Sportvrienden Dries organiseert 61ste Lenteprijs: “Jonge renners moeten wedstrijden rijden”

Het bestuur van Sportvrienden Dries. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De Lenteprijs is aan zijn 61ste editie toe op donderdag 9 mei. De wedstrijd is voor elite zonder contract en U23. In september is de jeugd terug aan zet.

“De start en aankomst vinden plaats aan zaal Vogelsang, Rijksweg 316 in Wielsbeke”, vertelt secretaris Bernard Vanluchene. “Daar gaan ook de inschrijvingen en prijsuitreiking door. We verwachten opnieuw om en bij de 125 renners. Meer en meer vallen dit soort wedstrijden weg. Wij blijven echter organiseren, omdat jonge renners wedstrijden moeten rijden. Het blijft heel moeilijk om sponsors en seingevers te vinden. Dat ondervinden we elk jaar opnieuw. Meer en meer mooie organisaties vallen weg, veel meer dan dat er bijkomen. Dit is een heel jammere vaststelling. Maar wij willen deze inspanningen blijven leveren, uit liefde voor het wielrennen en de aankomende talenten die graag terugkeren.

We naderen onze 65ste editie, dus willen we nog een tijdje doorgaan. Ook op 29 september zijn we er terug met de dag van het jeugdwielrennen. De miniemen rijden in de voormiddag en de aspiranten na de middag. Vanaf dit jaar willen we ook inzetten op G-wielrennen. G-sporters mogen rijden met een gewone fiets, een ligfiets, een tandem of een driewieler. Deze wedstrijd gaat over 45 minuten. Naar het aantal kilometers wordt niet gekeken. Zij starten na de aspiranten. G-sport zit in de lift. Ook wij willen hier ons steentje bijdragen. Hier is toch wel heel wat belangstelling voor. In 2024 willen we dus opnieuw aandacht besteden aan de jeugd en tevens de mindervaliden, waar we veel respect voor hebben. Dit is een bewuste keuze van onze club”, besluit Vanluchene. (ELD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier