Merlier eert betreurde Wouter Weylandt met zegegebaar: “Hij is niet vergeten”

© Twitter Soudal-QuickStep

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) vierde maandag zijn sprintzege in de derde rit van de Ronde van Italië met een passend gebaar voor de betreurde Wouter Weylandt. Merlier vormde net na zijn finish een ‘W’-gebaar ter nagedachtenis van de renner die in 2011 overleed in de Giro. “Hij is niet vergeten”, zei Merlier na afloop.

De toen 26-jarige Wouter Weylandt overleed op 9 mei 2011 tijdens een zware crash in de Giro, ook toen in de derde etappe. De Oost-Vlaming was een streekgenoot van Merlier. Het rugnummer 108, het nummer waarmee Weylandt toen koerste, wordt tot op de dag van vandaag nog steeds niet uitgereikt in de Giro, ter nagedachtenis aan de tragische gebeurtenis.

Merlier vierde in 2021 zijn eerste Giro-ritzege al met het ‘W’-gebaar om Weylandt te eren, en deed dat nu opnieuw. “Wouter is niet vergeten”, reageerde Merlier achteraf voor de camera van VTM. “Ik was als jong mannetje fan van hem. Ik was altijd fier om mee te kunnen rijden met het Scheldepeloton (een lokale trainingsgroep, red.) als hij er ook bij was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier