Arne Desimpelaere rijdt de Kattekoers: “Bekend terrein”

Arne Desimpelaere heeft drukke zomer voor de boeg. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Arne Desimpelaere waagt zich aan de Kattekoers. De eerstejaarsbelofte heeft goeie en minder goeie herinneringen aan gaststad Ieper. Als junior haalde hij er vorig voorjaar als laatste de streep van de GP André Noyelle. In de zomer nam hij sportief revanche door La Route des Géants als derde af te sluiten.

De 19-jarige renner combineert koersen met universitaire studies lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. De examenperiode in januari leerde hem dat hij op studievlak een tandje moet bijsteken. “Ik heb extra werk deze zomer”, zucht hij. “Want geslaagd in slechts één van de vijf examens. Toch zie ik het nog altijd zitten.”

Trainingsweekend

Net als het koersen. De pion van The Lead Out Cycling Academy tankte tijdens het West-Vlaams wegkampioenschap in Rollegem vertrouwen. Hij sloot de titelstrijd als zesde af. “Op het einde zat ik volledig kapot”, blikt Desimpelaere terug. “Door de wind en de aard van het parcours was het een zware wedstrijd. Ik veroverde een plaatsje in de beslissende vlucht met acht. Dat was een pluspunt. In die kopgroep zaten drie renners van Urbano-Vulsteke. Die mannen begonnen vroeg aan de finale. Met nog 50 km te gaan demarreerde Arno Vanhaecke. We hebben een volle ronde moeten achtervolgen om hem terug te pakken.” Vanhaecke had in de slotkilometer nog voldoende jus in de benen om de klus af te maken. Vorig weekend bleef Desimpelaere uit competitie. “Op de kalender stond enkel de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik plus een wedstrijd bij de elite zonder contract waarvoor 400 renners vooraf inschreven”, weet de renner uit Aarsele. “Dus werd het een trainingsweekeinde. Het parcours van de Kattekoers ben ik niet gaan verkennen. In die regio heb ik al vaak gekoerst, ik ken het daar vrij goed.”

“Ik hoop net als in Youngster Coast Challenge in mooie groep finish te halen”

Vorig seizoen werkte hij er twee wedstrijden af. “De dag van Gent-Wevelgem voor profs reed ik de UCI-koers voor junioren”, blikt hij terug. “Door een valpartij raakte ik achterop en haalde ik als allerlaatste de streep in Ieper.”

“In La Route des Géants verging het beter en werd ik derde. Zondag is het één van de grootste wedstrijden voor beloften. Ik hoop dat ik, net als in de Youngster Coast Challenge, in een mooie groep de finish haal.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier