Fabrizio Dekoning met ambitie naar PK in Rollegem

Fabrizio Dekoning. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Fabrizio Dekoning (25) trekt zondag (10.30 uur) met ambitie naar het provinciaal kampioenschap in het Kortrijkse Rollegem. De elite zonder contract van Dovy Keukens-FCC voelde zich in het voorjaar nooit beter dan nu.

“In plaats van te studeren kan ik nu trainen”, lacht hij. “Als kinesist werk ik sinds kort bij REV in Knokke, het centrum van David Bombeke en Leen Van Damme, twee grote namen in het wereldje van sportkinesitherapie. In de voormiddag ga ik trainen, vanaf 14 uur ben ik aan het werk. Met de renners die gebruik maken van ons sportmedisch centrum kan ik mijn eigen ervaringen delen.”

Ook al beweert Dekoning dat zijn conditie in orde is, toch staan nog niet veel uitslagen achter z’n naam. In Haringe werd hij negende, in Maldegem-Kleit veertiende, vorige zaterdag in Wevelgem achttiende. De nieuwe profkoers in Lendelede sloot hij op paasmaandag als 36ste af. “Waar ik getuige was van een indrukwekkende solo van Alec Segaert”, steekt de Wingense amateur z’n bewondering niet onder stoelen of banken. “Zelf zat ik met een goed gevoel, ik ging enkele keren in de tegenaanval, maar miste op het smalle deel van het parcours de eerste achtervolgende groep.”

Dat er nog maar vier uitslagen achter z’n naam staan kan hij best verklaren. “Ik kende tot nog toe al veel pech”, zucht Dekoning. “Spaakbreuk, ketting in drie knopen, breuk crankstel. Inderdaad, het is al een duur seizoen geweest. Ik heb nog maar een drietal koersen zonder tegenslag kunnen afwerken.”

Ploegenspel

In die wedstrijden bekampte hij enkele favorieten op de West-Vlaamse wegtitel.

“In Wevelgem zag ik een hele sterke Jo Maes”, beweert Dekoning. “En Cédric Defreyne rijdt al het hele seizoen op niveau. Zelf start ik ook met ambitie. Maar zo’n PK is altijd een eigenaardige wedstrijd. Het ploegenspel kan doorslaggevend zijn. Bij Dovy Keukens-FCC zullen we met vijf van start gaan: Jochen Deweer, Ruben De Marez, Anthony Debuy, Franklin Six en ik.”

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier