Belofte Gauthier Servranckx: “Balans tussen koersen en studie zoeken”

Gauthier Servranckx. (gf)
Redactie KW

Gauthier Servranckx (18) heeft zijn eerste maand bij de beloften achter de rug. In het shirt van het Soudal-Quick.Step Devo Team werkte de eerstejaars al een vijftal wedstrijden af. Zaterdag trekt hij naar de Volta NXT Classic, een mini-Amstel Gold Race met start en aankomst in het Nederlandse Eijsden.

“Wellicht zal ik in Zuid-Limburg en de Voerstreek een parcours vinden dat iets meer bij mij past”, vermoedt Servranckx. “Ook al zijn de hellingen in die regio vrij kort. Tot nog toe reed ik vijf wedstrijden. Ik stond ook aan de start van de Grote Prijs Vermarc, een profkermiskoers in Rotselaar. Vroeg in de wedstrijd raakte ik betrokken bij een massale valpartij. Ik drong nog even aan, maar stapte af. Mijn elleboog was gekneusd en mijn knie zat dik. Gelukkig was dat de dag nadien al veel beter.”

De Belgische juniorenkampioen van 2022 debuteerde niet onaardig in de Road Series. Want veertiende in Brussel-Opwijk, zestiende in de Ronde van Limburg. De Wim Hendriks Trofee in Koewacht vorige week zaterdag, gewonnen door ploegmaat Lars Vanden Heede, verliep minder goed. “Met de ploeg stonden we bij de start achteraan”, blikt hij terug. “Een neutrale start was er niet, het was meteen volle bak koers. Ik werd opgehouden door een valpartij, belandde in de derde waaier en zag nooit meer de kop van de koers.”

Dagonderwijs

Een les voor de toekomst. Wat voor hem na de Volta NXT Classic – de nieuwe naam voor de Volta Limburg Classic (vroegere Hel van het Mergelland) komt is nog niet duidelijk. Het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden van donderdag 4 april in Ruddervoorde laat hij passeren. Vermoedelijk wordt het PK op de weg op zondag 7 april in Rollegem de volgende opdracht.

“In mijn eerste examenperiode had ik goeie en mindere vakken”

Servranckx kiest niet voor de gemakkelijkste weg. Hij combineert koersen met studies accountancy-fiscaliteit in dagonderwijs in Brugge. “Die combinatie is niet makkelijk”, geeft hij toe. “In mijn eerste examenperiode had ik een paar goeie vakken, ook enkele mindere. Het is wat aanpassen. Niet eenvoudig om het juiste evenwicht tussen studeren en trainen te vinden.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier