Harm Vanhoucke eindigt vierde in Classic Grand Besançon Doubs

Harm Vanhoucke. © Belga

Vrijdag kwam Harm Vanhoucke als vierde over de streep in de vierde editie van de Classic Grand Besançon Doubs, een Franse eendagskoers van het UCI-niveau 1.1. De overwinning was voor het Franse klimtalent Lenny Martinez. Voor de Fransman is het al zijn derde seizoenszege.

De amper 20-jarige Martinez kende een hectische week, nadat de Franse pers meldde dat het lichtgewicht volgend jaar voor een indrukwekkend bedrag naar Bahrain Victorious zou verhuizen. Toch liet de talentvolle Fransman zich in de Classic Grand Besançon Doubs niet uit zijn lood slaan.

Sterke Vanhoucke

Na een heuvelachtige wedstrijd over 171 kilometer domineerde Martinez op de steile, vier kilometer lange slotbeklimming, waar hij kort na de voet al ging aanvallen. Op de top had Martinez vier seconden voorsprong op de Monegask Victor Langellotti, en elf seconden op zijn land- en ploeggenoot David Gaudu. Lotto Dstny plaatste twee renners in de top tien: Vanhoucke werd vierde op 0:20, Sylvain Moniquet negende op 0:31.

Morgen, zaterdag, rijdt het peloton in dezelfde regio opnieuw een eendagskoers van eerste categorie op de UCI-kalender: de Ronde van de Jura.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier