kader van het "provinciaal weekend zonder alcohol achter het stuur" heeft de politie van Bredene/De Haan vrijdagavond verkeerscontroles gehouden in de Dorpssstraat in De Haan en de Fritz Vinckelaan in Bredene.