Bellegem / Horeca Bellegem / Horeca “Een goeie sommelier moet vooral nederig zijn”: Michelin verkiest Mathieu Vanneste van Boury tot beste van het land Het Roeselaarse restaurant Boury mag al drie jaar met evenveel Michelinsterren aan de gevel pronken, nu heeft het volgens de culinaire bijbel ook de beste sommelier van het land in de rangen. Mathieu Vanneste (39) waakt er al sinds 2022 als een goeie huisvader over zo goed als alle dranken die er geserveerd worden. “Deze titel is een bekroning voor het werk dat ik de voorbije 25 jaar heb geleverd. En dat is allesbehalve af.” 1 maart 2024
Tielt / Horeca Tielt / Horeca West-Vlaamse Michelinster fonkelt bij Restaurant Julien in Lovendegem: “We willen elke dag een tikkeltje beter doen” 28 februari 2024
Brugge / Horeca Brugge / Horeca De Jonkman uit Brugge behoudt twee Michelinsterren, maar is groene ster kwijt 26 februari 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca “Dit is een bekroning”: Mathieu Vanneste van Boury is Sommelier van het jaar 26 februari 2024
Waregem / Horeca Waregem / Horeca Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld 26 februari 2024
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca “Dit doet zóveel deugd”: opnieuw drie Michelinsterren voor Boury 26 februari 2024
Izegem / Horeca Izegem / Horeca Geen nieuwe Michelinsterren voor West-Vlaanderen, Boury heeft nu ook Sommelier van het jaar in huis 26 februari 2024
Restaurant Restaurant Uitreiking Michelinsterren: Opnieuw drie sterren voor Boury, Mathieu Vanneste (Boury) is beste Sommelier 26 februari 2024
Emelgem / Restaurant Emelgem / Restaurant “Gastronomie met een hoek af”: restaurant Nast getipt onder de kandidaten voor een Michelinster 26 februari 2024
Elverdinge / Horeca Elverdinge / Horeca Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg” 23 februari 2024
Beveren (Roeselare) / Horeca Beveren (Roeselare) / Horeca Wie is Tim Boury, chef-kok van het beste restaurant van België: de keukenprins is een koning geworden 28 november 2023
Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant De Garage van schoonbroers Fitzgerald Rigole en Tom Brys krijgt label Bib Gourmand 16 maart 2023
Restaurant Restaurant Van 62 tot 250 euro voor het goedkoopste menu: tafelen in een sterrenrestaurant, wat kost dat? 15 maart 2023
Bellegem / Horeca Bellegem / Horeca Kortrijkse topchef Matthieu Beudaert heeft opnieuw een Michelinster beet: “Table d’Amis is mijn kindje. Daar doe ik álles voor” 15 maart 2023
De Haan / Restaurant De Haan / Restaurant De Kruidenmolen niet langer ‘Bib Gourmand’: “Eigen keuze, menu aan 40 euro lukt ons niet meer” 16 maart 2023
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Oudenburg én Oostende zijn trots op sterrenchef Willem Hiele 16 maart 2023
De Panne / Horeca De Panne / Horeca Sterrenchef Stéphane Buyens verliest ster in Michelingids en kondigt sluiting aan: “Het één heeft niets met het ander te maken” 13 maart 2023
Update Kortrijk / Restaurant Update Kortrijk / Restaurant West-Vlaamse restaurants winnen en verliezen bij Michelin 2023: Willem Hiele en Table d'Amis maken comeback met één ster 13 maart 2023
De Panne / Horeca De Panne / Horeca Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox in De Panne moet Michelinster inleveren 13 maart 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Geert Van Hecke, al 40 jaar de culinaire ‘godfather’ van België: “Met die titel koop je geen brood, hé” 13 maart 2023
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Topchef Geert Van Hecke legt vinger op de wonde: “Culinair Brugge is onvoldoende aantrekkelijk voor zakenmensen” 25 mei 2022
Video Brugge / Televisie Video Brugge / Televisie Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openhartig over sluiting Hertog Jan 24 mei 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Brugse chef Ruige Vermeire (L.E.S.S): “Verlies van Michelinster noopt ons tot zelfreflectie” 24 mei 2022
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Vol-Ver in Marke behoudt Michelinster: “Het is de passie die zich vertaalt in het bord” 24 mei 2022
De Panne / Horeca De Panne / Horeca Chef Buyens van Hostellerie Le Fox in De Panne: “Blij dat we met ons team onze 2 Michelinsterren behouden” 24 mei 2022
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Geen Bib Gourmand meer voor Bistro Mathilda in Oostende: “Menu van 39 euro is niet meer haalbaar” 24 mei 2022
Komen-Waasten / Horeca Komen-Waasten / Horeca Restaurant Fleur de Sel krijgt als eerste restaurant in Komen-Waasten de erg gegeerde titel van Bib Gourmand 23 mei 2022
Marke / Horeca Marke / Horeca Chef Martijn van Rebelle die eerste Michelin-ster haalt: “Niet verwacht, wel gehoopt” 23 mei 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Philippe Serruys (Gouden Harynck) is ster kwijt: “Ik sluit mijn restaurant eind dit jaar” 23 mei 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Topchef Geert Van Hecke: “Roeselare heeft een groter zakencliënteel dan Brugge” 23 mei 2022
Beveren (Roeselare) / Horeca Beveren (Roeselare) / Horeca Inge Waeles en Tim Boury na de derde Michelinster voor Boury: “Dit is een complete verrassing voor ons” 23 mei 2022
Poperinge / Horeca Poperinge / Horeca Terminus in nieuwe Bib Gourmand, ‘t Hommelhof valt af: “Dit komt door mijn afscheid als chef” 8 augustus 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Chef De Herborist vrijdag getrouwd, vandaag na 20 jaar Michelinster kwijt: “Ontgoocheld, maar niet kwaad” 23 mei 2022
Beveren (Roeselare) / Horeca Beveren (Roeselare) / Horeca Reserveren bij Boury? Wie er snel bij is, kan er nú woensdag al tafelen 23 mei 2022
Marke / Horeca Marke / Horeca Fiere moeder van chef Martijn die zijn eerste Michelin-ster heeft: “Heel hard voor gewerkt” 23 mei 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Michelin verrast: Boury krijgt derde ster, ook Rebelle en Hertog Jan krijgen (extra) ster 23 mei 2022
Elverdinge / Horeca Elverdinge / Horeca Franky Vanderhaeghe: nooit hotelschool gevolgd, wel al 17 jaar twee Michelinsterren 20 mei 2022
Middelkerke / Horeca Middelkerke / Horeca Restaurant Vlass uit Middelkerke hoopt op Michelinster 19 mei 2022
Knokke-Heist Knokke-Heist Restaurant Boo Raan uit Knokke-Heist wacht op nieuwe Michelingids: “De eerste ster behouden is vandaag onze droom” 19 mei 2022