U15 en U17 Fusion Oostende bekronen clubwerking met titel

Deze jongens van Fusion Oostende werden voetbalkampioen bij de U15. © Bliek Vermeire BVO
Redactie KW

In het bijna voorbije voetbalseizoen hebben zowel de jongens U15 als de jongens U17 van Fusion Oostende de kampioenstitel behaald.

De U15 rijfde de titel binnen op het terrein van Vamos Zandvoorde. De ploeg kan niet meer bijgebeend worden. Verlost van de druk wonnen de kampioenen de daaropvolgende match op hun terrein met 2-1 tegen KSV Jabbeke. Op de foto de kampioenenmakers, met van links naar rechts Bram Berg, trainer Patrick Beernaert, Seppe De Jonckheere, Luuk Hommels, Fadili Bilal, Stan Simoens, teammanager Stefaan Dendooven, Aaron Kamwa, Lennert Braeckevelt, Stijn Dendooven, Matteo Platania, Alikheyl Hilal, Levi Maertens en Viktor Tavernier.

Ook de jongens van de U17 sleepten de titel in de wacht. De U17 staat onder leiding van trainer Quirian Lamelyn en teammanager Ronny Seys. Ondertussen is de club al volop bezig met het seizoen 2024-2025. Op de truien zullen lokale sponsors prijken: Vastgoed Naessens, Vayamundo, Unicars en het bedrijf Sanders.

Opleiding refs

Fusion Oostende leidt ook jeugdscheidsrechters op. Referee-ambassadeur Dirk Mathéve neemt hier het voortouw. Zo kan Fusion rekenen op een tiental eigen jeugdscheidsrechters. Daardoor spelen alle ploegen hun wedstrijden onder leiding van een degelijke scheidsrechter.

Fusion Oostende maakt gebruik van de velden van sportpark De Schorre. De leiding is in handen van voorzitter Bruno Lamelyn en de overige bestuursleden. Samen bouwen ze onder meer een damesploeg uit. Bij de jonge sportclub nemen Rudy Bentein en Colin Coenije het sportieve heft in handen. Zonder de vele vrijwilligers zou Fusion Oostende niet overleven. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier