Timothy Dupont op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije

Timothy Dupont reed vorig jaar de Ronde van Turkije al eens. © Belga
Redactie KW

Timothy Dupont (36) neemt vanaf zondag deel aan de Ronde van Turkije. Ook al mag hij zichzelf intussen bij de oudste renners in het profpeloton rekenen, dat wil niet zeggen dat Dupont er zomaar voor spek en bonen tussen rijdt. Ook dit jaar niet.

Op 8 februari was het, in zijn eerste koers van het jaar, meteen raak. In de Ronde van Antalya won hij een massasprint. Bij terugkeer in België ging Dupont op zijn elan door. Hij werd tweede in de GP Monseré, tweede in de GP Vermarc in Rotselaar, achtste in de Bredene-Koksijde Classic, negende in Cholet Agglo Tour en tweede in Lendelede. Anderhalve week geleden behaalde Dupont nog een twaalfde plaats in de Scheldeprijs in Schoten. “Als je mijn voorlopige uitslagen van dit seizoen bekijkt, kan ik niet veel beter doen.”

Dupont is intussen aan zijn elfde seizoen als prof bezig. “Ik ben trots op mijn constante doorheen alle jaren. Er zijn veel renners die het niet zo lang volhouden. Ik wil zeker nog twee jaar voortdoen, maar het is lang niet zeker of dat het eindstation wordt. Bij Tarteletto-Isorex rijd ik een heel mooi programma met wedstrijden die me liggen.”

winnen als sprinter

Vanaf zondag is Dupont aan de slag in de achtdaagse Ronde van Turkije. Hij kijkt uit naar de sterk bezette meerdaagse. Met onder meer Sam Welsford, Fabio Jakobsen, Giacomo Nizzolo en Mark Cavendish oogt het deelnemersveld meer dan aantrekkelijk. “Ritwinst is het doel. Overal waar ik start, wil ik als sprinter winnen. Vorig jaar kwam ik er dichtbij, maar tegen Philipsen was het heel moeilijk. Ook nu oogt het deelnemersveld mooi, maar dat zijn allemaal renners met wie ik zal kunnen concurreren. Welsford en Van Poppel zijn alleszins een duo om in de gaten te houden. Van Poppel is impressionant als lead-out. Je moet maar eens de resultaten van de voorbije twee jaar bekijken. Ik zit heel vaak alleen in de laatste kilometer, maar kan heel goed het wiel kiezen dat ik wil hebben. Al is en blijft het moeilijker om te winnen zonder lead-out. Uiteindelijk moet je zelf afwerken.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier