Jenthe Verstraete start op Moederdag als favoriet op PK voor eigen publiek in eigen Ingelmunster

Het stamlokaal van Team Jenthe is Café Riva, maar voor hun vergaderingen wijken ze wel eens uit naar een bijlokaal zoals Café De Veldbloem. Je herkent op de foto v.l.n.r. Carl Vanneste, Luc Corneillie, opa Eric, Jenthe en pa Kevin Verstraete, Philippe Soenens en Bjorn Desmet. © wvs
Wouter Vander Stricht

Jenthe Verstraete heeft de goede vorm te pakken. Hij werd afgelopen zaterdag mooi derde (en pakte de bergtrui) in Luik-Bastenaken-Luik voor juniores. Zondag 12 mei organiseert zijn supportersclub Team Jenthe het provinciaal kampioenschap in Ingelmunster. “We hebben voor 600 hoogtemeters gezorgd”, klinkt het.

Team Jenthe organiseerde al twee keer een wielerwedstrijd voor hun coureur in eigen gemeente, dit keer slaagden ze er in het Provinciaal Kampioenschap naar Ingelmunster te halen. Met koersdirecteur Luc Corneillie in de rangen beschikt men natuurlijk ook over een man met tonnen ervaringen in het wielermilieu. “Een PK brengt toch wel wat extra organisatie met zich mee, zo zijn er ook ploegwagens toegelaten in de koers. Iedere West-Vlaamse junior die fit is, moet die dag ook aan de start staan. Er zijn nu al 116 renners ingeschreven, dat wordt dus een groot peloton.” Ook financieel moet men iets dieper in de buidel tasten. “Het budget dat we nodig hebben, bedraagt het dubbele van een gewone koers. Dat komt ook omdat we per ronde ook nog een premie uitloven, iets wat we eigenlijk niet verplicht zijn.”

Renner boordevol vertrouwen

Maar ondertussen weet Team Jenthe zich ook geruggensteund door heel wat trouwe sponsors. Voor het parcours wordt ook uitgeweken naar Oostrozebeke en Meulebeke, maar start en finish zijn opnieuw getrokken in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster ter hoogte van Garage Soenens. “Er worden 13 ronden gereden van 9.620 meter, goed voor dik 125 kilometer. We hebben daarbij ook wat de hellende stroken opgezocht, zodat we toch op 600 hoogtemeters komen.” Dat is natuurlijk niet voor niets, Jenthe beschikt zelf over klimmersbenen. Een zwaardere koers is dus ook beter voor hun poulain.

Naast de seingevers kan Team Jenthe nog een beroep doen op een 25-tal vrijwilligers. “Aan de aankomstzone voorzien we iets om te eten en te drinken. Een vip hebben we niet voorzien, ook al omdat onze datum met Moederdag op dat vlak misschien niet ideaal is.”

De renner zelf kijkt met vertrouwen uit naar het PK. Niet enkel zijn recente prestatie in Luik-Bastenaken-Luik geeft hem daar reden toe. “Het seizoen heb ik geopend als vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne en vanaf dat moment wist ik dat het goed zat”, aldus de 18-jarige renner van Crabbé-Dstny.

Start van het PK op zondag 12 mei om 14.30 uur in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier