Bondsparket wil Glenn Verbauwhede schorsen na vurige Kortrijk-Eupen

© BELGA

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil een speeldag schorsing opleggen aan Boris Lambert, Kristoffer Andersen (allebei AS Eupen) en Glenn Verbauwhede (KV Kortrijk) nadat ze over de schreef gingen in het onderlinge degradatieduel van afgelopen zondag (1-0 voor Kortrijk) in de Relegation Play-offs van de Jupiler Pro League.

Boris Lambert kreeg als eerste rood zondag. Hij ging iets voor het half uur tijdens een duel op het middenveld met zijn voet op het scheenbeen van Abdoulaye Sissako staan en kreeg na interventie van de VAR rood. Het bondsparket wil voor het in gevaar brengen van de fysieke integriteit van een tegenstander één speeldag schorsing, één met uitstel en 1.500 euro boete.

Tijdens de rust gingen de poppetjes aan het dansen in de catacomben van het Guldensporenstadion. Daar zocht de Eupense coach Andersen volgens een lijnrechter de keeper van Kortrijk, Lucas Pirard, op. Glenn Verbauwhede, keeperstrainer van KVK, mengde zich waardoor er een groot tumult ontstond. Het bondsparket wil voor allebei één wedstrijd effectief en een boete.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier