Kamiel Van Hyfte neemt afscheid als bestuurslid van HOO Oedelem: “Ik zal nog even veel tijd spenderen aan de club”

De inmiddels 86-jarige door iedereen geliefde figuur mocht de aftrap geven en werd vereeuwigd samen met zijn spelers. © JPV
Redactie KW

Ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het kampioenschap, thuis tegen VV Westkapelle, werd een afscheidsfeest georganiseerd voor icoon Kamiel Van Hyfte. De inmiddels 86-jarige door iedereen geliefde figuur mocht de aftrap geven en werd vereeuwigd samen met zijn spelers.

Kamiel Van Hyfte bleef voorzitter tot de jongens van de Bruinberg promoveerden naar de hogere reeks. Dan nam Frank Van Parys de fakkel over. Maar Kamiel bleef waakzaam en alert. Als iemand bij de ouderdomsdeken een probleem aankaart dan komt er steevast een antwoord dat tot nadenken stemt. Op zondag is Kamiel als eerste aanwezig in de kantine en verwelkomt iedereen. “Ik ben en blijf een mensenvriend. Als iemand met mij een babbeltje komt slaan dan voel ik me in mijn sas”, opent hij.

harde werker

“Alex Schoonvaere loodste ons destijds naar derde provinciale. We werden zowaar kampioen en bleven een vaste waarde in de reeks. Enkele weken eerder vierden we onze traditionele happening. Ik wilde niet zomaar toekijken maar maakte me nuttig als frietenbakker. Mijn hele leven lang heb ik de handen uit de mouwen moeten steken, nu nog steeds. Met veel plezier en dankbaar voor de tijd die me nog gegund wordt”, vertelt Kamiel.

“Dat ik uit het bestuur stap betekent niet dat ik minder tijd aan Hoger Op zal besteden. Nog altijd zal ik allerhande klusjes opknappen in en rond de kantine. Beleidsvoering zal ik evenwel overlaten aan jongere krachten. Alles begon op een kramakkelig veldje, verderop in de Bruinbergstraat. Als het regende, stond alles onder water. De kantine was in hout opgetrokken, voor auto’s was amper plaats. En toch amuseerden we ons. Vaak ontmoet ik dezelfde enthousiaste fans als dertig jaar geleden. Trouw is een begrip in ons midden, op vlak van spelers, bestuur en supporters. Als de jongens op donderdag willen feesten in de kantine, dan overhandig ik de sleutel aan één van hen en ga in alle rust slapen. Nieuwe spelers worden meteen besmet door de microbe van vriendschap en samenhorigheid. De klok tikt ongenadig verder: graag zou ik nog ettelijke jaren meedraaien in ons voetbalverhaal en keuvelen met oude bekenden van eigen ploeg of van de concurrenten.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier