Matthias Allegaert wint met ploegmaat heroïsche race in Ardennen: “Ik hou van nieuwe uitdagingen”

(gf)
Redactie KW

Matthias Allegaert uit Tielt heeft samen met Dennis Dieussaert voor een absolute topprestatie gezorgd door de tiende editie van de Grand Raid Nisramont in La Roche op zijn naam te schrijven. In heroïsche omstandigheden moest het duo achtereenvolgens 3 km kajakken, 24 km mountainbiken, 8 km trailrunnen, 11 km mountainbiken om dan af te sluiten met een 4 km bike/run.

“Het parcours was sowieso al heel stevig met de vele hoogtemeters”, zegt de 34-jarige Matthias Allegaert. “De weersomstandigheden met de regen, de hagel en de koude temperaturen maakten er wel een heel zware editie van. Die Raids, wedstrijden waarbij lopen, kajakken en mountainbiken in willekeurige volgorde worden gecombineerd, zijn heel erg populair in Wallonië en twee jaar geleden heb ik er voor het eerst aan eentje deelgenomen.”

Samen met Dennis Dieussaert vormt Matthias een heel erg sterk duo in deze uitdagende wedstrijden. Vorig jaar schreven ze immers de Raid van Namur, een ware klassieker, op hun naam. “Da’s echt een enorm groot evenement, te vergelijken met een toptriatlon in België en dat leeft daar ook enorm.”

“Het grappige was wel dat we daar als recreanten deelnamen en dat we daardoor twee uur na de elite moesten starten. Toen we over de finish kwamen, bleek echter dat we twee minuten sneller waren dan het eerste team bij de elite. Iedereen was toen met verstomming geslagen. De winnaars hadden toen ook al een interview gegeven voor de lokale televisie en ook de journalisten hadden hun artikel al geschreven. Wij kwamen dan maar het feestje verpesten”, lacht hij.

Matthias Allegaert is een echte sportman. Tot 2015 was hij als wielrenner actief en daarna stortte hij zich op de triatlon, waar hij ook mooie resultaten behaalde. “Momenteel doe ik voornamelijk nog offroad triatlons. Ik ben eigenlijk vooral op zoek naar uitdagingen die het allemaal interessant en leuk maken”, gaat hij verder. “Ook variatie vind ik heel belangrijk. Zo vorm ik ook een duo met Dennis in de SwimRun.”

Eilandjes

“Ons grote doel is om volgend jaar deel te nemen aan het WK SwimRun in Zweden. Dat is echt een fantastische wedstrijd waarbij in het totaal 60 km moet worden gelopen en 10 km moet worden gezwommen.”

“Ons grote doel is volgend jaar het WK SwimRun in Zweden”

“Er ligt daar een lange sliert van eilandjes en eigenlijk zwem je naar een eilandje, loop je erover en zwem je dan verder naar het volgende. Echt fenomenaal en we hopen ons daarvoor via het Ötillö circuit, een beetje te vergelijken met de IronMan in de triatlon, voor te kwalificeren”, besluit de sportieve Tieltenaar. (Gunther Dekie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier