Lucas Vantieghem (FC Marke): “De cirkel is rond”

Lucas Vantieghem (31) ruilt Marke volgend seizoen in voor Aalbeke. © VDB
Redactie KW

FC Marke won vorige zondag zijn eerste wedstrijd van de eindronde, tegen SV Moorsele met 3-1. Donderdag moesten de groen-zwarten van T1 Davy Vercruysse het op eigen veld opnemen tegen Jong Male. De kans dat Marke volgend seizoen voor het eerst zijn ding doet in eerste provinciale is niet gering.

FC Marke werd in 1935 boven de doopvont gehouden. Het stamnummer 2255 deed meestal zijn ding in de provinciale reeksen. Door de jaren heen was vierde en derde provinciale meestal de habitat van de groen-zwarten. Een hele tijd geleden mocht FC Marke ook proeven van tweede provinciale. Niet voor lang. FC Marke speelde daarna meerdere jaren in het vagevuur van vierde. Sinds Davy Vercruysse er de lijnen uitzet is de opgang begonnen. Vorig jaar, via de eindronde, promoveerden de groen-zwarten naar tweede. De kans dat de geschiedenis zich straks herhaalt is niet denkbeeldig. Met dien verstande, als Marke donderdag won van Jong Male, speelt het volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan in de hoogste provinciale reeks.

Geschiedenis schrijven

“Hopelijk konden we donderdag geschiedenis schrijven”, opent de 31-jarige Lucas Vantieghem. “Het is niet omdat ik straks vertrek naar Aalbeke dat ik er niet alles zal aan doen om de promotie te helpen bewerkstelligen. Waarom mijn keuze voor Aalbeke? Toen de huidige competitie op gang werd geschoten, stond ik naast de ploeg. Pas na de winterstop kreeg ik opnieuw het vertrouwen. Ondertussen had ik mijn handtekening gezet bij Aalbeke. Wat het donderdag ook mag worden, met mijn keuze voor Aalbeke blijf ik in tweede provinciale.”

“Maar niet vooraleer ik alles zal gegeven hebben om Marke aan de promotie te helpen. Bij Aalbeke zette ik mijn eerste voetbalstappen. Daarna droeg ik nog de kleuren van Rollegem, Marke, dan Heule en opnieuw Marke. Met mijn overstap naar Aalbeke is de cirkel rond. Of we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Jong Male? Het gewonnen duel tegen Moorsele was een goede test. Nu moeten we tegen een onbekend Jong Male de kers op de taart zetten”, besluit Lucas Vantieghem. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier