Kyano Cottignies hoopt op podium op PK in Adinkerke

Op het PK in Ruddervoorde haalde Kyano Cottignies het voor R. Messely en T. David. © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

De West-Vlaamse tijdrittitel heeft hij al. Zaterdag 4 mei probeert Kyano Cottignies uit Emelgem in Adinkerke de provinciale wegtitel aan zijn palmares toe te voegen.

Aan het PK van vorig jaar bewaart hij geen al te beste herinneringen. “Tijdens dat West-Vlaams kampioenschap in Adinkerke keek iedereen naar mij”, herinnert Cottignies zich nog heel goed. “Iedere ronde waren er heel wat aanvallen. Ik reageerde vaak. Dat hou je niet vol. Dus liet ik op een bepaald moment enkele jongens rijden. Ook dan zat iedereen naar mij te kijken. De vogels waren gaan vliegen. Hopelijk word ik zaterdag niet zo erg geviseerd.” Vermoedelijk zullen de West-Vlaamse tweedejaarsnieuwelingen zaterdag ook naar titelverdediger Bas Vandenbulcke, bij Acrog-Tormans ploegmaat van Cottignies, kijken.

“In de meeste wedstrijden maken de West-Vlamingen echt koers”, weet Cottignies. “Ik hoop dat ze bereid zijn dat zaterdag opnieuw te doen. Zodat het een harde wedstrijd wordt. Vorig jaar verging het mij in Adinkerke niet zo goed. Dit keer wil ik het podium halen.” En uiteraard liefst in de kersverse provinciale trui, met de gouden medaille om de hals.

BK hoofddoel

“Tot nog toe liep het seizoen heel goed”, aldus Cottignies die de wegwedstrijden in Heestert en Deux-Acren won. “Dit seizoen eindigde ik nog niet buiten de top vijf. Vorige zaterdag trok ik naar het Oost-Vlaamse Evergem. Daar was het een saaie wedstrijd. In de slotronde leek iedereen plots wakker te schieten en werd vooral naar mij gekeken. In de sprint raakte ik helemaal ingesloten. Een wonder dat ik nog tweede werd.” Eerstejaarsnieuweling Tobias Flasj won die regionale wedstrijd.

“Hoofddoel is op zondag 11 augustus in Liedekerke de Belgische wegtitel proberen te veroveren. Maar dat is nog ver. Nu zitten we ook in een belangrijke periode. Na het PK trek ik naar een driedaagse in Tsjechië. Nadien volgen de Grote Prijs Vermarc in Rotselaar en de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Specifiek naar deze periode heb ik niet gepiekt. Mijn conditie is al een tijdje goed.” (HF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier