Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt

Op woensdag 1 mei vormt het centrum van de stad opnieuw het decor van het traditionele ‘Inofec Kampioenschap van Tielt’. © WMe
Redactie KW

Op woensdag 1 mei vormt het centrum van de stad opnieuw het decor van het traditionele ‘Inofec Kampioenschap van Tielt’. De lokale afdeling van Vooruit zorgt voor verschillende open wielerwedstrijden, waar iedereen zonder koerslicentie aan kan meedoen.

“Het motto van de Dag van de Arbeid in Tielt is dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten en die filosofie doen we alle eer aan”, zegt Birger De Coninck. “Nieuw dit jaar is dat alle middelbare scholieren mee kunnen rijden. Om 13 uur en om 13.30 uur zijn er twee jeugdwedstrijden over een ingekort parcours voor iedereen van 8 tot 18 jaar, in verschillende leeftijdscategorieën. Deelnemen is volledig gratis en alle deelnemers krijgen een medaille en een drinkfles van Vega Bike.”

Kampioenentrui

Om 14 uur is er dan opnieuw de traditionele recreantenrit over 10 ronden van 4 kilometer. Die wedstrijd staat open voor alle meerderjarige recreanten zonder koerslicentie. “Vroeger was die koers alleen voor streekgenoten, maar dit keer kan iedereen meedoen, ongeacht woonplaats. Tot slot hebben we om 16 uur onze funwedstrijd, met 72 kilometer over 18 ronden op hetzelfde parcours. Alle wielertoeristen zonder competitievergunning zijn welkom. De eerste Tieltenaar over de meet wordt uitgeroepen tot Kampioen van Tielt en krijgt de Inofec Kampioenentrui. In de voormiddag zijn alle wielertoeristenclubs uit Tielt en deelgemeenten overigens vanaf 8 uur ook welkom in het Textielhuis voor een kopje koffie en een boterkoek. Zo zal de fiets de hele dag centraal hebben gestaan op 1 mei.”

Inschrijven voor de jeugdwedstrijden en voor de recreantenrit kan vooraf via mail naar 1meikoers@gmail.com of de dag zelf in Het Textielhuis. Voor de Accent Jobs Funwedstrijd, die deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium, kan enkel vooraf ingeschreven worden via www.wielertoeristenwedstrijden.be. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier