Zondag 5 april, 2020
Frank Buyse

Van Eerste Amateurklasse tot Vierde Provinciaal stopgezet: niet iedereen staat te juichen, maar clubs en supporters weten tenminste waar ze aan toe zijn. Wat het profvoetbal betreft, dringt de UEFA er alvast op aan om alle competities uit te spelen. Indien nodig tot eind juli, zo werd gezegd. Weinig kans dat er hier volgende week op de Algemene Vergadering van de Pro League een definitieve beslissing zal vallen dus. Wat nu al duidelijk is: weinig of geen solidariteit. En heel veel opportunisme.

Jan Gheysen

Het was in een van die vele coronagekleurde uitzendingen op televisie dat dokters toegaven dat ze tussen alle drukte en tragiek in de ziekenhuisgangen wel eens durfden te lachen met een of andere flauwe mop. En dat ze ook vaker dan anders scrolden van het ene gekke filmpje naar het andere op hun mobiel. Misschien om een videootje van Onversneden Stijn (op zijn best) te bekijken dat een gerenommeerd hoogleraar op zijn Instagramaccount had gepost over het 'worst-case-scenario' van de Duitsers.

Kortrijk
Paalman
Joost Devriesere

Onze columnist Joost Devriesere wuift tabakshandelaar en paaldanser Johan Martens uit.

Frederic Vansteenkiste

Frederic Vansteenkiste is getrouwd en papa van twee dochters. Hij werkt voor afvalintercommunale MIROM in Roeselare. In deze blog heeft hij het dit keer over het leven in coronatijden.

Frank Buyse

Frank Buyse (60) zit óók thuis, maar gaat elke dag op zoek naar wat zon in donkere coronatijden. En deelt die graag. Wat hoop en humor, elke dag een vitamientje.

Peter Bossu

Niemand moet er nog flauw over doen: we beleven enge tijden. De corona-pandemie knalt ons keihard met de neus op de realiteit dat ook de mens kwetsbaar is voor zo'n ontwikkelingen in de natuur.

Marc Denys

Van Bouba weten we al dat het leven geen ponykamp is en Bart voegt er vandaag nog een dimensie aan toe. De Mol is géén 'Vlaanderen Vakantieland'! Bart's extravagante bod op de eerste vrijstelling (10.200 euro) was al een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de advocaat vond zijn tijd gekomen om nog eens op de voorgrond te treden en keihard uit te halen. Hij verraadde de groep puur voor eigen gewin. Dorien, Salim en (natuurlijk) Bart haalden er hun voordeel uit in de vorm van pasvragen, wat het vertrek van Laure alleen nog maar extra zuur maakt.

Frank Buyse

Het is zondag. Ik word wakker om 5.45 u. Slaapt u ook zo goed in coronatijden? Ik droom ook opmerkelijk veel. En raar. Vannacht Koning Filip die gekleed als de Britse wacht voor Buckingham Palace, met zo'n hoge berenmuts, de wacht houdt voor mijn supermarkt. Echt waar. Ik zie daar dan een teken in: België beschermt ons dezer dagen goed. Ik zal ook nog wel eens dromen van Pieter De Crem en Maggie De Block als redders op het strand van Oostende. Baywatch!

Frank Buyse

Frank Buyse (60) zit óók thuis, maar gaat elke dag op zoek naar wat zon in donkere coronatijden. En deelt die graag. Wat hoop en humor, elke dag een vitamientje.

Lieven Mathys

"Muziek is de taal van de gevoelens," liet de Duitse filosoof Immanuel Kant optekenen. Muziek biedt soelaas waar woorden al eens tekortschieten. Die klanken, die parendans van fantasie en pure wiskunde gaan dieper. Al zeker in tijden van corona.