“Ik ben overweldigd door de steun”: Wout van Aert herstelt van operatie in La Réserve in Knokke-Heist

Philippe Verhaest

Wout van Aert heeft voor het eerst sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen de stilte doorbroken. Op zijn Instagrampagina deelde hij een foto van zichzelf en zijn hond in het hotel La Réserve in Knokke-Heist. “Negen dagen na de operatie begin ik me weer een beetje als mezelf te voelen”, zegt hij.

De arm stevig ingepakt tuurt de Visma-Lease a Bike-renner over het Zegemeer aan het luxehotel La Réserve. Bij zijn bijzonder zware crash in Dwars door Vlaanderen brak Wout van Aert zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben en onderging hij een zware operatie.

Herstel absolute prioriteit

“Ik hoop snel weer op mijn fiets te zitten, maar momenteel is mijn absolute prioriteit een volledig herstel van mijn wonden en gebroken beenderen”, zegt hij. “Ik ben wel dankbaar door de extra tijd die ik met mijn dierbaren kan doorbrengen.”

“Ik wil iedereen bedanken die zich om mij bekommerde na mijn val. Mijn vrouw, kinderen, familie, vrienden, het hele team, de artsen, verpleegkundigen, therapeuten…”

Van Aert kan niet genoeg benadrukken hoe overweldigend de steun is. “Ik heb nog nooit zoveel berichtjes, mails en geschenken ontvangen… Dit heeft me meer doen glimlachen en minder doen lijden. Duizend keer bedankt!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier