Mathis Vandenheede (14) uit Waarmaarde is provinciaal kampioen tijdrijden

Mathis Vandenheede (Gaverse Isorex Cycling Team) tijdens het PK op 4 april. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Mathis Vandenheede (14) heeft naast enkele toptienplaatsen ook al een overwinning op z’n naam. Een zege die een trui opleverde. In Ruddervoorde kroonde hij zich bij de eerstejaarsnieuwelingen tot West-Vlaams kampioen tijdrijden. Zaterdag showt hij die trui in de testtijdrit in Poperinge.

“Ik was naar Ruddervoorde gegaan met de ambitie beter te doen dan mijn derde plaats van vorig jaar bij de veertienjarigen”, blikt de renner van het Gaverse Isorex Cycling Team terug. “Jawel, ik had me goed proberen voorbereiden. Vooraf was ik het parcours gaan verkennen. Ik werk met Michiel Stockman als trainer. Ook dankzij z’n trainingen was ik goed voorbereid.”

Ploegmaat Liam Depoorter gaf 7,5 seconden toe op Vandenheede. Robin Van De Walle, zoon van ex-prof Jürgen, verloor 22 seconden op de kampioen. “Onvoorzien had ik enkele dagen voor het PK ook een goeie training gehad”, lacht Mathis Vandenheede. “Ik kreeg de kans in Noord-Frankrijk de Pévèle Classic te rijden. Nadat ik een eerste valpartij kon ontwijken, lukte dat na zes kilometer niet. Daarna heb ik 55 kilometer alleen gereden. Ik haalde wel de finish.”

Himmelfahrt Tour

Hij bolde als 73e over de streep, bijna negen minuten na winnaar en ploegmaat Mauro Keppens. Eerder werd hij tiende in St-Janskappel, vijfde in Heestert en vorige zaterdag achtste in Zonnebeke (tweede eerstejaars). Mooie uitslagen voor iemand die net overkomt van de aspiranten.

“Zaterdag mag ik in de nationale testtijdrit in Poperinge voor het eerst mijn provinciale kampioenstrui aantrekken”, glundert de student bedrijfseconomie. “Op 1 mei zal ik in Geraardsbergen ook het Belgisch kampioenschap tegen de klok rijden. Als ik me niet vergis, is het daar een tijdrit van negentien kilometer.”

Enkele dagen later, op 4 mei, staat in Adinkerke-De Panne het West-Vlaams wegkampioenschap op de kalender. En tijdens het Hemelvaartweekeinde neemt ploegleider Franco Heyse Mathis Vandenheede mee naar de Deense Himmelfahrt Tour. (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier