Zaterdag 25 januari, 2020
Stephanie Coorevits

Geen boeiender ras dan het West-Vlaamse, vindt ook Stephanie Coorevits. De schrijfster, psychologe en televisiemaakster laat zich graag inspireren door de West-Vlamingen en hun gewoontes.

Frank Buyse

Cercle ontvangt zondag Anderlecht. In heuglijker tijden was dat haast een feestdag. Het chique RSCA op bezoek bij het sympathieke Cercletje. Al kon groen-zwart maar zelden winnen, nauwelijks vijf keer in de laatste 35 jaar. De laatste is nog maar goed een jaar geleden, in december 2018 werd het 2-1. Het kostte Heins job. Cercle had toen een behoorlijke heenronde achter de rug, voldoende voor het behoud, geen wolkje aan de lucht.

Jan Gheysen

De berichten over vluchtelingen die van plan waren om vanuit De Panne met gammele bootjes richting Verenigd Koninkrijk te varen, lokten op de sociale media verontrustend gemene reacties uit. SP.A-voorzitter Conner Rousseau én CD&V-minister Hilde Crevits en nog ander politici riepen op om dat soort laaghartigheid te mijden.

Frederic Vansteenkiste

Frederic Vansteenkiste is getrouwd en papa van twee dochters. Hij werkt voor afvalintercommunale MIROM in Roeselare. In deze blog heeft hij het over het leven zonder auto.

Jan Gheysen

Een tentoonstelling van replica's in 3D van werken van Jeroen Bosch heeft voor opschudding gezorgd in een Brugs museum. In zoverre dat er voortaan bij de ingang van Musea Sculpta een bordje met 'verboden onder 16 jaar' hangt. Het verbod is niet absoluut, het is, naar verluidt, eerder een waarschuwing.

Jan Gheysen

Federaal parlementslid Wouter Vermeersch manipuleerde een beeld van onze KW-site en monteerde een collage waarin hij de indruk gaf dat vluchtelingen inmiddels in Koksijde zijn gearriveerd. Het beeld diende als illustratie voor een betogingsoproep.

Jan Gheysen

Vijf kraaminstellingen in onze provincie zouden op termijn moeten sluiten. Ze halen geen 557 bevallingen per jaar en dat is het minimum aantal om van efficiënte zorg te kunnen spreken. Het gaat om een advies van het Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg. Of de klinieken op termijn gaan sluiten, daarover beslissen de beleidsvoerders. Zover is het dus nog niet en wat ons betreft hoeft het zover niet te komen.

Kurt Vandemaele

Pesten, het stopt lang niet aan de schoolpoort. Via sociale media gaan de pesterijen door, tot lang na de schooluren en ver buiten de schoolmuren. Onze reporter Kurt Vandemaele sprak met leerkrachten, leerlingenbegeleiders, directeurs en politie over cyberpesten en het doorsturen van naaktfoto's in Kortrijkse scholen. En dat onderzoek zette hem aan het denken.