Jordy Decottignies: “Spijtig dat we de Beker van België niet mogen rijden”

Jordy Decottignies. (foto VDB) © VDB
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Ontgoocheling maakte plaats voor tevredenheid. Jordy Decottignies (22) deed in het PK voor beloften in Rollegem in de slotkilometer een gooi naar de West-Vlaamse trui, maar werd door Arno Vanhaecke gecounterd. Meteen na de aankomst was de laatstejaarsbelofte zwaar teleurgesteld.

“Ik ben nog altijd overtuigd dat ik in de slotkilometer door te demarreren toen het even stilviel de juiste beslissing nam”, blikt de pion van CT Uw Immo Plus-Pessemier terug naar 7 april. “Arno Vanhaecke zat helemaal achteraan de kopgroep toen ik sprong. Hij reageerde en kwam met veel snelheid over mij. Een echte sprint is het niet geworden. Met drie hellingen per ronde en bijzonder veel wind was het een zware wedstrijd. In de laatste hectometers zat ik echt tegen de krampen aan”, zucht Decottignies.

alles voor de koers

Z’n late uitval, na een offensief van bijna honderd kilometer, was een bevestiging van de eerste wedstrijden dit seizoen. “Ik haalde al twee keer een toptienplaats”, gaat de student elektromechanica verder. “Dat is redelijk goed, want 2023 was niet top. Nochtans doe ik alles voor de koers. Was het in Rollegem gelukt, zou dat mijn eerste zege ooit geweest zijn. Vandaar dat mijn teleurstelling meteen na afloop zo bijzonder groot was.”

Zondag trekt Jordy Decottignies naar de kermiskoers in Beselare, volgende week woensdag naar de midweek in De Haan. “Ik kijk vooral uit naar de iets lastiger wedstrijden”, benadrukt Decottignies. “De Ardense Triptiek volgende maand is zo’n meerdaagse. Vermoedelijk zal ik in augustus ook de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften kunnen rijden. Doordat mijn ploeg niet werd geselecteerd voor de Beker van België, vallen veel interclubs weg.”

Een streep door de rekening van de belofte uit Roeselare. “Eigenlijk stapte ik over naar de ploeg van ex-renner Benjamin Verraes om die Beker van België te kunnen rijden”, beweert Decottignies. “Omdat ik mijn zinnen op het jongerenklassement had gezet. Want dit is het laatste jaar dat ik die trui kan pakken. Op de ploegbijeenkomst ter voorbereiding van het seizoen kregen we te horen dat we geen Beker van België mogen rijden.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier