Geert Versavel is de talentrijke T1 van KFC Heist (2A): “We doorlopen een groeiproces”

Geert Versavel voelt zich opperbest aan de kust en ziet KFC Heist evolueren. (foto JPV)
Redactie KW

Geert Versavel beleefde zijn hoogtepunten in nationale, bij KM Torhout. Hij debuteerde als assistent-trainer onder Stijn Meert en nam daarna over als T1 ad-interim. Op 30 oktober 2022 werd hij definitief benoemd tot eerste in bevel. Op 2 oktober 2023 nam de coach afscheid van de Sparrestedelingen.

Op zondag 15 oktober 2023, na 4-0 winst tegen VV Tielt, werd Dimitri Delporte ontslagen bij KFC Heist, ondanks een reeks van 12 op 12. Na een interim van speler Diederiek Voordecker als T1 in Snaaskerke zat Geert Versavel voor het eerst in de dug-out van de kustformatie op 29 oktober 2023. Zijn nieuwe uitdaging stuurde de buren van Eendracht De Haan met 6-0 huiswaarts.

Geert Versavel evalueert: “Ik kwam terecht bij een leergierige groep in een sublieme accommodatie. Alle ingrediënten waren aanwezig om er echt iets moois van de maken. Vanaf het eerste moment werd ik geconfronteerd met hardwerkende en meestal jeugdige voetballers die mijn richtlijnen tot zich namen. We wonnen twee keer na elkaar maar werden dan geconfronteerd met te veel blessureleed en schorsingen.”

“Vooral in de tweede periode bleven we ver onder ons niveau en sprokkelden te weinig punten. Dat veranderde bij aanvang van de derde periode. Plots incasseerden we minder goals en aan de overkant viel de bal wel goed. Mede dankzij een portie geluk waren we één match voor het einde virtueel gekwalificeerd voor de nacompetitie. Wel moesten we de ultieme confrontatie winnen in Houthulst.”

“We kregen 5-0 rond de oren en de thuisploeg kroonde zich op de valreep tot kampioen, waarvoor proficiat. Wij finishen op positie zes en mogen al bij al bogen op een positieve competitie. Wij doorlopen een groeiproces. Eindronde had een beloning betekend voor een groep die altijd hard labeur verrichtte en dat verlengstuk absoluut verdiende. Anderzijds, we sluiten het seizoen af zonder drama.”

“We leggen er even de riem af en vervolgen daarna onze evolutie. Aan de Oostkust bloeit iets moois, laat daar geen twijfel over bestaan. En wat mezelf betreft: ik werk nu op een lager niveau dan ik gewoon was. Dat maakt me absoluut niets uit, in Heist kan ik mijn ding doen, volledig in overeenstemming met de beleidsploeg”, besluit Versavel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier