Belofte Robin Orins op podium van Parijs-Roubaix: “Ik wilde winnen voor Tijl De Decker, hele koers aan hem gedacht”

Robin Orins (rechts) op het podium. © Belga

Een emotioneel moment zondag in Parijs-Roubaix voor beloften: de derde plaats van Robin Orins van het opleidingsteam van Lotto Dstny. Na afloop waren er tranen. “Ik wilde winnen. Niet voor mezelf, maar voor Tijl”, eerde Orins de betreurde Tijl De Decker

De Decker won vorig jaar Parijs-Roubaix voor beloften, maar kwam in het najaar om het leven bij een tragisch trainingsongeval. West-Vlaming Orins maakte vorig jaar net als De Decker deel uit van de Lotto Dstny-ploeg in Roubaix, en werd toen ook al derde. Deze keer kwam hij naar eigen zeggen terug om te winnen:

“Niet voor mezelf, maar voor Tijl. Ik heb de hele koers met hem in mijn hoofd rondgereden. Winst zat er in … tot 150 meter voor de streep die andere twee nog over me kwamen.”

Andere twee

‘Die andere twee’, dat waren de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Brit Robert Donaldson, met wie Orins in de finale weg was gereden.

“Alles liep perfect. Ik voelde me enorm sterk. Op 95 kilometer voor het einde hadden we eigenlijk afgesproken om alles eens te doen breken, en dat lukte. Op de strook van Camphin-en-Pévèle schudde ik later zelf aan de boom. Maar toen ik Teutenberg zag, wist ik meteen: met hem naar de finish rijden is geen optie. Hij is een snelle man, dus ik moest hem eerder zien kwijt te geraken.”

Daarom probeerde Orins een late uitval. “Bij het opdraaien van de piste probeerde ik het, maar er zat niet genoeg meer op de benen. Op 150 meter van de streep kwamen ze allebei nog over me en zo word ik derde. Alweer. Daarvoor kwam ik niet naar Roubaix … Dit is zuur, ik wilde het zo graag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier