“Goed hersteld na Ronde van Turkije”: Kemmelnaar Thomas Joseph tevreden met bronzen plak op BK gravel

Het podium met vlnr: Daan Soete, winnaar Gianni Vermeersch en Thomas Joseph. (foto BK Gravel)
Anton Peene Reporter

Op het BK gravel bij de mannen won Gianni Vermeersch voor Daan Soete en Thomas Joseph. De 27-jarige renner van het continentale Tarteletto-Isorex is tevreden met zijn bronzen medaille en kijkt reikhalzend uit naar het drukke programma van de komende weken.

Thomas Joseph trok met een goed gevoel richting Turnhout, waar hij aan de start verscheen van het BK gravelbiken. “Het was een koers van 151 kilometer en het was een slopende wedstrijd”, zegt Thomas. “Toen Greg Van Avermaet voorin wegviel na een lekke band, voelde ik dat er een podium inzat. Greg reed namelijk heel hard en we waren nog niet klaar met hem. Op het einde voelde ik een kramp opkomen en werd er tactisch gereden. Ik besloot om vroeg aan te gaan, op zo’n 500 meter van de meet. Gianni kon me snel remonteren en Daan Soete pakte me op de meet. Het beste was er toen af. Met een derde plaats ben ik heel tevreden. In zo’n deelnemersveld is dat een mooi resultaat. De voorbije weken had ik in de Arno Wallaard Memorial, waar ik vijfde werd, en in de Ronde van Turkije een goeie conditie. Na zo’n rittenkoers is het altijd even afwachten hoe je hersteld bent en dit keer is het goed uitgedraaid.”

Druk programma

Deze prestatie schenkt Thomas vertrouwen voor de komende weken. “Eigenlijk voel ik me al het hele jaar goed. Enkel in de Bredene-Koksijde Classic moest ik achter de feiten aanhollen, maar in de andere koersen kon ik steeds een rol van betekenis spelen. Ik hoop om de lijn door te trekken en een goeie mei- en junimaand te hebben. Het wordt een druk programma met komende zondag al de Elfstedenronde in Brugge, deze koers is een sprintfestijn en ik zal dus in functie rijden van Timothy Dupont. Op Hemelvaart volgt Circuit de Wallonie, waar ik ooit al eens goed was voor een top-20. Daarna staan Puivelde, Port Epic en de Ronde van Limburg op het programma. Als ik gespaard kan blijven van tegenslag, hoop ik hier en daar weer een mooie eindnotering neer te zetten. Later volgen dan nog de Omloop van het Hageland en ook het BK staat aangestipt.”

Veel energie

Tussendoor volgt misschien nog een gravelkoers. “Ik wacht nog af of ik zal meedoen op 12 mei in het Duitse Aken. Gravelkoersen vergen veel energie en ik wil me niet vergalopperen. Met het drukke programma moet er voldoende evenwicht zijn”, zegt de 27-jarige renner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier