KM Torhout B naar derde provinciale dankzij twee goals van Iony Sabbe

Iony Sabbe trapte zijn ploeg KM Torhout B met twee goals naar derde provinciale. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Dankzij een 1-2 zege op het veld van Langemark-Poelkapelle, met twee doelpunten van Iony Sabbe, heeft voetbalploeg KM Torhout B zich donderdagnamiddag verzekerd van de promotie naar derde provinciale afdeling. De blijdschap in het Torhoutse kamp was groot: er kwam letterlijk een vreugdedansje aan te pas.

Het team zette vorige zondag een eerste stap richting promotie door op het veld van het sterke Bredene met 3-3 en 3-5 in de strafschoppen te gaan winnen. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en in de verlengingen scoorde elk ploeg nog een keer. In de strafschoppen ontpopte KM-doelman Dylan Bauwens zich tot de grote held door een penalty van Bredene te stoppen.

Voorsprong vastgehouden tot laatste fluitsignaal

De wedstrijd van donderdag op het veld van Langemark-Poelkapelle begon allesbehalve rooskleurig voor KM, want na negen minuten stond het team al met 1-0 in het krijt. Torhout had geen keuze: druk zetten en de gelijkmaker najagen. Die kwam er in de 40ste minuut via Iony Sabbe, de broer van Club Brugge-speler Kyriani Sabbe. Een treffer op het ideale moment zo net voor de rust.

In de tweede helft maakt KM de klus af. Opnieuw Iony Sabbe deed de netten trillen: 1-2 op de 75ste minuut. Iony, die al geregeld scoorde en ook tal van assists gaf, bewees nog maar eens van goudwaarde te zijn voor zijn ploeg. Torhout hield de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en meteen kon het feesten beginnen. De promotie naar derde provinciale was een feit.