Jupiler Pro League – Club maakt lastige verplaatsing naar Antwerp

Archiefbeeld. © BELGA

Komend weekend start in de Champions’ Play-offs alweer een cruciale speeldag in de strijd om een nieuwe landstitel in de Jupiler Pro League. Na de zesde speelronde zijn er met RSC Anderlecht en Club Brugge twee competitieleiders, maar eerste achtervolger Union volgt op amper een puntje in de stand.

Cercle Brugge en Racing Genk openen zaterdagavond (20u45) de zevende speeldag in de Champions’ Play-offs. De Genkies kregen op de vorige speeldag voor de tweede wedstrijd op rij een optater van Club Brugge (0-3) en kunnen zich bij een overwinning bijna verzekeren van de vierde plaats. De Vereniging bewees dan weer dat het de absolute topclubs erg lastig kan maken en hield Anderlecht op een gelijkspel (1-1) in het Jan Breydelstadion.

De Great Old

Zondagmiddag (13u30) maakt Club de lastige verplaatsing naar Antwerp. De Great Old kon in de Champions’ Play-offs nog maar een keer winnen en richt zijn pijlen vooral op de bekerfinale tegen Union. Club raast met vijftien op vijftien als een trein door play-off 1, maar het bomvolle programma zou wel eens voor spelbreker kunnen spelen. Club speelt namelijk zijn tweede wedstrijd op drie dagen tijd, na de heenwedstrijd in de halve finales van de Conference League tegen Fiorentina op donderdag. De laatste zege van blauw-zwart op de Bosuil dateert ook al van eind mei 2022.

De clash van de speeldag tussen Union en Anderlecht wordt voor het laatst bewaard op zondagavond (18u30). Union heeft na een dubbele zege tegen Antwerp een tweede adem gevonden, terwijl Anderlecht buitenshuis nog niet kon winnen in de Champions’ Play-offs. Paars-wit won wel het vorige duel in het Lotto Park met 2-1.

Anderlecht en Club leiden in de tussenstand met 42 punten, eentje meer dan Union en acht meer dan Genk. Cercle en Antwerp bezetten plekken vijf en zes met respectievelijk 30 en 29 eenheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier