Kleurt de hemel boven Cercle zondag helemaal groen-zwart? Kevin Denkey hoopt alvast van wel. © Isosport
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Het wielergeweld is intussen verschoven naar Waalse en Nederlandse bergen en heuvels. Benieuwd of de West-Vlamingen daar veel te zoeken hebben straks. Het Vlaamse voorjaar was voor ons wel heel plattekes, zie ook verder. Merci Gianni Vermeersch!

Alle aandacht mag dus weer naar het West-Vlaamse voetballandschap gaan, want dat kan er na komend weekend heel zonnig uitzien. Of heel donker. We kijken samen met jou even vooruit naar het thrillerweekend.

Zaterdag 13 april, 20 uur: Dender-Zulte Waregem, 1B. Essevee mag al niet meer denken aan rechtstreekse promotie. Het zal al blij mogen zijn als het met nauwelijks twee punten voorsprong en met nog twee speeldagen te gaan zijn zesde plaats (barrages tegen de derde) kan behouden. Dender kan mits een zege misschien al meteen promotie afdwingen… Het zou nogal een revanche zijn voor coach Timmy Simons, in mei 2022 al na vijf maanden afgeserveerd als hoofdcoach bij Zulte Waregem. Als Essevee zaterdagavond zevende staat, ziet de hemel boven de Elindus Arena er pikzwart uit.

Zaterdag 13 april, 20.45 uur: Genk-Cercle Brugge, Champions’ Play-offs. De hemel boven de Cegeka Arena kan dan weer helemaal groen-zwart kleuren. Als Cercle de stunt van op Union overdoet, dan moet in die gekke play-offs toch ook (een beetje) rekening gehouden worden met de Vereniging? Titelkandidaat? Kan de wereld van Cercle er zó gek uitzien?

Titelkandidaat: kan de wereld van Cercle er zó gek uitzien?

Zondag 14 april, 13.30 uur: Club-Antwerp, Champions’ Play-offs. De wereld van Club ziet er sinds Hayen ook al een pak mooier uit. Zondag worden de Clubfans mits een nieuwe zege en een even consistente prestatie als tegen Anderlecht weer helemaal zot. De spelers mogen alvast niet gaan rekenen, zegt Jackers in KW, maar wij mogen dat wel: met een gelijkspel in Anderlecht-Union heeft Club nagenoeg zijn lot in eigen handen. Gekke play-offs!

Zondag 14 april, 16 uur: KV Kortrijk-Charleroi, play-downs. Alweer levensbelangrijk voor de Kerels. Wellicht de laatste kans op rechtstreekse redding. Bij verlies zondag bedraagt de kloof al acht punten met De Mil en co. Dan mag alleen nog op barrages worden gehoopt: alweer een wereld van verschil.

Zondag 14 april, 19.15 uur: Patro Eisden-KV Oostende, 1B. Onze kustploeg, 14de in de stand, heeft met nog twee speeldagen te gaan nog maar één puntje voorsprong op degradatieplaats 15. De Limburgers van Stijn Stijnen hebben nog uitzicht op rechtstreekse promotie naar 1A. Lijkt een overnemer van KVO in zicht, sportief kan ook de wereld van KVO er zondagavond heel benard uitzien.