Er hangen al even drie Michelinsterren aan de gevel, nu heeft restaurant Boury ook de beste sommelier van het land in huis. Mathieu Vanneste (39) zorgt er voor het perfecte glas bij elk gerecht. “Ik ben apetrots.”
Mathieu Vanneste (39) is een routinier in de sterrenwereld. Hij werkt al een tiental jaar bij (drie)sterrenzaken en staat op en gaat slapen met zijn vak.
“Ik schat deze titel erg hoog in”, zegt de van Moeskroen afkomstige Bellegemnaar. “Het is een bekroning van de vele opofferingen. Mijn job is mijn passie en steek met veel plezier heel vele energie in het restaurant. Dit doet erg veel deugd.”
Geluksgevoel
De nieuwbakken Sommelier van het jaar zegt altijd de perfectie na te streven. “Wie uit eten gaat, wil een geluksgevoel ervaren. Dat wil ik mee bewerkstelligen en dan is enkel het beste goed genoeg. Bij Boury ligt de lat erg hoog, dat houdt me scherp.”
De voorbije jaren zag Mathieu Vanneste zijn job als sommelier evolueren. “Het gaat niet enkel over wijn en champagnes, maar ook over digestieven, bier en non-alcoholische dranken. Dat laatste segment is de laatste tijd erg gegroeid. Het is mijn taak te zorgen dat ik van al die markten volledig thuis ben en bij Boury de beste dranken kan serveren.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier