Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld

Floris Van Der Veken (links) bezorgt Hof van Cleve quasi meteen opnieuw twee sterren. Peter Goossens kijkt goedkeurend toe. © BELGA
Philippe Verhaest

In welgeteld 58 dagen heeft Hof van Cleve 2.0 opnieuw twee sterren veroverd. Chef-kok Floris Van Der Veken nam pas op 1 januari het roer van Peter Goossens over, maar gooit nu al hoge ogen.

Toen Peter Goossens eind december afscheid nam van ‘zijn’ Hof van Cleve, had zijn opvolger Floris Van Der Veken de aartsmoeilijke taak om de reputatie van het culinaire instituut hoog te houden en opnieuw op sterrenniveau te brengen.

Minder dan twee maanden na de overname is de man al in zijn opzet geslaagd en mag hij twee Michelinsterren mee naar Kruisem nemen.

Dat hij die uit handen van zijn leermeester mag ontvangen, maakt het extra emotioneel. “Ik ben in de wolken”, zegt hij. “Dit is de verdienste van ons voltallige team. Zonder ulder zou ik hier niet staan.”

Vier West-Vlamingen aan boord

Dat team is trouwens met een smakelijke West-Vlaamse saus overgoten. Vier van de zeventien medewerkers zijn vanuit onze provincie afkomstig en timmeren mee aan het (nieuwe) succes: Lucas Maes (2) uit Blankenberge, Elizio Masson (20) uit Poperinge, Céline Vandenberghe (28) uit Wevelgem en Marlies Naeyaert (26), eveneens uit Wevelgem.