Zondag 5 april, 2020

Het stadsbestuur van Diksmuide maakt zich zorgen over een mogelijke inperking van het openbaar vervoer tussen Diksmuide en Oostende. Bovendien wordt er ook gevraagd om een bushalte aan te leggen aan natuurdomein De Blankaart.

Volgens Christophe Vandeputte van CD&V Vleteren gaf burgemeester Stephan Mourisse (LVP) zijn akkoord omtrent de bewuste groenstroken langs de N8 op het grondgebied Vleteren. Dat zou blijken uit het antwoord van Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) op een vraag van Vlaams parlementslid Martine Fournier (CD&V). De burgemeester stelt dat alleen het Agentschap Wegen en Verkeer bevoegd is voor de N8, en dat het gemeentebestuur Vleteren gekozen heeft voor de beste optie.

Nadat alle werken in Wijtschate vorige week donderdag werden stilgelegd, werd nu toch een ploeg gevonden om de straten te asfalteren. "De nodige veiligheidsvoorwaarden worden zeker in acht genomen", weet bevoegd schepen Dirk Baekelandt.

Ook in Blankenberge zette de lokale politie vanmiddag wegblokkades op langs de invalswegen. Tegen wie geen essentiële verplaatsing maakt, zal proces-verbaal opgesteld worden, wordt er op de Facebookpagina van de politiezone gewaarschuwd.

Begin deze week moest de Bredense Kapelstraat ter hoogte van de parking Shopping Duinen een nieuwe asfaltlaag krijgen. De werken werden echter uitgesteld. "De firma die dit doet, moest de deuren sluiten door het coronavirus", zegt schepen voor Openbare Werken Erwin Feys.

De Ieperse Fietsersbond zal niet in de beroep gaan tegen de omgevingsvergunning voor de heraanleg van de Leet. Dat wil echter niet zeggen dat ze akkoord gaan met alles. De organisatie blijft de gevaarlijke situaties en extra parkeerplaatsen aanklagen. Burgemeester Emmily Talpe zegt dat de gevaarlijke situaties nog onderzocht worden.