Woensdag 22 januari, 2020
Jan Gheysen

Federaal parlementslid Wouter Vermeersch manipuleerde een beeld van onze KW-site en monteerde een collage waarin hij de indruk gaf dat vluchtelingen inmiddels in Koksijde zijn gearriveerd. Het beeld diende als illustratie voor een betogingsoproep.

Jan Gheysen

Vijf kraaminstellingen in onze provincie zouden op termijn moeten sluiten. Ze halen geen 557 bevallingen per jaar en dat is het minimum aantal om van efficiënte zorg te kunnen spreken. Het gaat om een advies van het Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg. Of de klinieken op termijn gaan sluiten, daarover beslissen de beleidsvoerders. Zover is het dus nog niet en wat ons betreft hoeft het zover niet te komen.

Kurt Vandemaele

Pesten, het stopt lang niet aan de schoolpoort. Via sociale media gaan de pesterijen door, tot lang na de schooluren en ver buiten de schoolmuren. Onze reporter Kurt Vandemaele sprak met leerkrachten, leerlingenbegeleiders, directeurs en politie over cyberpesten en het doorsturen van naaktfoto's in Kortrijkse scholen. En dat onderzoek zette hem aan het denken.

Bart Casteleyn

Ik zei het nog nooit voor een altaar, maar ik zeg het hier. Joak, ik wil. En jij? Voel jij het ook?

Redactie KW

Harry en Meghan kiezen voor een leven buiten het paleis, en zullen ook werk moeten zoeken. Maar een prins gaat natuurlijk niet eender waar aan de slag. #iedereenwestvlaming

Peter Bossu

Milieuactivist Peter Bossu ziet hoopgevende signalen in het beleidsplan van minister van Milieu Zuhal Demir. "Maar dat beleid zal staan of vallen met haar administratie."

Frederic Vansteenkiste

Frederic Vansteenkiste is getrouwd en papa van twee dochters. Hij werkt voor afvalintercommunale MIROM in Roeselare. In deze blog heeft hij het over het leven zonder auto... en op de fiets.

Tielt
Zonovergoten
Ann De Craemer

Schrijfster Ann De Craemer heeft een passie voor wandelen en fotografie. Elke week maakt ze in Tielt een beeld waarover ze haar gedachten deelt.