Viktor Vandenberghe sluit zich aan bij Soudal Quick-Step: “Ongelofelijk dat ik deze kans gekregen heb”

Viktor hoopt zich deze zomer zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden op het crossseizoen volgend jaar. © Instagram
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

Cyclocrosser Viktor Vandenberghe (19) uit Vichte maakt sinds kort deel uit van het Development Team van Soudal Quick-Step. “Ik ben heel blij dat ik die kans gekregen heb. Ik ga er voor de volle 100 procent voor”, glundert Viktor.

Sinds hij zich een vijftal jaar geleden volledig inzette voor de cyclo-cross, gaat het snel voor Vichtenaar Viktor Vandenberghe. Vorig jaar werd hij Belgisch kampioen bij de Junioren en sinds kort maakt hij deel uit van het Development team van Soudal Quick-Step. Het Devo team bestaat uit beloftevolle jonge renners. Afhankelijk van hun prestaties, kunnen ze daarna doorgroeien naar het Worldtour team. “Tijdens het wegseizoen deze zomer rijd ik voor Soudal Quick-Step, maar tijdens het crossseizoen volgend jaar zal ik wel voor Pauwels Sauzen – Bingoal blijven rijden”, legt Viktor uit.

Scout

“Vorig jaar is er tijdens Menen Kemmel Menen, een internationale wielerwedstrijden voor junioren, een scout komen kijken van Soudal, Johan Molly. Na de wedstrijd heb ik een gesprek gehad en een test gedaan. In januari kreeg ik dan het bericht dat ze interesse hebben in mij. Ik heb echt geen moment getwijfeld en ben meteen ingegaan op hun voorstel”, vertelt Viktor.

Verwachtingen

“Het afgelopen crossseizoen was niet slecht, maar ook niet super goed. Ik hoop vooral dat ik door deze zomer op de baan te rijden, nog meer structuur en begeleiding krijg. Op die manier wil ik mij optimaal voorbereiden voor volgend jaar”, legt Viktor uit.

“Voorlopig is het nog even afwachten welke wedstrijden ik zal meerijden. Ik weet wel al dat ik mee doe met het BK tijdrijden en de Elfstedenronde in Brugge. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Ik ben sowieso al heel dankbaar voor de mooie kans die ik gekregen heb.”

Studies

Viktor combineert het topsporten met zijn studies werkvoorbereiding hout aan de Hogeschool Vives. “Het is niet altijd gemakkelijk om alles te combineren. Ik heb nu ook twee dagen per week stage, wat het nog moeilijker maakt om ook al mijn training te kunnen doen. Ik heb wel een topsportstatuut, maar dat heb ik voorlopig nog niet veel nodig gehad”, legt Viktor uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier