Koers voor nieuwelingen en juniores in Geluveld

Enkele organisatoren van de wielerwedstrijden met v.l.n.r. Roger Cloedt, Roger Boscart, Franky Salomez, Gino Leyn, Kevin Carrein, Stefan Moncarey, Milan Salomez en Sien Vanhee. © ZB
Redactie KW

Op zaterdag 20 april organiseren Koerscomité ‘t Hoekske en de wielerclub Geluveld Koerse twee wedstrijden met nieuwelingen en juniores in het Margarethadorp.

In Geluveld is men van geen kleintje vervaard, want in 2018 organiseerde men zelfs vier wedstrijden op dezelfde dag. “Dit totaalconcept voor de jeugd was een primeur in Europa”, zegt Roger Boscart, voorzitter van VC Geluveld Koerse. “Onze club is ontstaan omdat we een wielerclub nodig hadden om te organiseren. Vroeger deden we dat met een club uit Kruiseke, maar we hebben er gewoon zelf een opgericht om in orde te zijn. Onze club bestaat naast mezelf als voorzitter uit Roger Cloet, Franky Salomez, Gino Leyn, Stefan Moncarey. Onlangs versterkten we ons ook met de jongeren Quinten Lamote, Milan Salomez en Kevin Carrein. Ons lokaal is gevestigd in ‘t Hoekske, in de Menenstraat 174 in Geluveld.”

Parcours

Op zaterdag 20 april organiseren het Koerscomité ’t Hoekske en de Wielerclub VC Geluveld Koerse de Grote Prijs ‘t Hoekske voor nieuwelingen en junioren.

Alle koersformaliteiten vinden vanaf 12 uur plaats in lokaal ‘t Hoekske. De nieuwelingen gaan van start om 13.30 uur voor een wedstrijd over 62 km of tien ronden van 6,2 km.

De junioren vertrekken om 15.45 uur en krijgen 93 km of 15 ronden van 6,2 km voorgeschoteld.

Het parcours bestaat uit de Zandvoordestraat, de Menenstraat, de Oude Zandvoordestraat, de Oude Komenstraat, de Blokstraat, de Doornkapellestraat, de Kruisekestraat en de Zandvoordestraat. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier