Eerste zege levert Olivia Vercruysse provinciale trui op

Olivia Vercruysse. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Olivia Vercruysse (17) uit Sint-Andries is pas aan haar tweede volledige wielerseizoen bezig. In Adinkerke veroverde de eerstejaarsjuniore haar eerste titel. In een spurt won de renster van Van Moer Logistics het West-Vlaams kampioenschap. Meisjes nieuwelingen en meisjes junioren koersen meestal samen. Dat was in Adinkerke niet anders. Olivia Vercruysse bolde als eerste over de streep. Ze werd niet voorafgegaan door een nieuwelinge noch door een renster uit een andere provincie.

“Dat ik de koers won maakt deze provinciale titel zoveel mooier”, glundert de Brugse. “Op het vlakke parcours was het geen lastig PK. In de finale heb ik met twee ploeggenotes geprobeerd om weg te springen, maar we werden weer gegrepen. Eigenlijk trok Anna Meeusen de sprint aan voor mij. Ze piloteerde me uitstekend naar de laatste hectometer. Zo kon ik het afmaken. Als ik kan zal ik in het Oost-Vlaams kampioenschap voor haar zeker iets terugdoen.”

Langere afstand

Nochtans was het seizoen 2024 voor Olivia Vercruysse niet zo goed gestart. “Door mycoplasma kon ik pas in het tweede deel van maart beginnen koersen”, verduidelijkt de studente Latijn-wetenschappen. “Even werd voor klierkoorts gevreesd. Gelukkig werd het niet zo erg. In mijn tweede koers in Tielt werd ik meteen tweede.”

Op vrijdag 10 mei waagt ze zich in Puivelde (St-Niklaas) aan een wedstrijd bij de elite. “Een koers over een langere afstand moet ik eens proberen. Vermoedelijk ga ik zondag in de Vlaamse Ardennen trainen. Om mij voor te bereiden op de Ronde van Vlaanderen van 19 mei. Vorig jaar heb ik daar mijn eerste koers over hellingen gereden. Ik eindigde in het tweede peloton. Vorig seizoen was mijn eerste volledige in de koers. In de spurt ben ik niet slecht, maar een explosief type als Auke De Buysser zal ik niet kloppen.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier