Jenthe Verstraete pakt de bergtrui en eindigt knap derde in Luik-Bastenaken-Luik

Jenthe Verstraete, rechts van de Franse winnaar Paul Seixas, mag uitermate tevreden terugblikken op de Ardennenklassieker. © GF
Wouter Vander Stricht

Zaterdag 4 mei werd Luik-Bastenaken-Luik voor juniores verreden. “Eindelijk op mijn terrein”, had Jenthe Verstraete op voorhand laten optekenen. En de 18-jarige Ingelmunsternaar ontgoochelde niet in internationaal gezelschap. In de klimklassieker eindigde hij derde op 16 seconden van de Franse winnaar Paul Seixas. Jenthe mocht twee keer het podium op, hij was immers ook winnaar van het bergklassement. Wout Hemeryck (CT Luc Wallays-Jonge Renners) uit Gits werd knap achtste.

Dat Jenthe Verstraete klimmersbenen heeft, dat is geen geheim in het juniorespeloton. De renner van Crabbé-Dstn was het klassieke seizoen begonnen met een sterke vierde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar hij keek ook uit naar de wedstrijden met meer hoogtemeters en die uitdaging vond hij in Luik-Bastenaken-Luik. Over de ruim 137 kilometer kon hij zich meten met de beste internationale renners. Hij won de bergtrui, werd derde en eerste Belg. Naast de winnaar moest hij ook nog de Nederlander Daan Dijkman laten voorgaan.

Komende zondag organiseert zijn fanclub, Team Jenthe, in eigen Ingelmunster het Provinciaal Kampioenschap voor juniores. Daar staat hij ook als favoriet aan de start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier