Roeselare Wie leidt er in WestSprint? (week 27)

Tom Vandenbussche

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners en wielrensters uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?

Vichte Jannik Steimle wint 87ste Textielprijs Vichte

Jannik Steimle heeft dinsdag de 87ste Textielprijs in Vichte gewonnen. Na 175 kilometer (14 ronden) was de 23-jarige Duitser in de kermiskoers de snelste van een kopgroep van zes renners. De Fransman Samuel Leroux werd tweede, voor de Nederlander Arvid de Kleijn. Gorden De Winter werd zevende, Maxime Vantomme achtste.

Avelgem Brian Rigole rijdt graag grote wedstrijden

Vorig jaar zette Brian Rigole (17) zijn eerste stappen in het wielerpeloton. Intussen liet hij al enkele mooie resultaten optekenen. Hij leerde veel bij en dat werpt zijn vruchten af.

Heestert Timo Desmet hoopt rentree in Sint-Denijs te maken

Tweedejaarsjunior Timo Desmet (18) maakt hoogstwaarschijnlijk zaterdag zijn comeback in Sint-Denijs. Na een val in de laatste etappe van de internationale driedaagse Aubel-Thimister-La Gleize moest de Heestertnaar de fiets noodgedwongen twee weken aan de kant laten. "Ondanks die rustperiode heb ik snel de conditie weer op peil gekregen. Mits een positieve controle hervat ik dit weekend de competitie", aldus de renner van Gaverzicht-Be Okay.

Handzame Dekien wint in Handzame

Jasper Dekien wint in Handzame de voorlaatste wedstrijd tellend voor het criterium van de Westhoek.

Cross in Eeklo was een ronde te lang voor Eli Iserbyt

Eli Iserbyt nam de beste start in Eeklo en leek op het slot van de cross ook op weg naar de zege. De West-Vlaming verslikte zich echter bij de passage aan de zandbak en zag zo zijn teamgenoot Laurens Sweeck op en over hem heen gaan. Sweeck bleef van dan af fiks doorgeven, waardoor voor Iserbyt een tweede plaats het hoogst haalbare bleek in zijn eerste wedstrijd van het seizoen.