Uur van de waarheid voor KVO: nagelbijten, ook naast het veld

© BELGA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Zomaar winnen tegen het al gedegradeerde SL16? ‘Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen.’ Getekend: Johan Cruijff. In 1988 kwam Cruijff, die donderdag 77 zou zijn geworden, naar het internationaal knapentornooi van KVO. Daar bestaat een knappe foto van, met huidig materiaalman Luc Benthein naast Cruijff. Misschien moet ‘Lucsje’ in de kleedkamer de iconische woorden van rugnummer 14 bovenhalen. Want KVO in Eerste Amateur met die topinfrastructuur? Ondenkbaar én onhoudbaar.

De zege van vorig weekend bracht ook extrasportief positief nieuws. Met het behoud in zicht, diende zich een nieuwe kandidaat-overnemer aan. Dat bevestigt bewindvoerder Werner Van Oosterwyck, die met een team interne en externe medewerkers aan een oplossing werkt. De teller van mogelijke investeerders staat zo op drie. Net zoals de spelers op het veld knokken, wordt ook achter de schermen extreem hard gewerkt. Een mondeling akkoord met één investeerder, die vanavond present zou tekenen, zou al bereikt zijn. Enkel finale handtekeningen ontbreken. “Binnen de club en bij de fans heerst nog altijd een positieve vibe. Met alle tegenslagen van dit jaar had frustratie kunnen toeslaan, maar da’s niet het geval”, weet Van Oosterwyck, op wie de ogen van 75 clubmedewerkers en de hele stad zijn gericht. “Het sluiten van een akkoord is een kwestie van de juiste investeerder op het juiste moment.”

Opvallend: hoewel de financiële situatie precair blijft, werd niet één dagvaarding tot faillissement ingediend door schuldeisers. Sterker nog: sponsors doen hun duit in het zakje. Casino Oostende van sterke man Jurgen De Munck deed als sponsor voorafbetalingen en zorgt zo mee voor een drijvend KVO-schip. Het mandaat van Van Oosterwyck loopt nog tot half juni. Maar om een proflicentie te behalen, moet volgende maand al een sluitend dossier aan de Licentiecommissie worden voorgelegd. Nagelbijten, dus, ook naast het veld. Maar als er geen hoop zou zijn op een positieve afloop, had de bewindvoerder de boeken al lang neergelegd.

Lees ook: Vrijdag uur van de waarheid voor KV Oostende: “Het zijn fighters”

Lees meer over: