Dennis Dieussaert wint met ploegmaat Grand Raid in de Ardennen: “Offroadwedstrijden liggen ons wel”

Dennis Dieussaert en Matthias Allegaert naar winst in La Roche-en-Ardenne. © GF
Redactie KW

Dennis Dieussaert uit Bredene heeft onlangs in de Ardennen, samen met Matthias Allegaert uit Tielt, de tiende Grand Raid van Bérismenil gewonnen. Een heroïsche editie met een felle wind, regen- en hagelbuien.

In en rond La Roche-en-Ardenne moest het duo achtereenvolgens 3 km kajakken, 24 km mountainbiken, 8 km trailrun, 11 km mountainbiken en 4 km bik/run doen. Een parcours met veel hoogtemeters. Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert gingen in de kajak aan de leiding en stonden die koppositie niet meer af. Ze wonnen de Grand Raid in 3 u. 26’54.

Dieussaert, een 33-jarige leerkracht aan het VTI in Torhout, vormt met Allegaert een heel sterk duo in uitdagende wedstrijden. “In 2022 werd ik nationaal kampioen swimrun met Hannes Cool”, vertelt Dennis. “Vorig jaar kon Bjorn niet aan het BK meedoen. Matthias heeft hem toen vervangen, met opnieuw een landstitel.” Beiden boekten eerder winst in een gelijkaardige wedstrijd in Butgenbach, alsook in de Namuraid.

Ook individueel

“Met die prestaties kwam de nodigde sponsoring binnen, hebben we ons eigen team opgericht en zullen we ons in duo dit jaar vooral concentreren op raids en swimrun. Daarnaast doen we individueel wat wedstrijden, zoals een trailrun en crosstriatlons”, aldus Dieussaert die vorig jaar derde werd en eerste Belg tijdens de Ottilo Swimrun in het Zweedse Göteborg.

De Bredenaar is niet van plan om nog veel triatlons te doen. “In de kortere afstanden kunnen we nog mee met de top vijf, maar die offroadwedstrijden liggen ons wel. Het is conditioneel, maar ook technisch. Zowel op de mountainbike als het lopen. Hoe rap durf je afdalen, hoe diep je wil gaan in het klimmen. Het is een heel ander gegeven.”

Titel verlengen

“Die vrijheid en vooral in de natuur ligt ons net iets meer. Ik heb meer zin om voor dit soort wedstrijden te trainen”, besluit Dennis, die met Matthias deze zomer de Belgische titel swimrun wil verlengen om volgend jaar in die discipline aan het WK in Zweden mee te doen.

In Wallonië is er voor hen dit jaar ook de Raid Trophy, een regelmatigheidscriterium van tien wedstrijden. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier