Lindsay De Vylder verovert olympisch ticket met Belgische achtervolgingsploeg na tweede plaats op Nations Cup baanwielrennen in Milton

De Belgische achtervolgingsploeg hier in actie tijdens de Nations Cup in Milton. © Belga
Redactie KW

De Belgische achtervolgingsploeg in het baanwielrennen bij de mannen heeft op de slotmanche van de Nations Cup in het Canadese Milton zilver veroverd. Daarmee verzekerden ze zich van hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij dat team zit ook één West-Vlaming: Lindsay De Vylder uit Anzegem.

De Belgische achtervolgingsploeg was met onder meer sterkhouders Noah Vandenbranden en Tuur Dens op volle sterkte afgereisd naar Milton, en werkte een indrukwekkend toernooi af: ze klokten de derde tijd in de kwalificaties, en plaatsten zich in de volgende ronde voor de grote finale voor goud. Dat deden de Belgen in een tijd van 3:51.194, en daarmee deden ze slechts enkele duizenden van een seconde trager dan hun eigen nationale record. In de finale ten slotte werden de Belgen ingehaald door de Britten, en dus moesten ze tevreden zijn met zilver.

Olympisch ticket

Met die prestatie verzekerde België zich van deelname aan het achtervolgingstoernooi op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Al bezorgt dat de Belgische wielerbond ook een luxeprobleem: België heeft in Parijs beduidend meer medaillekansen in de ploegkoers en het omnium, maar de geselecteerde renners voor die onderdelen dienen ook de ploegenachtervolging af te werken.

De vijf Belgen die in actie kwamen in de verschillende rondes van het achtervolgingstoernooi waren Dens, Vandenbranden, Lindsay De Vylder, Thibaut Bernard en Yoran Van Gucht. (ACR/Belga)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier