Wielerteam Ieper heeft opnieuw de wind in de zeilen

Wielerteam Ieper groeide de voorbije jaren uit van 20 tot 47 renners. © gf
Anton Peene Reporter

Wielerteam Ieper heeft opnieuw de wind in de zeilen. Met een vernieuwd dynamisch bestuur onder leiding van Laurens Boutté en Freddy Dequeker groeiden ze weer naar 47 renners.

Laurens Boutté was vroeger zelf ook actief in de wielersport. “Ik heb nog gekoerst en verder cyclocross, duatlon en triatlon gedaan”, vertelt Laurens. “Met Kenzie, Jordy en Niels hebben we ook drie koersende zonen. Jordy hervatte dit jaar na twee en een half jaar inactiviteit. Kenzie had eerder ook al een tussenperiode ingelast. Ze focusten zich toen allebei op de bouw van hun woning. Onze jongste zoon Niels is gestopt na zijn seizoen als eerstejaarsbelofte.”

Ploegstage in Spanje

Enkele jaren geleden blies Laurens samen met Freddy Dequeker Wielerteam Ieper nieuw leven in. “Van 20 renners zijn we in drie jaar tijd uitgegroeid tot 47. We bedanken iedereen die hier zijn steentje heeft aan bijgedragen. Niet in het minst onze sponsors. Dit jaar gingen we voor het eerst op stage naar Spanje. Met 25 man, inclusief omkadering, trokken we in de krokusvakantie naar Torrevieja. Ook volgend jaar zijn we weer van de partij en er zijn er al 34 ingeschreven.”

Peter Stan Dewulf

De bekendste renner van Wielerteam is ongetwijfeld Stan Dewulf. “Stan is peter van onze ploeg en was aanwezig op onze ploegvoorstelling. Zijn broer Gust koerst ook weer bij ons. We vinden het belangrijk om ons te engageren voor het jeugdwielrennen. Bovendien is Wielerteam Ieper ook erkend als jeugdteam bij Cycling Vlaanderen. Twee van onze renners mogen meedoen aan Gent-Wevelgem bij de junioren op zondag 21 april. Dat zijn Maarten Michalski en Joran Lamote. Naast junioren beschikken we ook over miniemen, aspiranten, nieuwelingen, beloften en elite zonder contract.”

“Ons clublokaal is Atlantis Bowling in de Posthoornstraat. Van daaruit kunnen we veel kanten uit om te trainen. We verwelkomen iedereen uit de ruime regio Ieper, Poperinge en Heuvelland. Ook meisjes kunnen zich zeker aansluiten. Van een Kopecky-effect is voorlopig nog geen sprake.”

Laurens is voorzitter, maar doet nog meer dan dat. “Ik geef ook trainingen en ga soms mee met de ploegleiders naar wedstrijden”, aldus de 56-jarige Zillebekenaar, die werkt in het managementteam van een maatwerkbedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier